Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Klāt Londonas paralimpiskās spēles

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Klāt Londonas paralimpiskās spēles
Mūsu paraolimpieši neoficiālā pasākumā pirms došanās uz Londonas spēlēm
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Mazāk par 10 stundām atlicis līdz XIV vasaras paralimpisko spēļu atklāšanai Londonā. Spēlēs, kas notiks no 29.augusta līdz 9.septembrim, piedalīsies arī astoņi mūsu paralimpieši.

Šovakar pulksten 23.00 (pēc Latvijas laika) Londonā notiks vasaras paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonija. Starp 4200 sportistiem, kuri pārstāvēs 166 valstis, sacenšoties 21 sporta veidā, būs arī astoņi mūsu paralimpieši. Latvijas valstsvienībā, kas paralimpiskajās spēlēs piedalīsies jau 6. reizi, ir astoņi sportisti: Aigars Apinis (lode, disks), Andis Ozolnieks (lode), Dmitrijs Silovs (tāllēkšana), Edgars Kļaviņš (tāllēkšana, 200 m), Taiga Kantāne (lode, disks), Liene Gruzīte (tāllēkšana, disks), Rihards Snikus (paralimpiskā iejāde) un Jānis Plotnieks (peldēšana).

1992.gadā Barselonas paralimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēja tikai divi sportisti – vieglatlēti Aldis Šūpulnieks un Armands Ližbovskis. 1996.gadā Atlantā un 2000.gadā Sidnejā Latvijas delegācijā bija pa pieciem paralimpiešiem, 2004.gadā Atēnās – septiņi, bet 2008.gadā Pekinā, kur startēja arī mūsu sieviešu sēdvolejbola izlase - 17 sportistu.

Līdzšinējās paralimpiskajās spēlēs mūsējie izcīnījuši deviņas medaļas. Pirmās paralimpiskās godalgas tika atvestas 2000.gadā no Sidnejas, kur Aigars Apinis ieguva bronzu kā lodes grūšanā, tā arī diska mešanā, bet Armands Ližbovskis pie tāda paša kaluma godalgas tika tāllēkšanā. 2004.gadā Atēnās A.Apinis kļuva par mūsu pirmo paralimpisko čempionu, uzvarot diska mešanā, bet Edgars Bergs izcīnīja sudrabu lodes grūšanā un bronzu diska mešanā. 2008.gadā Pekinā Apinis kļuva jau par divkārtējo paralimpisko čempionu, vēlreiz uzvarot diska mešanā, bet lodes grūšanā viņam vicečempiona tituls un sudraba medaļa. E.Bergs Pekinā kļuva par divkārtējo paralimpisko vicečempionu lodes grūšanā.

Latvijas Paralimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Andris Ulmanis, ar kuru šodien telefoniski sazinājās portāls Sportacentrs.com, atklāja, ka mūsu paralimpiskajā vienībā ir ļoti labs un kaujiniecisks noskaņojums. Visi astoņi sportisti ir labā formā un noskaņoti cīnīties par pēc iespējas augstākām vietām. A.Ulmanis izteica cerību, ka mūsējie varētu cerēt pat uz trim medaļām, lielākās cerības liekot uz Latvijas komandas pieredzējušāko un titulētāko paralimpieti Aigaru Apini, kurš startēs divās disciplīnās. Šovakar visi mūsu paralimpieši, izņemot Apini, kurš taupīs spēkus savam parīt paredzētajam pirmajam startam, dosies Londonas paralimpisko spēļu atklāšanas parādē. Nest Latvijas karogu būs uzticēts vieglatlētam Andrim Ozolniekam. Rīt visiem mūsējiem būs brīva diena, bet parīt, 31.augustā, Liene Gruzīte startēs tāllēkšanā, Aigars Apinis – lodes grūšanā.

Izmantotie resursi:
lpkomiteja.lv

Slēpts komentārs: Bandīc
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-08-29 15:38, pirms 12 gadiem
Veiksmi un vismaz trīs medaļas!!!

Bandīc rakstīja: ParaOlimpiskās spēles?!?!?! Hallo>?!?!?!?!? Autor - pakaries!!!! Kur te ir ParaOlimpiskās?

http://www.london2012.com/paralympics/sports/
Pa tavam pareizi būtu "paralimpiskie geimi"?

  +2 [+] [-]

, 2012-08-29 15:44, pirms 12 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2012-08-29 15:48, pirms 12 gadiem
Vārdnīcā jau nu gan varēja paskatīties.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-29 16:00, pirms 12 gadiem
tad jautājums, kāpēc autors zem bildes raksta ''mūsu paraOlimpieši'', bet virsrakstā raksta paralimpiskās? tad jau arī zem bildes bija jāraksta nepareizi, respektīvi, paralimpieši, ne tā?

     [+] [-]

, 2012-08-29 19:07, pirms 12 gadiem
Cepuri nost!
Es noskatijos par viņu raidijumu, un nesaprotu,kā viņš izdzīvoja?