Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Vrubļevskis: "Vedam jaunāku un stiprāku komandu"

Vrubļevskis: "Vedam jaunāku un stiprāku komandu"
Aldonis Vrubļevskis

Otrdienas vakarā LTV 7 "Sporta studijā" ciemojās LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. Viņš atzina, ka sen nav bijusi tik laba olimpiskā komanda:"Mēs vedam jaunāku un stiprāku komandu. Mūsu delegācijā līdz šim vēl nekad nav bijuši divi pašreizējie pasaules čempioni."

Latvijas oficiālajā delegācijā kopā ir 50 sportistu, kaut normatīvus izpildījuši 53, taču dažiem Pekinā liedzot startēt konkurence Latvijā. „Neviens pagaidām vēl nav atsaucis savu līdzdalību un oficiāli arī Jeļena Prokopčuka ir olimpiete. Maz ticams, ka viņa startēs, bet tas tomēr iespējams.” Pekinā galvenā problēma būšot karstums un smogs, par to sūdzoties arī pirmie trīs oficiālās delegācijas pārstāvji Ķīnā. ”Viņi teica, ka tiešām ir ļoti karsts un bez vajadzības labāk laukā neiet,” pamatoja Aldons Vrubļevskis. Tiesa, pēdējā laikā smogs vairs neesot tik liels, jo ierobežota satiksme, slēgtas daudzas rūpnīcas un arī vasarā nav apkures sezonas. Smogs esot atkarīgs arī no vēja virziena un dažas dienas Pekinā varot redzēt arī tīras debesis.

LOK prezidents atzina, ka šis visiem ir ļoti saspringts laiks, arī amatpersonām. Visiem jāizdala tērpi jau līdz spēļu atklāšanai, kaut uz to laiku vēl visi nebūs aizlidojuši uz Pekinu. „Otrdien iznācis arī Latvijas delegācijas oficiālais buklets un pēdējie darbi ir pabeigti. Tāpat rekordu tempā izdots albums par Latvijas II Olimpiādi Ventspilī”.

Raidījuma viesis pats ciemojies Pekinā un atzina, ka visas olimpiskās būves ir kārtībā un sportistiem tikšot radīti komfortabli apstākļi. ”Mūsējie dzīvos četristabu dzīvokļos, galvenokārt pa diviem vienā istabā. Viss būs pieejams – internets, TV, mobilie telefoni. Sadzīviskā ziņā nebūs nekādu problēmu, apstākļi nebūt nav askētiski, bet ērti un patīkami.”

Braucot uz Ķīnu gan jāatceras, ka drošība un kārtība būs garantēta olimpiskajā ciematā un citos olimpiskajos objektos. Ārpus tā katram pašam jādomā par sevi. „Kas pats sevi sargā, to Dievs sargās! Ārpus olimpiskā kompleksa jābūt piesardzīgiem un jāsaprot, ka tā ir valsts ar pavisam citu domāšanu, filozofiju un kultūru. Tā atšķiras no mūsējās, tāpat arī joki.”

LOK prezidents uzsvēra, ka negribot sportu saistīt ar politiku, jo šādi protesti kādas idejas vārdā olimpiskajai kustībai neko nedodot. Pekina jau pretendēja uz 2000. un 2004.gada spēļu sarīkošanu un trešajā piegājienā arī uzvarēja. Problēmas jau pastāvot, tomēr A.Vrubļevskis paskaidroja, ka tas arī saprotams :”Ķīnā dzīvo viena trešdaļa no pasaules iedzīvotājiem un viņu ambīcijas ir atbilstošas lielvalstij. Bet ko ķinieši apņēmās, to arī izdarīja – olimpiskos objektus uzcēla, olimpisko lāpu uznesa Everestā, arī pati lāpas stafete bija garākā vēsturē.” Runājot par Ķīnas attiecībām ar Tibetu, LOK prezidentam arī ir savs viedoklis. Ja jau 48 gadus pasaules sabiedrība klusēja un tāpat turpināja sarunas un tirdzniecību ar Ķīnu, tad protesti 49.gadā arī nav diez ko nopietni.” Boikoti jau nekad nav sasnieguši savus politiskos mērķus, kuru dēļ tie izsludināti. Zaudētājos vienmēr ir izrādījušies tikai paši sportisti.”

