Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Aigars Apinis atzīts par 2012. gada Eiropas cilvēku Latvijā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Apinis atzīts par 2012. gada Eiropas cilvēku Latvijā
Aigars Apinis
Foto: Romualds Vambuts

Trīskārtējais Paralimpisko spēļu čempions Aigars Apinis atzīts par 2012. gada Eiropas cilvēku Latvijā, piektdien, 28. decembrī, informēja Eiropas Kustība Latvijā. Pirms deviņiem gadiem par Eiropas cilvēku kļuva futbolists Māris Verpakovskis, kurš palīdzēja Latvijas valstsvienībai pirmo reizi vēsturē kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram.

Izšķirošajā balsojuma fāzē Apinis apsteidza Eiropas Parlamenta deputātu Krišjāni Kariņu un izglītības ministru Robertu Ķīli.

Apinis 31. augustā Londonā ar jaunu pasaules rekordu – 10,23 metri, F52 medicīnas grupa – uzvarēja Paralimpisko spēļu lodes grūšanas sacensībās. Latvijas sportistam tā bija trešā zelta medaļa.

Pirmās paralimpiskās spēles, kurās piedalījās Aigars Apinis, notika 2000.gadā Sidnejā – tur viņš izcīnīja pa bronzas medaļai kā lodes grūšanā, tā arī diska mešanā. 2004.gadā Atēnās Apinis tika pie sava pirmā paralimpiskā zelta – diska mešanā. 2008.gada spēlēs Pekinā godalgu kolekcija tika papildināta ar zeltu diska mešanā un sudrabu lodes grūšanā.

Balsotāji, izvirzot Aigaru Apini 2012. gada Eiropas Cilvēka Latvijā titulam, raksta:
"A.Apinis sevī iemieso eiropeiskās vērtības, pilsonisku stāju un līdzdalību, tā, piemēram, darbojoties kā Eiropas Labās gribas vēstnieks, piedaloties biedrības „Apeirons” vadībā, organizējot sporta attīstību Latvijā."

"Aigars ir kā simbols latviešu nācijas visvērtīgākajām īpašībām Eiropā un kā eiropietis, šo vērtību simbols pasaulē! Apbrīnojams gribasspēks, vīrišķība, neatlaidība, dzīvotgriba, spēja nezaudēt dūšu, liktenim spītējot. Aigars ir lielisks paraugs ne tikai sava likteņa brāļiem un māsām."

"Aigars Apinis, manuprāt, ir pelnījis šo godu tāpēc, ka ar savu dzīvi ir apliecinājis, ka tā ir dota tāpēc, lai mēs vienmēr censtos izdarīt labāko uz ko esam spējīgi. Viņš ir piemērs un uzmundrinājums daudziem cilvēkiem ne tikai Latvijā un Eiropā, ka dzīve pēc krīzes nebeidzas."

Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš atzīst: „Prieks, ka arī šogad saņēmām ļoti daudz balsojumus, kuros tika izvirzīti ļoti dažādu jomu pārstāvji – no tiem katrs savā jomā vai veidā būtu pelnījis šo atzinību. Taču īpašs prieks par šā gada titula ieguvēju, kas izceļas ar tām vērtībām, kas Latvijai un pārējai Eiropai tik ļoti vajadzīgas – profesionālisms, gribasspēks, vienlīdzība, brīvprātīgais darbs, citu iedrošināšana un iedvesmošana.”

Balsošana par Gada Eiropas Cilvēku notika piecpadsmito reizi. Pasākuma mērķis ir godināt cilvēku, kurš, pēc sabiedrības domām, ar saviem darbiem aizvadītajā gadā visvairāk ir veicinājis Latvijas integrāciju Eiropā un Eiropas integrāciju Latvijā.

Gada cilvēka titulu ieguvuši arī Zbigņevs Stankevičs, Ilmārs Poikāns, Ina Strazdiņa, Ģirts Valdis Kristovskis, Andris Piebalgs, Ģirts Salmgriezis, Valdis Dombrovskis, Georgs Andrejevs, Māris Verpakovskis, Marija Naumova, Vaira Vīķe-Freiberga, Renārs Kaupers un grupa "Prāta vētra", Valdis Birkavs un Eduards Bruno Deksnis.

Izmantotie resursi:
2012. gada Eiropas Cilvēks Latvijā – Aigars...

  +2 [+] [-]

, 2012-12-28 19:25, pirms 11 gadiem
Pelnīti Aigar,lai tev veicas ...

  +1 [+] [-]

, 2012-12-28 21:41, pirms 11 gadiem
Un šis cilvēks pat nebija nominēs "Adidas gada sportists Latvijā" balvai. Man tas ir nesaprotami!

  +1 [+] [-]

, 2012-12-29 05:25, pirms 11 gadiem
Es gribu tikai pievērst uzmanību raksta autoram..."Latvijā un Eiropā, bet visā pasaulē"

     [+] [-]

, 2013-04-04 22:57, pirms 11 gadiem
labakais noteikti eiropaa