Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Dadzīte ar personisko rekordu kļūst par Eiropas čempioni

Andrejs Siliņš

Dadzīte ar personisko rekordu kļūst par Eiropas čempioni
Diāna Dadzīte
Foto: Latvijas Paralimpiskās komiteja

Svētdien Eiropas čempionātā vieglatlētikā Diāna Dadzīte lodes grūšanas sektorā laboja savu personīgo rezultātu, aizgrūžot lodi 8,12 metrus tālu un izcīnot pirmo vietu. Tā ir otrā izcīnītā zelta medaļa Latvijas paralimpiskajiem sportistiem divu dienu laikā.

Vakar Dmitrijs Silovs F37 grupā izcīnīja zeltu šķēpmešanā, labākajā mēģinājumā sasniedzot 54,86 metrus tālu metienu, kas bija jauns Eiropas rekords. Savukārt Armands Gūtmanis tāllēkšanā T36 grupā ar 4,02 metrus tālu lēcienu sasniedza sesto vietu.

Šodien Edgars Kļaviņš šķēpmešanā F13 grupā ar 37,86 metrus tālu metienu izcīnīja desmito pozīciju, bet Diāna Dadzīte lodes grūšanā F55 grupā triumfēja ar rezultātu 8,12 metri, kas ir jauns sportistes personiskais rekords. Iepriekšējais rekords (6,89 metri) sasniegts pagājušajā gadā pasaules čempionātā Dohā.

Itālijā notiekošajā Eiropas čempionātā startē 600 vieglatlēti no 36 valstīm, tai skaitā arī no Latvijas, kuru šajā Eiropas čempionātā pārstāv šķēpmetēja, lodes grūdēja un diska metēja Diāna Dadzīte, šobrīd Eiropas rekordists un čempions šķēpmešanā, un lodes grūdējs Dmitrijs Silovs, šķēpmetējs Edgars Kļaviņš, šķēpmetējs Andrejs Filipavičs un tāllēcējs Armands Gūtmanis.

Rīt Latvijas sportistiem nav gaidāmi starti, bet otrdien Dadzītei diska mešanas sacensības, Silovam lodes grūšana, bet Andrejam Filipavičam šķēpmešana.

Izmantotie resursi:
lpkomiteja.lv