Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Apinis var saņemt līdz 20 tūkstošiem latu, bet Silovs - līdz 12 tūkstošiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Apinis var saņemt līdz 20 tūkstošiem latu, bet Silovs - līdz 12 tūkstošiem
Aigars Apinis
Foto: Romualds Vambuts no Lionas, Francija

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sveic Aigaru Apini ar pasaules paralimpiskajā vieglatlētikas čempionātā izcīnīto zelta medaļu lodes grūšanas un bronzas medaļu diska mešanas sacensībās, kā arī Dmitriju Silovu ar izcīnīto sudraba medaļu šķēpmešanas sacensībās. Šie sportisti var saņemt naudas balvu attiecīgi līdz 20 un 12 tūkstošiem latu, informē ministrijas mājas lapa.

„Sveicu Latvijas paraolimpiešus ar izcilajiem panākumiem Pasaules vieglatlētikas čempionātā, jūs esat paraugs tam, ka ar neatlaidību un lielu darbu ir iespējams sasniegt visaugstākās virsotnes,” ar paraolimpiešu panākumiem lepojas izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

Jāatgādina, ka pēc IZM rudenī veiktajiem grozījumiem Ministru kabineta (MK) noteikumos, kas nosaka kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par sasniegumiem sportā, paraolimpieši naudas balvas varēs saņemt tādā pat apmērā kā sportisti bez invaliditātes.

Pēc veiktajiem grozījumiem MK noteikumos „Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvas apmēru” Aigars Apinis par čempionātā izcīnīto pirmo vietu var saņemt naudas balvu līdz 20 000 latu. Dmitrijs Silovs par iegūto sudraba godalgu var saņemt prēmiju līdz 12 000 latu. Tāpat naudas balva var tikt piešķirta „Latvijas Paralimpiskajai komitejai”. Pirms grozījumu veikšanas paraolimpieši varēja saņemt naudas balvu tikai līdz 50% no tā apmēra, ko piešķir pārējo sportistu sasniegumiem.

Atbilstoši minēto noteikumu kārtībai, iesniegumi par sasniegumiem, kas gūti laikposmā no 2012.gada gada 1.oktobra līdz šī gada 30.septembrim, ministrijā iesniedzami līdz 15.oktobrim. MK jautājumu par naudas balvu piešķiršanu pēc Latvijas Nacionālās sporta padomes priekšlikuma izskatīs laikposmā līdz šī gada beigām.

Informāciju sagatavoja ministra padomniece komunikācijas jautājumos Una Ahuna-Ozola.

Izmantotie resursi:
izm.gov.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-25 19:24, pirms 11 gadiem
Tad tā lai arī būtu!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-25 19:25, pirms 11 gadiem
nu vismaz tik, bet varēja vairāk iedot. vismaz zināšu ka manu nodokļu nauda nav izmesta kaut kur.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-25 19:36, pirms 11 gadiem
Var saņemt vai saņems? Solīt jau mēs visi protam. Lai jums veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-25 22:23, pirms 11 gadiem
Frutto,pamato savu komentu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja