Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Vinogradovs: "Otrajā aplī aukstuma dēļ vairs nejutu rokas"

Rolands Eliņš

Vinogradovs: "Otrajā aplī aukstuma dēļ vairs nejutu rokas"
Markuss Vinogradovs. Foto: LOK/Edijs Pālens/LETA

LETA. Latvijas ziemeļu divcīņas sportists Markuss Vinogradovs otrdien Pekinas olimpisko spēļu slēpošanas disciplīnā nefinišēja, jo pamatīgi apsaldējās, sarunā ar Latvijas sabiedrisko mediju portālu "Lsm.lv" atklāja sportists.

Jau ziņots, ka Vinogradovs otrdien lēkšanā ar slēpēm no lielā tramplīna ieņēma 47.vietu, bet desmit kilometru slēpojumā izstājās apmēram pusdistancē.

"Man nav daudz pieredzes sacensībās lielajā tramplīnā. Varēju lēkt labāk, taču varēja būt arī sliktāk. Kopumā domāju, ka ir labi, jo esmu ieguvis lielu pieredzi un redzējis, kā viss notiek. Esmu ieguvis lielu motivāciju strādāt, lai kvalificētos nākamajām olimpiskajām spēlēm," pēc lēciena no tramplīna sarunā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) atzina Vinogradovs.

Slēpošanā sportistiem bija ļoti smagi apstākļi, jo sacensības norisinājās aptuveni -20 grādu spelgonī. Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) noteikumi liedz uzsākt sacensības, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -20 grādiem pēc Celsija un šī iemesla dēļ starts tika pārcelts pusstundu agrāk.

"Sākumā pirmajā aplī vēl bija viss kārtībā, bet pēc tam sekojošajā nobraucienā sāka salt rokas. Otrajā aplī vairs nejutu rokas un izstājos. Aizgāju uz ģērbtuvi un nejutu rokām pirkstus, pēc tam arī sala kājas. Tādos apstākļos vēl nebiju startējis. Zināju, ka būs grūti, bet nebiju domājis, ka tik smagi," sarunā ar "Lsm.lv" stāstīja Vinogradovs.

Jaunais sportists nav apmierināts ar rezultātiem, tomēr kā galveno izceļ gūto pieredzi, kas palīdzēs turpmākajos startos. Tāpat viņš guvis priekšstatu par to, kāds līmenis ir augstākās raudzes sacensībās un ar kādiem apstākļiem jāsaskaras.

"Nākamajās sacensībās jāizvērtē kārtīgāk apstākļi. Domāju, ka daudz ko noteica pieredzes trūkums un tas, ka nebiju pirms olimpiskajām spēlēm daudz dzīvojis augstkalnē. Ķermenis it kā strādā, bet pēc tam izslēdzas un viss iet uz leju," stāstīja Vinogradovs.

Šosezon Latvijas sportists startēja vairākās Kontinentālā kausa sacensībās, kā arī 19 gadu vecumā debitēja Pasaules kausā. Pirms dalības Pasaules kausā viņš jau bija piedalījies divos pasaules čempionātos ziemeļu divcīņā, 2021.gadā ieņemot 50.vietu.

Vinogradovs ir pirmais Latvijas pārstāvis olimpisko spēļu ziemeļu divcīņas sacensībās kopš 1936.gada.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2022-02-15 18:14, pirms 2 gadiem
Tūrisma braucienā ir svarīgi paņemt līdzi klimatam atbilstošu apģērbu. Pa virsu sporta cimdiem - dūraiņus no suņa vilnas, un viss būs kārtībā! Vilnas zeķes, divus džemperus, siltās apakšbikses, kaut kas blašķē, un var doties pārgājienā ar slēpēm kaut gar visu Ķīnas mūri! Un smārtfonu, lai var fotografēt. Kas nav fotografējis, olimpiādē nav piedalījies.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-15 18:19, pirms 2 gadiem
Nabadziņš 😂

  +4 [+] [-]

, 2022-02-15 18:52, pirms 2 gadiem
Tie, kas slēpo, zina, kādas ir sajūtas, kad atsalst pirksti. Acīmredzot pietrūka pieredzes, lai izvēlētos piemērotu ekipējumu.

