Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Latvijas Paralimpiskās vienības vieglatlēti dodas uz Eiropas čempionātu Nīderlandē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Latvijas Paralimpiskās vienības vieglatlēti dodas uz Eiropas čempionātu Nīderlandē
Edgars Bergs

Latvijas Paralimpiskās vienības vieglatlēti 19.jūnijā devās uz IPC Eiropas čempionātu Nīderlandē. Eiropas čempionāts risināsies no 21.jūnija līdz 28. jūnijam.

Uz Eiropas čempionātu dodas seši sportisti un trīs Latvijas Paralimpiskās vienības oficiālie pārstāji (treneri, fizioterapeite). Latvija tiks pārstāvēta vieglatlētikā piecās medicīnas klasifikācijas grupās, sekojošās disciplīnās: lodes grūšanā, diska mešanā, šķēpmešanā, tāllēkšanā, 200 m, 800 m, 1500 m skriešanā.

Sportisti dodas uz sacensībām ar labi padarīta sagatavošanās darba bagāžu un pozitīvi emocionālā pacēlumā. Lielas cerības Latvijas paralimpiskā vienība saista arī ar divkārtējo paralimpisko spēļu vicečempionu Edgaru Bergu. Viņam konkurenci diska mešanā sastādīs divu medicīnas klasifikācijas grupu sportisti.

Pārējie dalībnieki startēs sekojošās disciplīnās: Liene Gruzīte – tāllēkšanā un lodes grūšanā, Taiga Kantāne – lodes grūšanā, diska mešanā, Ivita Strode – lodes grūšana, Dmitrijs Silovs – tāllēkšana, šķēpa mešana, 200 m skriešana, Pēteris Lācis 800m un 1500m skriešana.

Apvienoto medicīnas klasifikācijas grupu rezultāti tiks aprēķināti, pielietojot izstrādāto koeficentu (izņemot Gruzītei tāllēkšanā), lai izlīdzinātu dažādu līmeņu medicīnisko savainojumu un traumu sportistu iespējas sasniegt līdzvērtīgu rezultātu.

Vieglatlētu starti un rezultāti Eiropas čempionātā būs pirmie, ļoti svarīgie soļi Latvijas Paralimpiskās vienības kvotām uz pasaules čempionātu un paralimpiskajām spēlēm Riodežaneiro 2016.gadā.

Pateicoties LR Izglītības un zinātnes ministrijas piešķirtajam finansējumam, Latvijas paralimpiskās vienības sportisti varēja trenēties, gatavoties atbildīgajiem startiem, kā arī var veikt lidojumu uz Nīderlandi. Nozīmīgs finansiāls atbalsts Paralimpiskās vienībai tagad ir arī no bankas "Citadele" projektā "Tu esi. Tu vari".

Latvijas delegācijas sastāvs

Atlētssporta veids
Edgars Bergsdisks; lode
Dmitrijs Silovstāllēkšana; šķēps; 200 m
Liene Gruzītetāllēkšana; lode
Taiga Kantānelode; disks
Ivita Strodelode
Pēteris Lācis800 m un 1500m skriešana

Maija Ukstiņa – vieglatlētikas izlases trenere
Gunta Ozoliņa – paralimpiskās vienības fizioterapeite

  -1 [+] [-]

, 2012-06-19 15:22, pirms 12 gadiem
Lai veicas, turam īkšķus!