Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Naudas trūkuma dēļ Latvijas paralimpieši nepiedalīsies Soču olimpiādē

Naudas trūkuma dēļ Latvijas paralimpieši nepiedalīsies Soču olimpiādē
Aigars Apinis un Daiga Dadzīte
Foto: saeima.lv

Latvijas Paralimpiskās komitejas pārstāvji otrdien Saeimas Sporta apakškomisijas sēdē piedalījās diskusijā par gatavošanos ziemas olimpiskajām spēlēm. Pēc to noslēguma risināsies Soču paralimpiskās spēles bez Latvijas sportistiem. "Latvijas Radio 4" reportāžā tiek atzīts, ka nav finansējuma, lai mūsu paralimpieši varētu startēt četrgades lielākajā sporta notikumā.

Latvijā ir vismaz septiņi sportisti, kuri nopietni nodarbojas ar ziemas sporta veidiem. Lai viņi varētu sagatavoties paralimpiskajām spēlēm, vajadzīgs papildus finansējums - 100 tūkstoši eiro gadā. "Šogad finansējuma pietika tikai, lai uzturētu mūsu vasaras sporta veidus," norāda Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte. Līdz ar to mūsu ziemas paralimiešiem nav iespēju cīnīties par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

"2014. gadā paralimpiešu finansējums no sponsoriem un valsts ir 300 tūkstoši eiro. Tas ir pietiekami iesāktajām programmām, bet attīstībai nepieciešams lielāks finansējums," atzīst Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta un jaunatnes departamenta direktore Ulrika Auniņa-Naumova.

Soču paralimpiskās spēles notiks šī gada 7.-16. martā.

No vienas puses, valsts atzīst, ka paralimpieši ir pielīdzināmi sportistiem - valsts nodrošina naudas balvas par izciliem sasniegumiem. No otras puses, ziemas paralimpiešiem nav finansējuma, lai viņi varētu piedalīties paralimpiskajās spēlēs un pretendēt uz valsts naudas balvām.

Latvijas Paralimpiskā komiteja cer, ka mūsu paralimpiešiem būs iespēja startēt 2018. gada spēlēs Dienvidkorejā.

Izmantotie resursi:
"Latvijas Radio 4"


, 2014-01-15 14:14, pirms 10 gadiem
Tad varbūt vajadzēja ne tik dāsni apbalvot vienu vasaras spēļu paraolimpieti , bet to naudiņu sadalīt lai arī ziemas olimpiādē var komanda startēt .

