Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Šodien pirmie starti mūsu paralimpiešiem – Gruzītei un Apinim

Šodien pirmie starti mūsu paralimpiešiem – Gruzītei un Apinim
Liene Gruzīte un Aigars Apinis
Foto: citadele.lv

Aizvakar Londonā tika atklātas XIV vasaras paralimpiskās spēles, kurās piedalās astoņi mūsu sportisti. Jau šodien diviem no viņiem paredzēti pirmie starti – pulksten 12.15 (pēc Latvijas laika) tāllēkšanas sektorā dosies Liene Gruzīte, bet pulksten 21.08 lodi grūdīs Aigars Apinis, kuram tieši šodien ir vārdadiena.

Vieglatlētei Lienei Gruzītei šīs ir jau otrās paralimpiskās spēles. Debija viņai bija 2008.gadā Pekinā, kur 1986.gadā dzimusī cēsniece startēja lodes grūšanā, šķēpa mešanā un 100 m sprintā. Nevienā no šīm disciplīnām Lienei toreiz neizdevās iekļūt finālā, bet tam par iemeslu varēja būt arī tas apstāklis, ka visi trīs starti mūsu paralimpietei notika 24 stundu laikā. Pēc iepriekšējām paralimpiskajām spēlēm vieglatlēte Liene Gruzīte pievērsusies arī tāllēkšanai, kur sasniegti atzīstami rezultāti. Pagājušajā gadā Jaunzēlandē notikušajā pasaules čempionātā latviete izcīnīja augsto 7.vietu, bet viņas personiskais rekords, kas uzstādīts šosezon, ir 3,65 m. Jāatzīst, ka visas 11 viņas konkurentes šosezon lekušas tālāk. Londonas paralimpiskajās spēlēs Liene sacentīsies vēl arī lodes grūšanā, šis starts paredzēts 4.septembrī.

Pulksten 21.08 (pēc Latvijas laika) pirmais starts Londonā paredzēts mūsu pieredzējušākajam un titulētākajam paralimpietim Aigaram Apinim, kurš vienlaikus ir arī Latvijas lielākā cerība cīņā par medaļām. 1973.gadā dzimušais birzgalietis ir divkārtējais paralimpiskais čempions. Abas zelta medaļas izcīnītas diska mešanā, bet šovakar Aigaram paredzēts starts lodes grūšanas disciplīnā, kurā paralimpiskajā Pekinā viņš kļuva par sudraba medaļas ieguvēju. Šīs mūsu vieglatlētam ir jau ceturtās paralimpiskās spēles, savas pirmās medaļas (bronzu diska mešanā un lodes grūšanā) viņš izcīnīja jau debitējot – 2000.gadā Sidnejā. Pagājušā gada janvārī Jaunzēlandē notikušajā pasaules čempionātā Aigars Apinis kārtējos reizi nodemonstrēja savu meistarību, kļūstot par uzvarētāju kā lodes grūšanā, tā arī diska mešanā, turklāt – ar jauniem pasaules rekordiem, kas viņam pieder joprojām. Lodes grūšanā tas ir 10,03 m, bet diska mešanā – 20,88 m. Lodes grūšanā Londonā Apinim ir astoņi konkurenti, labākajam no kuriem personiskais rekords ir 8,71 m. Londonā diska mešanā mūsu vieglatlēts startēs 6.septembrī.

Vakar vakarā Latvijas Paralimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Andris Ulmanis telefonsarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja, ka gan Liene Gruzīte, gan arī Aigars Apinis savam pirmajam startam Londonā ir labi sagatavojušies – nav nekādu ne problēmu, ne likstu ar veselību. Arī pārējie paraolimpiskās vienības dalībnieki labā noskaņojumā gaida savus startus, neliela ķibele gadījusies tikai vieglatlētam Dmitrijam Silovam, kurš nedaudz savainojis menisku. Tomēr, kā izskatoties, nosaitējot traumēto vietu ar elastīgi saiti, Dmitrijs varēs piedalīties savās tāllēkšanas sacensībās, līdz kurām vēl ir laiks – tās notiks 5.septembrī.

Sekot līdzi Londonas paralimpisko spēļu norisei var ŠEIT.

Izmantotie resursi:
lpkomiteja.lv
Tu esi. Tu vari.


, 2012-08-31 09:00, pirms 12 gadiem
Sveiciens vārda dienā! Novēlu uzdāvināt sev to, kā Tev vēl nav - paraolimpisko zeltu lodes grūšanā!
, 2012-08-31 11:20, pirms 12 gadiem
par medaļām. turam īkšķus.
, 2012-08-31 12:02, pirms 12 gadiem
Kur var sekot līdzi?
, 2012-08-31 12:34, pirms 12 gadiem
tiešām ir tik sarežģīti autoriem viena teksta ietvaros izlemt- paralimpiskās vai paraOlimpiskās? (nerunājot pat par to, ka ir tikai 1 pareizais variants)
veiksmi mūsu sportistiem!
, 2012-08-31 12:36, pirms 12 gadiem
feelthebeat rakstīja: Kur var sekot līdzi?
london2012.com
, 2012-08-31 12:53, pirms 12 gadiem
Kaut kur online var redzēt?
, 2012-08-31 20:51, pirms 12 gadiem
Arī es no visas sirds apsveicu vārdadienā! Novēlu kāpt uz visaugstākā pjedistāla pakāpiena, jo tu to esi pelnījis vairāk par visiem! Latvija var lepoties ar šādiem cilvēkiem. Turam īkšķus!
, 2012-08-31 21:59, pirms 12 gadiem
Vai ku slikti,ka abi milas balodisi starte viena diena... Nevares viens otru taa kaartiigi atbalstiit... zeel... Mees turam iikski!
Foto: worldparavolley.org

Latvija pasaules čempionātā pludmales paravolejbolā cīnīsies par bronzas medaļām

LETA. Latvijas izlase Ķīnā notiekošajā pirmajā pasaules čempionātā pludmales paravolejbolās svētdien cīnīsies par bronzas medaļām.
Foto: worldparavolley.org

Latvija pasaules čempionātu pludmales paravolejbolā sāk ar uzvaru un zaudējumu

LETA. Latvijas izlase ceturtdien Ķīnā pasaules čempionātā pludmales paravolejbolā uzvarēja vienā no divām pirmās dienas spēlēm.
Jānis Juhņēvičs. Foto: Latvijas Paralimpiskā komiteja

Juhņēvičam pasaules čempionātā paravieglatlētikā sestā vieta lodes grūšanā

LETA. Latvijas parasportists Jānis Juhņēvičs sestdien Kobē pasaules čempionātā paravieglatlētikā ieņēma sesto vietu lodes grūšanā F-33 medicīnas grupā.