Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Džudo paralimpietis Biezais uzvar Vācijas atklātajā čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Džudo paralimpietis Biezais uzvar Vācijas atklātajā čempionātā
Kaspars Biezais uz augstākā pakāpiena Vācijā
Foto: Andris Pimenovs, lpkomiteja.lv

Vācu pilsētā Heidelbergā aprīļa otrajā pusē notika Vācijas atklātais džudo čempionāts neredzīgajiem. Piedalījās 52 sportisti no deviņām valstīm (ASV, Lielbritānija, Francija, Somija, Latvija, Puertoriko, Zviedrija, Rumānija un Portugāle). Latviju pārstāvēja LSPA džudo skolas paralimpietis Kaspars Biezais un izcīnīja čempiona titulu, informē treneris Andris Pimenovs.

Pirmajā cīņā Kaspars spēkojās ar Londonas paralimpisko spēļu bronzas medaļnieku un 2014. gada pasaules čempionu Kroketu Dartanjonu (ASV). Sīvā cīņā Kaspars guva tīru uzvaru. Otrajā cīņā Kaspars sacentās ar Francijas jauno un talantīgo paralimpiskās izlases komandas džudistu Mendaoi Abderahimu, kurš ir Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks. Vairāk kā četras minūtes ilgajā cīņā Kaspars guva tīru uzvaru un izcīnīja Vācijas džudo čempiona titulu.

Jāsaka, ka abu šo sportistu piekāpšanos daļēji var izskaidrot ar to, ka viņi nenovērtēja Kasparu. Sportisti un viņu treneri ļoti labi pazīst Kasparu pēc pasaules čempionāta Kolorādospringsā un Pasaules kausā Ungārijā, kur viņam neveicās ar cīņām. Tagad pēc cīņas ASV sportista treneris Kasparam teica: "Kaspar apsveicu tevi, tu esi atgriezies, par agru tevi norakstījām”.

Divas nākošās dienas, piedaloties treniņnometnē, džudisti pilnveidoja savu tehniku un speciālo izturību. Treniņi notika divas reizes dienā. Un prasīja daudz enerģijas. Treneri, kā vienmēr rūpējās par bērniem, jauniešiem un arī rūdītajiem džudistiem, lai pasargātu tos no traumām. Tāda ir neredzīgo un vājredzīgo treniņu specifika.

Paldies jāsaka arī Latvijas Paralimpiskai komitejai un prezidentei Daigai Dadzītei, Latvijas Neredzīgo sporta savienības prezidentam Edgaram Kļaviņam. Tāpat liels paldies džudo skolas džudistiem, Kaspara sparinga partneriem, Normundam un Gintam Pipariem un Uldim Borskim. Sevišķi liels paldies valsts galvenajam trenerim Oļegam Baskinam un Latvijas izlases džudistiem Konstantīnam Ovčiņņikovam, Jevgēņijam Borodavko, Aigaram Mīlenbergam un citiem par līdzdalību Kaspara sagatavošanā.

Izmantotie resursi:
www.lpkomiteja.lv