Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

FINA oficiāli pārceļ pasaules čempionātu peldēšanā uz 2023.gadu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Starptautiskā peldēšanas federācija (FINA) ir oficiāli paziņojusi par šī gada maijā plānotā 19.FINA pasaules čempionāta pārcelšanu uz 2023.gada jūliju. Savukārt nākamgad plānotā pasaules čempionāta Katarā norise ir pārcelta uz 2024.gadu.

FINA savā paziņojumā ir norādījusi, ka pasaules čempionāta pārcelšana ir saistīta ar augstajiem Covid-19 izplatības rādītājiem visā pasaulē, un no tā izrietošajām rūpēm par sacensību dalībnieku veselības drošību.

“Ņemot vērā pašreizējo situāciju visā pasaulē, kā arī Japānā spēkā esošos drošības pasākumus Covid-19 izplatības risku mazināšanai, FINA sadarbībā ar pasaules čempionāta orgkomiteju ir vienojušās pārcelt 19.FINA pasaules čempionātu uz 2023.gada 14.-30.jūliju. Savukārt 20.FINA pasaules čempionāts, kuru Katarai bija jāuzņem 2023.gadā, ir pārcelts uz 2024.gada janvāri. Šāds lēmums ir pieņemts visu iesaistīto personu interesēs”, FINA paziņojumā minējis tās prezidents Husains Al Musalams. “FINA arī turpmāk prioritāri rūpēsies par peldēšanas sporta veidos iesaistīto dalībnieku drošību un labklājību, un pieņems operatīvus lēmumus, lai nodrošinātu konkrētību un pārskatāmību par nākotni”.

Tāpat FINA savā paziņojumā ir norādījusi, ka tuvākajā laikā tā paziņos par jaunumiem 2022.gada sacensību kalendārā, kas piedāvāšot iespējas sportistiem startēt augstākā līmeņa sacensībās.

Izmantotie resursi:
swiimming.lv