Aldons Vrubļevskis paskaidroja, kāpēc Igaunijas un Lietuvas prezidenti atšķirībā no Valda Zatlera neapmeklēs spēļu svinīgo atklāšanu. Igaunijas prezidents nekad nav gatavojies braukt uz Pekinu, to nevar saistīt ar kādu politisku lēmumu, savukārt Lietuvas prezidentam nupat bijusi ilgstoša turneja un arī viņa plānos Pekina nebija iekļauta.

LOK prezidents no dažādām sportiskām prognozēm atturējās, taču viņam vismaz četri atlēti esot apliecinājuši, ka cīnīsies par olimpisko zeltu. Runājot par Viktoru Ščerbatihu, A.Vrubļevskis domā, ka nestartējot Hosē Rezazadem pārējiem uzreiz vieglāk nekļūs. It kā galvenais favorīts atkrīt, bet līdz ar to sasparoties var visi pārējie. Viktors zinot, uz ko iet un mērķtiecīgi gatavojas. Atbildot par Ernesta Gulbja iespējām Pekinā, A.Vrubļevskis sacīja: ”Mēs visi zinām, ka Ernests nopietni gatavojas Pekinai, tāpat zinām, ka tas ir tikai viens no viņa turnīriem sezonā, tomēr viņš jau 6.augustā ielidos Pekinā un 10.augustā pirmā spēle. Ja tiks tālāk, tad jau redzēsim.”


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-07-30 10:41, pirms 16 gadiem
Jacer uz Scerbatihu Bmixeriem kaadu no 5ciinjiekiem skeepmeteejiem
, 2008-07-30 10:42, pirms 16 gadiem
A kas leshiem un Estiem var cereetu uz medalju?
Gan jau ka diska meteeji
Un Leishiem tta velotreka brauceeja un zeenu basketbola komanda
, 2008-07-30 10:43, pirms 16 gadiem
Šī olimpiade uz papīra Latvijai izskatās pat ļoti daudzsološa... Diemžēl, vai par laimi, vēl grūti spriest, olimpiskās medaļas neizcīna teorētiskā veidā...
, 2008-07-30 12:03, pirms 16 gadiem
King#23 rakstīja: A kas leshiem un Estiem var cereetu uz medalju?
Gan jau ka diska meteeji
Un Leishiem tta velotreka brauceeja un zeenu basketbola komanda

Basketbolisti..
, 2008-07-30 12:18, pirms 16 gadiem
nezinu nevienu izcilu Igaunu sportistu!
ja diksameteeji, un dazhi daudzciiņnieki, bet citur nezinu, varbut kaads atsvaidzinaas atminju!
, 2008-07-30 12:23, pirms 16 gadiem
kaada medala noteikti tiks arii .latvijai
, 2008-07-30 13:25, pirms 16 gadiem
Medaļas būs svarcelšanā, šķēpmešanā, BMX, Basketā un tenisā
, 2008-07-30 13:45, pirms 16 gadiem
Nu ja jau te tiek izteiktas pronozes, tad visrealak godalgoto skaita es liktu: Svarcelshanu, BMX, Vieglatletiku,
, 2008-07-30 15:37, pirms 16 gadiem
ZhanisVimba rakstīja: Basketbolisti..


aizmirsi ka piedalas visu zvaigžņotais sastāvs - ASV
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aigars Apinis apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
6

Karogu noslēguma ceremonijā nesīs Apinis

Paralimpisko spēļu noslēguma ceremonijā Pekinā, kas risināsies šodien, Latvijas karogu uzticēts nest paralimpiskajam čempionam un vicečempionam attiecīgi diska mešanā un lodes grūšanā Aigaram Apinim.
Edgars Bergs apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
24

Edgars Bergs – paralimpisko spēļu vicečempions

Šorīt Pekinas paralimpiskajās spēlēs kā pēdējais no Latvijas delegācijas startēja saldenieks Edgars Bergs. Lodes grūšanas sacensībās Edgars pēdējā mēģinājumā sasniedza savu personīgo rekordu (15,54 m), kas viņam deva 2.vietu un paralimpisko spēļu sudraba medaļu.
Aigars Apinis apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
112

Apinis triumfē Pekinā ar rekordu

Birzgalietis Aigars Apinis šodien Pekinas paralimpisko spēļu diska mešana sektorā izcīnīja zelta medaļu apvienotajā F33/F34/F52 grupā, labojot sev piederošo pasaules rekordu - 20.47 metri.