Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

17 gadus veco Slafkovski atzīst par hokeja turnīra vērtīgāko spēlētāju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

17 gadus veco Slafkovski atzīst par hokeja turnīra vērtīgāko spēlētāju
Jurajs Slafkovskis (no kreisās). Foto: AFP/Scanpix

Slovākijas labākais vārtu guvējs Jurajs Slafkovskis atzīts par Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīra vērtīgāko hokejistu. Simboliskajā izlasē iekļuvuši divi Somijas, divi Slovākijas, un pa vienam spēlētājam no Zviedrijas un Krievijas Olimpiskās komitejas.

Pekinas hokeja turnīrā šorīt pirmo reizi triumfēja Somijas hokejisti, kuri ar 2:1 uzvarēja Krievijas Olimpiskās komitejas izlasi. Uzvaras vārtus trešā perioda ievadā guva Hanness Bjerninens.

Starptautiskā Hokeja federācija paziņojusi olimpiskā turnīra simbolisko izlasi. Tajā iekļuvuši divi Slovākijas izlases hokejisti - vārtsargs Patriks Ribārs un uzbrucējs Jurajs Slafkovskis, divi Somijas hokejisti (aizsargs Miko Lehtonens un uzbrucējs Sakari Manninens), Krievijas Olimpiskās komitejas aizsargs Jegors Jakovļevs un Zviedrijas uzbrucējs Lukass Valmarks.

Par turnīra vērtīgāko hokejistu atzina slovāku uzbrucēju Slafkovski, kurš tā laikā iemeta septiņus vārtus un bija labākais Pekinas turnīra vārtu guvējs. 17 gadus vecais hokejists palīdzēja Slovākijai izcīnīt pirmo medaļu olimpiskajās spēlēs hokeja turnīrā. Simboliskajā izlasē no Slovākijas iekļuva arī vārtsargs Ribārs, kurš sešos mačos vidēji atvairīja 96.6 % metienus. Bronzas mačā pret Zviedriju vārtsargs atvairīja visus pretinieku metienus.

No uzbrucējiem tajā iekļuva vēl zeltu izcīnījušais Manninens, kurš turnīrā sakrāja septiņus punktus, un zviedrs Valmarks, kuram pieci vārti turnīra sešās spēlēs. Aizsardzībā par labākajiem atzina pa spēlētājiem no finālistēm - no KOK tajā iekļuva Jegors Jakovļevs (divas piespēles, labākā lietderība +4), bet Somijas Miko Lehtonens (lielākais spēles laiks komandā un četri rezultativitātes punkti).

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2022...

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  +1 [+] [-]

, 2022-02-20 12:07, pirms 2 gadiem
Nemācēšu teikt pelnīti vai nē, bet ja MVP iegūst 17 gadus jauns gurķis, par turnīra kopējo kvalitāti tas neko labu neliecina.
Ļoti ceru, ka uz nākamo ziemas olimpiādi izdosies NHL vīrus dabūt.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-20 16:36, pirms 2 gadiem
Savā ilgajā hokeja līdzjutēja karjerā neatceros gadījumu ,ka pasaules hokeja augstākā mēroga mačos par MVP tiek atzīts tīnis.Labi,šī olimpiāde atbilda trešā līmeņa mačiem,bet ar visu to,šeit spēlēja labākie hokeja spēki,kuri bāzējās Eiropā.Ar interesi sekosim šim jaunajam slovāku talantam un cerams,ka ir uzlēkusi jauna hokeja zvaigzne.

     [+] [-]

, 2022-02-21 12:55, pirms 2 gadiem
Muļķības! 99% superzvaigžņu, vienalga - hokejā, basketbola vai futbolā, jau tīņu gados ir izcēlušies un visus situši lupatās ar savu sniegumu. Ļoti maz ir tādu talantu, kuri atveras tikai, nezinu, 23 gadu vecumā. Tāds Krosbijs, Makdeivids ir spīdējuši jau no tīņu gadiem. NBA - Dončičs - tīņu gados Eiropas spēcīgākajā turnīrā - Spānijā + Eirolīgā bija viens no labākajiem, aizbrauca uz NBA - ir viens no labākajiem arī tur. Ar to gribu pateikt - Olimpiādes dalībnieku fons bija pietiekami labs - čalis vienkārši ir vēl labāks... nedomāju, ka, ja Olimpiādē šogad spēlētu NHLščiki, puika pazustu.

     [+] [-]

, 2022-02-21 16:24, pirms 2 gadiem
Slafkovskis tiešām liels talants,atrast pozīciju,uzmest!Bet prieks.Un tiem ,ka te apšaubīja turnīra līmeni,der atgaadināt,ka 2014.gadā,kad bija visi profi,par vērtīgāko atzina Selanni,kuram bija 42 gadi!Man liekas,ka tas bija daudz lielāks pazemojums turnīram.Tīņa gados tiešām jau daudzi izcēlušies,un Olimpiāde bija kopumā augstā līmenī.