  +5 [+] [-]

, 2022-02-15 18:58, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Tie, kas slēpo, zina, kādas ir sajūtas, kad atsalst pirksti. Acīmredzot pietrūka pieredzes, lai izvēlētos piemērotu ekipējumu.
Es apmēram jau pie - 17 uz katra pirksta līmēju plāksterus, tad nākamajā slānī plāni pirkstaiņi, tad ir tāds cimdu apvalks aukstam laikam un visbeidzot parastus vilnas dūraiņus. Ja tādā laikā sāk salt, tad nav citu variantu kā tikai mest mieru.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-15 19:15, pirms 2 gadiem
kasagrande rakstīja: Es apmēram jau pie - 17 uz katra pirksta līmēju plāksterus, tad nākamajā slānī plāni pirkstaiņi, tad ir tāds cimdu apvalks aukstam laikam un visbeidzot parastus vilnas dūraiņus. Ja tādā laikā sāk salt, tad nav citu variantu kā tikai mest mieru.
Tu pa nopietno. Īstenībā slēpojot jau no kādiem -10 sāk salt pirksti. Bet visvairāk pirkstus ir sanācis nosaldēt rudenī velomačos, kad bija pāris grādi plusā un vēl sāka snigt slapjš sniegs. Kad pēc tam siltumā sāka atlaisties, bija jābļauj no sāpēm.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-15 19:24, pirms 2 gadiem
Pareizi darīja.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-15 19:36, pirms 2 gadiem
Pa lielam nav ko čalim pārmest. 99% līdzjutēju nemaz tādu nezin un arī to kas ir ziemeļu divcīņa. Arī pirms startiem nebļāva un intervijas nesmiedza. Protams jauns vel un tadā līmenī startējis nebija. Tā kā par tūrismu šeit būtu nevietā runāt. Bet vot bendikveidīgā un dukurveidīgie (arī ar 7 vietu) gan varetu stāvēt klusu nevis smirdet ar 100 reiz dzirdetiem attaisnojumiem.It seviški tā biatloniste

  +2 [+] [-]

, 2022-02-15 20:17, pirms 2 gadiem
Bet meitene no Liepājas pirms pāris mēnešiem noskrēja maratonu Antarktīdā un nesūdzējās par salu.Arī treniņnometne tur netika rīkota lai pierastu oie apstākļiem.Tāda lūk dzīve.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-15 20:44, pirms 2 gadiem
M.Jordan rakstīja: Bet meitene no Liepājas pirms pāris mēnešiem noskrēja maratonu Antarktīdā un nesūdzējās par salu.Arī treniņnometne tur netika rīkota lai pierastu oie apstākļiem.Tāda lūk dzīve.
Šķiet, ka Antarktīdā bija siltāks nekā šodien Ķīnā. Bet nu jā, dāma skrēja četras stundas, bet Vinogradovam bija paredzēts sportot tikai nedaudz virs pusstundas.

     [+] [-]

, 2022-02-15 21:05, pirms 2 gadiem
Vai tad citiem nesala? Neredzēju nevienu vateņos satinušos

  -1 [+] [-]

, 2022-02-15 21:54, pirms 2 gadiem
Forši! Galvenais, lai čalim ir vēlēšanās attīstīties! Vajadzētu tagad dabūt stipendiju uz 4 gadiem, tad jau nākamajās spēlēs-skat: būs varbūt četrdesmitniekā. Tad varbūt atkal varēs kaut ko ekipējumā pamainīt, atkal būs taču jauna pieredze. Tālāk jau var tēmēt uz 30- nieku.

     [+] [-]

, 2022-02-16 07:31, pirms 2 gadiem
M.Jordan rakstīja: Bet meitene no Liepājas pirms pāris mēnešiem noskrēja maratonu Antarktīdā un nesūdzējās par salu.Arī treniņnometne tur netika rīkota lai pierastu oie apstākļiem.Tāda lūk dzīve.
Salīdzinā p... ar pirkstu!

     [+] [-]

, 2022-02-16 09:02, pirms 2 gadiem
Prieks un apbrīna par čali, kurš spējis kvalificēties Olimpiskajām spēlēm šādā, savā ziņā priekš Latvijas, ekstrēmā sporta veidā. Apbrīna par LOK stulbumu, kas šajā jauneklī saskatīja olimpisko cerību un piešķirā 25 000 eiro.