... bet pie mums kā jau parasti viss caur *irsu notiek ...
, 2014-01-15 14:14, pirms 10 gadiem
Bravo, komēdijas beigas stāstam "varasvīru nesavtīgās rūpes par tautas veselību"!
, 2014-01-15 14:21, pirms 10 gadiem
Fūu,kauns un negods tiem,kas izšķērduši naudu un lauzuši daudzu sportistu sapni
, 2014-01-15 14:24, pirms 10 gadiem
Ko jūs sūkstaties, vasaras sporta veidi taču paliek!
, 2014-01-15 14:33, pirms 10 gadiem
Skudriniek. Ir cilveeki, kas visu muuzhu ir tiekushies uz sho sapni un tagad viss sapnis cauri pateicoties shiem kretiiniem.
, 2014-01-15 14:44, pirms 10 gadiem
"2014. gadā paralimpiešu finansējums no sponsoriem un valsts ir 300 tūkstoši eiro. Tas ir pietiekami iesāktajām programmām, bet attīstībai nepieciešams lielāks finansējums," atzīst Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta un jaunatnes departamenta direktore Ulrika Auniņa-Naumova.
Lielākā daļa naudas nonāk svešos maciņos,Nevis mūsu sportam.un tādēļm nevar mūsejie braukt!
, 2014-01-15 14:44, pirms 10 gadiem
taisam kontu saziedosim ,tas tak ir vājprāts,viņiem jau tā dzīve nav veicies!! Kā man krīt uz nerviem mūsu valdība !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-15 15:02, pirms 10 gadiem
Nu par šādu ziņu tiešām jālamājas visiem matuškas lamuvārdiem.
Šie cilvēki, kas pārvarējuši un turpina pārvarēt dzīves sagādātās grūtības vēl tiek piesmieti šādā veidā.
KAUNS ATBILDĪGAJĀM AMATPERSONĀM, KAS TO PAZIŅO PĒDĒJĀ BRĪDĪ. PADZĪT NO AMATIEM VISUS KAS ATBILDĪGI PAR ŠO FAKTU.
Nezinu lietas apstākļus, Dazītes kundze arī varēja šo jautājumu celt gaismā ātrāk - gan jau atrastu sponsorus (cilvēki arī saziedotu) ja jau valsts atbildīgās amatpersonas ir tik tizlas un nevar atrast līdzekļus tik cēlam mērķim.
, 2014-01-15 15:13, pirms 10 gadiem
frutto1 rakstīja: es personiigi,ziedotu,ja vajadzetu dzivei nepieciesamas lietas,ratini,medikamenti,bet sportam ne
Frutto - nevienas zāles, nekādi ratiņi tā nepalielinātu dzīvesprieku šiem cilvēkiem kā iespēja pabūt kopā un sacensties ar citu valstu līdzīgiem sportistiem olimpiādē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-15 15:45, pirms 10 gadiem
Pat es ielogojos, lai nokomentetu so kaunu! Pec manam domam nav neka labaka par piedalisanos Olimpiade, ja neskaita PC, EC un tagad divus menesus pirms starta pasaka, ka nav naudas. Da joptvaj, visu vareja atrak noorganizet, biletes, viesnicu u.t.t. Ta vnk ir bezatbildiba no augstakstavosiem cilvekiem! Cilveka sapnis klust par neaizsniedzamu del sadiem bananiem, kas sez augsa. Un vel cer, ka vares piedalities 2018. Gada olimpiskajas speles. Domajat tak tagad, nevis atkal, kad pienals 2018. Gads. Ehhh, cik zel!
, 2014-01-15 16:11, pirms 10 gadiem
kārtējais Latvijas veiksmes stāsts.
, 2014-01-15 16:17, pirms 10 gadiem
Sēž komisija ar nez cik cilvēkiem, katram jāmaksā alga, bet jēgas (sajēgas) nav!
, 2014-01-15 16:19, pirms 10 gadiem
Visu cieņu sportistiem, kas neraugoties uz invaliditāti, trenējās un cenšas dzīvē sasniegt vairāk un vairāk.
Bet... Ja es pareizi sapratu, lielais cepiens nav par to, kad nepietiek naudas lai aizbrauktu uz konkrētu olimpiādi, "tipa"biļetēm , viesnīcām uttt. Problēma ir naudas trūkums lai attīstītu sporta veidus ar ko nodarbojas potenciālie paraolimpieši, respektīvi, ar pieejamo naudas daudzumu(mazumu), mums nav neviens sportists, kas varētu aizbraukt uz paraolimpiskajām spēlēm. Un šī jau ir probēma , ko nevar atrisināt vienā dienā, par ja tiek piešķirta nada, ir vajadzīgs diezgan ilgs laika periods kāda konkrēta sporta veida attīstībai.
Var jau būt , ka kļūdos, un pastāv sportisti ar iespēju braukt uz Sočiem, bet valdība vienkārši nedod naudu , lai tur nokļūtu - tādā gadījumā - ļoti liels Fui.
t
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: pareizi, labāk aizsūtīsim snouberdistus un slēpotājus, kuri sastādīs nopietnu konkurenci Madagaskaras un Kostarikas sportistiem.
, 2014-01-15 16:31, pirms 10 gadiem
Kaa...??? Kaut kur tachu bija rakstiits, ka kriize esot beigusies !!?? Un IKP skrienot debesiis ...!!!
