Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Šodien Londonā startē četri mūsu paralimpieši

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Šodien Londonā startē četri mūsu paralimpieši
Taiga Kantāne un Jānis Plotnieks
Foto: citadele.lv

Londonas paralimpiskajās spēlēs šodien uz starta stāsies veseli četri Latvijas sportisti: Taiga Kantāne un Liene Gruzīte sacentīsies lodes grūšanā, Jānis Plotnieks – peldēšanā (100 m uz muguras), bet Rihars Snikus – paralimpiskajā iejādē (izvēles programma).

Vakar, kad mūsu paralimpiešus uzņēma un godināja Latvijas Republikas vēstniecībā Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē, Kantāne, Gruzīte, Plotnieks un Snikus šajā pasākumā nepiedalījās. Latvijas Paralimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Andris Ulmanis telefonsarunā ar portālu Sportacentrs.com pastāstīja, ka visi četri sportisti jūtas labi, fiziski un morāli ir pilnīgi gatavi šodienas startam, bet uz vēstniecību nedevās, lai taupītu spēkus. Jautāts par mūsējo iespējām iepriecināt savus līdzjutējus ar pēc iespējas augstākām vietām, varbūt pat medaļām, Ulmanis no konkrētas atbildes izvairījās, vien norādīja, ka Gruzīte un Kantāne varētu pretendēt uz vietu paralimpiskajā sešiniekā, Plotniekam vajadzētu kvalificēties sacensību finālam, bet Snikus jau aizvakar, kad startēja ar obligāto programmu, pierādīja, ka veiksmes gadījumā var cīnīties arī par medaļu.

Jānis Plotnieks 100 m uz muguras peldējuma priekšsacīkstēs startēs pulksten 12.35 (pēc Latvijas laika), fināls paredzēts pulksten 20.35. Taiga Kantāne un Liene Gruzīte lodes grūšanas sektorā dosies pulksten 12.45, bet Rihards Snikus un viņa zirgs Šardonē paralimpiskās iejādes izvēles programmu uzsāks pulksten 18.00.

Sekot līdzi Londonas paralimpisko spēļu norisei var ŠEIT.

Izmantotie resursi:
Londona 2012
Tu esi. Tu vari.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-04 09:40, pirms 12 gadiem
Veiksmi jums visiem tikt Olimpiskaja 6inieka

  +1 [+] [-]

, 2012-09-04 09:53, pirms 12 gadiem
Nesaprotu, kāpēc jāturpina rakstīt nepareizi termins "paraolimpieši".

     [+] [-]

, 2012-09-04 11:28, pirms 12 gadiem
baklažāns rakstīja: Nesaprotu, kāpēc jāturpina rakstīt nepareizi termins "paraolimpieši".
Es ari nezinaju-kapēc,lidz autors man izskaidroja Tur LOK vaina,negrib mainit no Paralimpiska komiteja uz Paraolimpiska komiteja..