Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Pistoriuss atzīts par vainīgu slepkavībā bez nodoma

Rolands Eliņš

Pistoriuss atzīts par vainīgu slepkavībā bez nodoma
Oskars Pistoriuss uzklausa tiesneses verdiktu
Foto:AFP/Scanpix

Noslēgumam tuvojas bēdīgi slavenā paralimpiskā sportista Oskara Pistoriusa sāga. Dienvidāfrikas tiesa šodien pasludināja viņu par vainīgu slepkavībā, kas notikusi neuzmanības dēļ. Soda apmērs tiks paziņots 13. oktobrī.

Dienvidāfrikas likumdošana paredz, ka par neuzmanības izraisītu slepkavību var tikt piespriests līdz pat 15 gadu cietumsods, taču iespējams arī nosacīts sods un/vai soda nauda. Iespējama gan apelācija, taču apsūdzība paziņojusi, ka tiesneša lēmumu neapstrīdēs līdz soda apmēra paziņošanai.

2013. gada Valentīndienā Pistoriuss savās mājās nošāva savu draudzeni Rīvu Stīnkempu, vēlāk izdarīto pamatojot ar pārliecību, ka aiz durvīm, caur kurām izdarīts šāviens, atradies noziedznieks, kurš ielauzies mājā.

Tiesnese Tokozile Masipa savā lēmumā norādījusi, ka Pistoriusam nebija iespējas nojaust, kas īsti atradies aiz durvīm un ka nav pierādīts, ka viņš būtu vēlējies nogalināt savu draudzeni.

Pistoriuss tiesneses spriedumu uzņēmis bez lielām emocijām, un tiek uzskatīts, ka šāds iznākums ir labākais, uz ko viņš būtu varējis cerēt. Pistoriusa ģimenes pārstāvji gan uzsvēruši, ka šajā lietā aplami runāt par uzvarētājiem, jo nekas nespēs atgriezt dzīvē Rīvu Sīnkempu.

Izmantotie resursi:
BBC News - Oscar Pistorius found guilty of...

     [+] [-]

, 2014-09-12 23:39, pirms 10 gadiem
calis dabus nosacito...bet pelnijis ir rit balandu lidz muza beigam