Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Dzanardi: "Avārija izrādījās manas dzīves lielākā iespēja"

Juris Grīns
Juris Grīns

Dzanardi: "Avārija izrādījās manas dzīves lielākā iespēja"
Alesandro Dzanardi
Foto: motorsport.com

Itāļu sportists Alesandro Dzanardi, kurš izcīnījis zelta medaļu paralimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, atzīst, ka jūtas ļoti priviliģēts, par spīti tam, ka pirms 15 gadiem zaudētas abas kājas, jo dota iespēja dzīvot un turpināt tiekties pēc jauniem mērķiem.

Kā jau ziņojām, tieši 15 gadus pēc CART sacīkšu formulu čempionātā piedzīvotās liktenīgās avārijas Dzanardi izcīnījis zelta medaļu riteņbraukšanas sacensībās. Braucot ar velosipēdu, ko darbina roku spēks, 20 km distanci viņš veica 28 minūtēs un 36.81 sekundē, par mazāk nekā trim sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju Stjuartu Tipu no Austrālijas.

"Es jūtos ļoti veiksmīgs cilvēks, man ir sajūta, ka mana dzīve ir nebeidzama privilēģija," pēc medaļas izcīnīšanas saka Dzanardi. "Vietā, kur tagad atrodas Olimpiskais stadions, agrāk atradās "IndyCar" trase, kur es izcīnīju savu pirmo "pole position" karjerā. Tādam romantiku mīlošam puisim kā man tas ir kaut kas īpašs. Parasti es nepasakos Dievam par šādām uzvarām, jo, manuprāt, Dievam ir svarīgākas lietas, par ko uztraukties, taču šobrīd mans mērs ir pilns - es paceļu acis pret debesīm un izsaku pateicību viņam."

Dzanardi gan uzskata, ka viņa dzīvesstāsts ne ar ko nav īpašāks par jebkuru no tiem aptuveni 4300 atlētiem, kas startē šī gada paralimpiskajās spēlēs. Tiesa, itālis domā, ka 2001. gadā piedzīvotā avārija savā ziņā pavēra viņam jaunas iespējas, lai gan ceļš uz tām nebija viegls.

"Avārija, kas atgadījās ar mani, izrādījās manas dzīves lielākā iespēja," saka Dzanardi. "Viss tas, ar ko nodarbojos šodien, ir tikai tādēļ, ka esmu kļuvis šāds. Kad nokļūsti konkrētā situācijā, ir jāsaprot, kādā virzienā gribi iet un jākoncentrējas uz to, ko kādudien vari sasniegt. Tā var būt maza lieta vai liela, bet soli pa solim var panākt, ka tas piepildās. Savulaik es sev jautāju, vai vispār kādudien vēl sēdīšos sacīkšu mašīnā. Tobrīd man svarīgi bija pašam ieiet tualetē un pačurāt, jo bez citu palīdzības es to nevarēju izdarīt. To spēt tad bija mana pirmā prioritāte. Dienu pēc dienas man izdevās atgūt kontroli un spēku, iegūt pārliecību un sākt koncentrēties uz citām lietām. Šobrīd es esmu šeit..."

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

  +4 [+] [-]

, 2016-09-15 21:06, pirms 8 gadiem
Cieņa!

  +4 [+] [-]

, 2016-09-15 22:27, pirms 8 gadiem
Visu cieņu,ka nepadevās!