Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Krievijai dod laiku līdz septembrim, lai paralimpieši drīkstētu startēt Dienvidkorejā

Agris Suveizda

Krievijai dod laiku līdz septembrim, lai paralimpieši drīkstētu startēt Dienvidkorejā
Filips Kreivens
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās paralimpiskās komitejas prezidents Filips Kreivens preses konferencē Londonā pozitīvi atsaucās par Krievijas progresu antidopinga jomā, tomēr atzina, ka darāmā vēl ir daudz un ka viss nepieciešamais jāizdara līdz septembrim – citādi paralimpiešu diskvalifikācija līdz ziemas olimpiskajām spēlēm netiks atcelta.

"Mūsu valde kopumā ir apmierināta ar sadarbību un Krievijas Paralimpiskās komitejas spertajiem soļiem," sacīja Kreivens. "Krievijas Paralimpiskā komiteja veic labu darbu, un šajā ziņā noteikti ir pozitīvas iezīmes. Arī pagājušās nedēļas ziņojums no WADA par to, ka RUSADA potenciāli jau jūnijā varētu atsākt darbu, ir iemesls optimismam. Un ir ļoti būtiski, lai arī paralimpieši būtu tie, kuri tiktu pārbaudīti."

"Kaut arī esam apmierināti ar pašreizējo progresu, vēl jāizpilda virkne kritēriju," Kreivens turpināja. "Šobrīd uz papīra ir daudz labu plānu ar to beigu termiņiem, bet tagad mums jāredz, kā šie plāni izskatīsies dzīvē un vai tie dos konkrētus rezultātus. Līdz ziemas paralimpiskajām spēlēm ir palikusi 291 diena, un laiku nedrīkst tērēt veltīgi. Nākamais darba grupas ziņojums būs septembrī, un, ja tobrīd nebūs izpildīti nosacījumi, tad būs ļoti sarežģīti pagūt laikus atcelt paralimpiešu diskvalifikāciju."

"Noteikto kritēriju izpilde nav tikai saraksta punktu veikšana. Kā jau esam uzsvēruši iepriekš, mums jāredz arī kulturālas izmaiņas saistībā ar antidopinga aktivitātēm Krievijā, un Krievijas amatpersonām ir jāpanāk, ka profesora Maklārena izmeklēšanas laikā atklātie pārkāpumi vairs nav aktuāli. Ir jāpanāk, lai vairs nekad neredzētu šādu kaitējumu sportam un pašiem sportistiem," uzskata Kreivens. "Krievijai ir jāatgūst sporta pasaules uzticība, un tai ir mums visiem jāpierāda, ka tajā morāle atkal ir svarīgāka par medaļām, nevis otrādi."

Izmantotie resursi:
https://www.paralympic.org/news/rus...