Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Maksimam pasaules čempionātā paravieglatlētikā 12. vieta lodes grūšanā

Agris Suveizda

Maksimam pasaules čempionātā paravieglatlētikā 12. vieta lodes grūšanā
Raivo Maksims. Foto: Ausma Cīrulniece/lpkomiteja.lv

LETA. Latvijas parasportists Raivo Maksims trešdien Kobē pasaules čempionātā paravieglatlētikā ieņēma 12. vietu lodes grūšanā.

Maksims F-46 medicīnas grupā pirmajā mēģinājumā sasniedza rezultātu 12,52 metri. Otrais mēģinājums netika ieskaitīts, bet trešajā viņa grūsta lode lidoja 12,41 metra tālumā. Vēl trim metieniem kvalificējās astoņi labākie sacensību dalībnieki.

Par uzvarētāju 14 sportistu sacensībās kļuva indietis Sačins Hilari, kurš pēdējā mēģinājumā lodi aizgrūda 16,30 metru tālumā. Otrais ar 16,14 metriem pēdējā mēģinājumā finišēja kanādietis Gregs Stjuarts, bet trešais ar rezultātu 16,04 metri ceturtajā mēģinājumā bija horvāts Luka Bakovičs.

Trešdien startēs arī Baiba Rorbaha, sacensībām lodes grūšanā F-32 grupā sākoties plkst.11. Čempionātu tiešraidē translē "YouTube" kanāls "Paralympic Games". Rorbaha Kobē jau ir devusies sektorā, vālītes mešanā izcīnot 12.vietu.

Pasaules čempionāts Kobē ir pēdējā iespēja kvalificēties Parīzes paralimpiskajām spēlēm, kas notiks no 28. augusta līdz 8. septembrim. Spēļu ceļazīmi var iegūt, sacensībās izcīnot pirmo vai otro vietu. Gadījumā, ja pirmās trīs vietas ieņem sportisti, kas Parīzei jau ir kvalificējušies, ceļazīmi iegūs ceturtās un piektās vietas ieguvēji.

Latviju Kobes vieglatlētikas stadionā pārstāv Baiba Rorbaha, kura startē lodes grūšanā un vālītes mešanā, Edgars Bergs (lodes grūšana), Emīls Dzilna (lodes grūšana, šķēpa mešana), Jānis Juhņēvičs (lodes grūšana), Ingus Labanovs (šķēpa mešana), Gatis Niedre (diska mešana) un Raivo Maksims (šķēpa mešana, lodes grūšana).

Līdzšinējās sacensībās Latvijas parasportisti ir izcīnījuši vienu godalgu, lodes grūšanā sudraba medaļu izcīnot Emīlam Dzilnam, kurš vienlaikus ieguva arī Parīzes paralimpisko spēļu ceļazīmi. Sportistiem līdzi ir devušies treneri Ināra Aperāne, Laila Nagle un Andris Smočs, kā arī asistenti Marina Dambe un Ilze Juhņēviča.

Ņemot vērā, ka Diāna Krūmiņa un Aigars Apinis jau ir kvalificējušies Parīzes paralimpiskajām spēlēm, viņi šajā pasaules čempionātā nepiedalās, gatavojoties Parīzes spēlēm. Pasaules čempionātā paravieglatlētikā Kobē piedalās apmēram 1300 sportistu no 100 valstīm.

Izmantotie resursi:
LETA