Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Latvijas sēdvolejbolistiem sudraba godalgas starptautiskā turnīrā Līvānos

Andris Liepa
Andris Liepa

Latvijas sēdvolejbolistiem sudraba godalgas starptautiskā turnīrā Līvānos
Vadims Skoriks

Latvijas komandas 13. un 14. decembrī piedalījās starptautiskā turnīrā sēdvolejbolā XII „LĪVĀNU KAUSS’2014”, kas norisinājās Latgales novada sirsnīgākajā pilsētā Līvānos. Kopā sacensībās piedalījās astoņas komandas no Ukrainas, Lietuvas, Baltkrievijas un Latvijas.

“Līvānu kauss” sēdvolejbolā tradicionāli noslēdz sēdvolejbola gadu un notiek ļoti sirsnīgā atmosfērā. Turnīra organizatori “ISK LĪDZĀS” ar Latvijas Paralimpiskās komitejas, Līvānu novada Domes un vietējo uzņēmumu atbalstu parūpējās, lai sacensību dalībnieku justos sportiski mundri un svētku noskaņās lustīgi. Liels paldies par to Latvijas sēdvolejbola galvaspilsētas namamātei Solvitai Ziemelei.

Turnīrs tika izspēlēts divās apakšgrupās, tā kā fiziskā slodze bija ļoti nopietna. Sestdien komandām bija jānospēlē četras spēles. Latvijas izlasi sēdvolejbolā pārstāvēja divi sastāvi, lai gandrīz visi tuvākie kandidāti varētu parādīt un apliecināt savu trīs mēnešu smaga treniņu darba rezultātu. Fiziskās sagatavotības un tehniskā arsenāla, ka arī komandas ļoti labā psiholoģiskā mikroklimata apliecinājums bija labie turnīra rezultāti.

Komanda ir atjaunota komandas kapteiņa pilnīga atbildība par komandu laukumā, ģērbtuvēs un sadzīvē. Progress ir redzams salīdzinoši jauno spēlētāju (daži trenējās gadu, divus gadus, citi tikai aizvadījuši četrus treniņus) tehniskā un taktiskā sagatavotībā. Jau trešo gadu desmitu pieredzi guvušo spēlētāju (Uldis Ektermanis, Vadims Skoriks) padomi ir laikā un vietā. Sagatavošanās darbs Eiropas čempionātam ir veiksmīgi iesācies un turpināsies.

Latvijas vīriešu I komanda finālā smagā aizraujošā cīņā piekāpās Eiropas piektajai un Pasaules sestajai reitinga īpašniecei Ukrainas vienībai ar 0:3 (21:25; 27:29; 20:25). Tikmēr Latvija II komanda ieguva 5.vietu. Par labāko spēlētāju LATVIJA I komandā atzina Vadimu Skoriku, bet LATVIJA II komandā Dmitriju Pavlovu. Jāpiemin arī, ka turnīra jaunākais spēlētājs bija mūsu sportists Aleksandrs Ronis.

Latvijas Izlases sēdvolejbolā

LATVIJA ILATVIJA II
Uldis Ektermanis (Saldus)Ervīns Kāpa (Rīga)
Andrejs Filipavičs (Rīga)Dmitrijs Pavlovs (Rīga)
Vadims Skoriks (Rīga)Boriss Jeparovs (Ropaži)
Aleksejs Berķis (Garkalne)Sergejs Burlaka (Rīga)
Aleksandrs Vivčariks (Rīga)Sergejs Popovs (Rīga)
Vadims Landiševs (Rīga)Artūrs Semjonovs (Rīga)
Aleksandrs Ronis (SIVA Jelgava)
Andris Ulmanis (Rīga)

Līvānu kauss 2014 kopvērtējums

VietaKomanda
1.UKRAINA
2.LATVIJA I
3.Līvānu „Mežsaimnieks”
4.LIETUVA I
5.LATVIJA II
6.RĪGA -LĪVANI sieviešu komanda
7.BALTKRIEVIJA
8.LIETUVA II