, 2014-01-15 16:47, pirms 10 gadiem
Man gan liekas, ka pati paralimpiskaa komiteja ir izsaimniekojusi iedaliito naudu! Vai tad vini nezinaaja, ka sogad ziemas olimpiaade??? Te runa ir par vinu pasu prioritaateem. Redziet, ziemas olimpiaadee viniem nav superstaara Apina, taadeel arii "zieminieki" naudu nedabuu. Visa naudina, kas ir iedaliita, nonaak superstaaru vasarnieku uztureesanai. Nezinu, vai kaads atceras, kaadu jezgu sie saceela pirms pasaules cempja Jaunzeelandee. varu dereet, ka tas izmaksaaja daudz vairaak, kaa Socu olimpiaade paaris labaakajiem ziemas sportistiem.Bildee redz, kaa Apinis sabozies un druums seez, jo visu naudinu pats arii ir "apeedis". Mos lai paardod savas medalas, lai zieminieki var aizbruakt! Peedeejo reizi tak tik patriotiski soliijaas to dariit vasaras olimpiesu labaa. Zeel, ka nav kaartiibas! Tie kas skalaak blauj- dabuu visvairaak. Juus laikam jau saprataat, par kuru indiviidu es te runaaju... ZEEl, ZEEL, ZEEL....
, 2014-01-15 17:08, pirms 10 gadiem
Kad nopietni sportisti brauc uz olimpiādi, bet cīnās "tikai" par trīsdesmitnieku, tad visi raud, ka tūristi izklaidējas par valsts naudu. Bet kad invalīdi nebrauc, tad gan tagad vaimanas, cik mūsu valsts ir slikta. Ziņās skatījos par Latvijas paralimpisko kērlinga izlasi. Tāda Latvijas valdība būtu jānošauj, lai šos ar visu viņu atribūtiku sūtītu uz Sočiem.
, 2014-01-15 17:12, pirms 10 gadiem
seerga rakstīja: Man gan liekas, ka pati paralimpiskaa komiteja ir izsaimniekojusi iedaliito naudu! Vai tad vini nezinaaja, ka sogad ziemas olimpiaade??? Te runa ir par vinu pasu prioritaateem. Redziet, ziemas olimpiaadee viniem nav superstaara Apina, taadeel arii "zieminieki" naudu nedabuu. Visa naudina, kas ir iedaliita, nonaak superstaaru vasarnieku uztureesanai. Nezinu, vai kaads atceras, kaadu jezgu sie saceela pirms pasaules cempja Jaunzeelandee. varu dereet, ka tas izmaksaaja daudz vairaak, kaa Socu olimpiaade paaris labaakajiem ziemas sportistiem.Bildee redz, kaa Apinis sabozies un druums seez, jo visu naudinu pats arii ir "apeedis". Mos lai paardod savas medalas, lai zieminieki var aizbruakt! Peedeejo reizi tak tik patriotiski soliijaas to dariit vasaras olimpiesu labaa. Zeel, ka nav kaartiibas! Tie kas skalaak blauj- dabuu visvairaak. Juus laikam jau saprataat, par kuru indiviidu es te runaaju... ZEEl, ZEEL, ZEEL....
Ja pareizi atceros, tas pasaules čempis Jaunzēlandē bija obligātā atlase, lai tiktu uz Londonu (vismaz publiski tas tā tika pasniegts). Nezinu, varbūt zieminiekiem ir kaut kā līdzīgi. Pretējā gadījumā apgalvojums, ka tajos 300tk. nav iespējams atrast līdzekļus 7 olimpiešu biļetēm līdz Sočiem, tiešām izklausās nenopietni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-16 19:48, pirms 10 gadiem
uzvarad rakstīja: "2014. gadā paralimpiešu finansējums no sponsoriem un valsts ir 300 tūkstoši eiro. Tas ir pietiekami iesāktajām programmām, bet attīstībai nepieciešams lielāks finansējums," atzīst Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta un jaunatnes departamenta direktore Ulrika Auniņa-Naumova.
Lielākā daļa naudas nonāk svešos maciņos,Nevis mūsu sportam.un tādēļm nevar mūsejie braukt!
Konkrēti maciņu īpašnieki ir zināmi, labprāt redzētu vārdus, uzvārdus!?
Foto: worldparavolley.org

Latvija pasaules čempionātā pludmales paravolejbolā cīnīsies par bronzas medaļām

LETA. Latvijas izlase Ķīnā notiekošajā pirmajā pasaules čempionātā pludmales paravolejbolās svētdien cīnīsies par bronzas medaļām.
Foto: worldparavolley.org

Latvija pasaules čempionātu pludmales paravolejbolā sāk ar uzvaru un zaudējumu

LETA. Latvijas izlase ceturtdien Ķīnā pasaules čempionātā pludmales paravolejbolā uzvarēja vienā no divām pirmās dienas spēlēm.
Jānis Juhņēvičs. Foto: Latvijas Paralimpiskā komiteja

Juhņēvičam pasaules čempionātā paravieglatlētikā sestā vieta lodes grūšanā

LETA. Latvijas parasportists Jānis Juhņēvičs sestdien Kobē pasaules čempionātā paravieglatlētikā ieņēma sesto vietu lodes grūšanā F-33 medicīnas grupā.