Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Snikum 6.vieta paralimpiskās iejādes izvēles programmā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Snikum 6.vieta paralimpiskās iejādes izvēles programmā
Rihards Snikus un viņa zirgs Šardonē
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Šodien savu dalību Londonas paralimpiskajās spēlēs noslēdza latvietis Rihards Snikus, kurš paralimpiskās iejādes izvēles programmā, startējot ar zirgu Šardonē, savāca 72.050 punktus, un 14 dalībnieku konkurencē izcīnīja augsto 6.vietu.

Tieši tāpat kā pirms divām dienām obligātajā programmā, arī šovakar, kad medicīniskās grupas 1a paralimpieši sacentās izvēles programmā, mūsu Rihardam Sikum bija ielozēts pēdējais – 14.kārtas numurs. Daži no paralimpiskās iejādes dalībniekiem nostartēja nedaudz sliktāk kā iepriekš, bet lielais vairums tomēr ieguva krietni lielāku punktu summu. Ja aizvakar obligātajā programmā Rihards savāca 70.400 punktus un ar to pietika, lai iegūtu diezgan pārliecinošu 4.vietu, tad šodien ar tādu rezultātu varēja ieņemt vien 8.vietu.

Mūsu paralimpieša treneres Darja Tihomirova un Olga Šellere pēc iepriekšējā Riharda starta gan izteicās, ka viņš ir spējīgs arī uz labāku punktu summu. Tā arī notika – mūsu jātnieks krietni uzlaboja savu rezultātu, šovakar savācot 72.050 punktus, kas viņam deva vietu paralimpiskajā sešiniekā.

Jau kārtējo pārliecinošo uzvaru un zelta medaļu izcīnīja mājiniece Sofija Kristiansena, kurai šoreiz 84.750 punkti, sudrabs tika Singapūras sportistei Laurentijai Tanai (79.000 punkti), bet bronzas godalga - īrietei Helēnai Kērnijai (78.450 punkti).

Izmantotie resursi:
london2012.com