Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Grēniņam bronza Eiropas vieglatlētikas čempionātā nedzirdīgajiem, Tiļļai U20 bronza

Agris Suveizda

Grēniņam bronza Eiropas vieglatlētikas čempionātā nedzirdīgajiem, Tiļļai U20 bronza
Māris Grēniņš. Foto: Guntis Bērziņš

LETA. Latvijas sportists Māris Grēniņš piektdien Polijā Eiropas vieglatlētikas čempionātā nedzirdīgajiem ieņēma trešo vietu trīssoļlēkšanā, Sergejam Soklakovam ierindojoties piektajā vietā, bet Eiropas U-20 meistarsacīkstēs Patrīcija Marija Tiļļa ierindojās trešajā vietā 800 metru skriešanā.

42 gadus vecais Grēniņš pēdējā lēcienā ar 13,39 metrus tālu lēcienu pakāpās uz trešo vietu sešu sportistu vidū, bet Soklakovs ar tieši 13 metrus tālu lēcienu ierindojās piektajā vietā. Uzvaru ar 15,36 metriem izcīnīja ukrainis Volodimirs Danilčenko, bet sudraba medaļu ar rezultātu 13,94 metri nopelnīja uzvarētājs tāllēkšanā ukrainis Jaroslavs Vodopjanovs.

U-20 čempionāta 800 metru finālā trešo vietu piecu dalībnieču vidū ieņēma Tiļļa, kura finišēja trijās minūtēs un 3,22 sekundēs. Uzvaru ar rezultātu divas minūtes un 31,98 sekundes izcīnīja bulgāriete Ilijana Mičevska, kura dienu iepriekš uzvarēja arī 400 metru distancē, bet sudraba medaļa tika britu sportistei Īvijai Smitai (2:33,69 sekundes).

Latviju šajās sacensībās pārstāv Sergejs Soklakovs, Māris Grēniņš un jaunā vieglatlēte Patrīcija Marija Tiļļa. Uz Ščecinu devusies arī izlases trenere Mārīte Lūse un pārstāve Liene Kleina-Brūvere. Tiļļai šī ir debija Eiropas nedzirdīgo čempionātā jauniešiem. Soklakovs un Grēniņš ir plānojuši startēt trijās disciplīnās - 110 metru barjersprintā, tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā, bet Tiļļa - 200 un 400 metru sprintā, kā arī 800 metru skrējienā.

11. Eiropas nedzirdīgo meistarsacīkstes vieglatlētikā un 5. Eiropas nedzirdīgo vieglatlētikas čempionāts jauniešiem Polijas pilsētā Ščecinā norisinās no 21. līdz 26. augustam.

Izmantotie resursi:
LETA