Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Dzanardi izcīna jau otro zelta medaļu Rio paralimpiskajās spēlēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Dzanardi izcīna jau otro zelta medaļu Rio paralimpiskajās spēlēs
Alesandro Dzanardi
Foto: bmwgroup.com

Bijušais autosportists Alesandro Dzanardi izcīnījis jau otro zelta medaļu Rio paralimpiskajās spēlēs, šoreiz triumfējot riteņbraukšanas komandu sacensībās.

49 gadus vecajam Dzanardi pēdējās dienas bijušas īpaši veiksmīgas. Trīs dienu laikā viņš aizvadījis trīs sacīkstes, izcīnot divas zelta un vienu sudraba medaļu. Kopumā savā karjerā sportists tagad var lepoties ar sešām medaļām - četrām zelta un divām sudraba. Arī Londonas paralimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja divas zelta un vienu sudraba godalgu.

Komandu sacensībās, kas notika piektdien, Dzanardi komandas biedri bija Vittorio Podesta un Luka Macone. Podestam vadību izdevās pārņemt jau sākumā, pēc tam stafeti pārņēma Macone, bet tad sacīkstēs iesaistījās Dzanardi, kurš finišu šķērsoja pēc 32 minūtēm un 34 sekundēm. Noslēdzot distanci, viņam bija 47 sekunžu pārsvars pār ASV komandu, kamēr bronzas medaļu izcīnīja Beļģija.

Jāpiemin, ka vienā no epizodēm Dzanardi nācās izvairīties no trasē izskrējuša suņa, taču tas, par laimi, neietekmēja viņa izredzes uz uzvaru.

"Šī bija pēdējā diena manā Brazīlijas paralimpiskajā piedzīvojumā," stāsta Alesandro Dzanardi, kurš 2001. gadā formulu sacīkstēs negadījumā zaudēja abas kājas. "Tas, ka varu to noslēgt kopā ar savu komandu un komandas biedriem, ir kas īpašs, jo prieks, ar ko jādalās, ir divtik lielāks. Visi trīs mēs parādījām lielisku sniegumu un dominējām šajās sacīkstēs. Sākumā Vittorio spēja izrauties vadībā, bet pēc tam Luka pārsvaru palielināja. Tad bija mana kārta, un man bija ļoti liela vēlēšanās nostartēt labi. Pēdējā aplī bija dienas riskantākais notikums - trasi manā priekšā nepārskatāmā līkumā šķērsoja liels suns. Es viņu nenotriecu, bet nācās pielietot roku, lai pagrūstu viņu prom no mana ceļa. Dīvaini, bet šis gadījums bija vienīgais, kā dēļ varējām zaudēt uzvaru, jo citādi bijām ļoti spēcīgi."

Dzanardi šobrīd ir viens no panākumiem bagātākajiem paralimpisko spēļu dalībniekiem.

Izmantotie resursi:
BMW Group - English

     [+] [-]

, 2016-09-17 08:17, pirms 8 gadiem
Spēcīgs cilvēks!

     [+] [-]

, 2016-09-17 09:37, pirms 8 gadiem
sacensību gars un vēlme uzvarēt nav pametusi viņu arī pēc negadījuma.