Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Dmitrijs Valainis kļūst par Eiropas vicečempionu ratiņpaukošanā

Ints Megnis
Ints Megnis

Dmitrijs Valainis kļūst par Eiropas vicečempionu ratiņpaukošanā
Dmitrijs Valainis (no kreisās) un Oļegs Garkuls-Gurevičs. Foto: Latvijas Paralimpiskā komiteja

Latvijas sportists Dmitrijs Valainis izcīnījis otro vietu Itālijā notikušajā Eiropas čempionātā ratiņpaukošanā

Valainis startēja C klases sacensībās ar špagu, kurā kopā bija seši dalībnieki. Viņi vispirms aizvadīja apļa turnīru, kurā Valainis ar diviem zaudējumiem palika trešais, bet pēc tam izslēgšanas sacensību pusfinālā ar 15:11 pārspēja ungāru Zoltu Zarvašu, kamēr finālā ar 5:15 kapitulēja ukrainim Serhijam Šavkunam.

Eiropas čempionātā Latviju pārstāvēja arī Oļegs Garkuls-Gurevičs, kurš B klases sacensībās ar špagu ieņēma septīto vietu starp 26 sportistiem. Vispirms grupu turnīrā viņš bija devītais labākais, bet pēc tam pārvarēja vienu kārtu izslēgšanas sacensībās, ceturtdaļfinālā vien ar 13:15 piekāpjoties vēlākajam čempionam Dimitrijam Koutijam no Lielbritānijas.

"Sveicam un lepojamies arī ar ratiņpaukošanas treneri Aleksandru Pļaskinu, kurš, ieguldot savas zināšanas un brīvprātīgo darbu, atrod jaunus, perspektīvus sportistus, kuri sasniedz vērā ņemamus rezultātus," vēsta Latvijas Paralimpiskā komiteja.