Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Latvijas sēdvolejbola izlase saglabā pirmo vietu Baltijas līgā

Latvijas sēdvolejbola izlase saglabā pirmo vietu Baltijas līgā
Latvijas sēdvolejbolisti

Baltijas valstu sacensības sēdvolejbolā aizsākās vēl tālajā 1984. gadā Bauskā. Tagad pēc 30 gadiem Baltijas līgas turnīrā jau aizvadīti divi posmi - 7.martā Jelgavā un 28.-29. martā Rīgā.

Tagad kārta uzņemt Baltijas labākos sēdvolejbolistus bija pienākusi mūsu ziemeļu kaimiņiem – igauņiem. Turnīrs norisinājās Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. Baltijas līgas turnīrs norisināsies sešos posmos ar finālu decembra vidū Latvijas sēdvolejbola galvaspilsētā Līvānos.

Latvijas vīriešu izlase sēdvolejbolā no 2014. gada septembra vidus gatavojas pašam atbildīgākajam 2015. gada startam - pēdējai atlasei uz paralimpiskajām spēlēm Riodežaneiro, Eiropas čempionātam, kurš norisināsies 30. septembrī – 8. oktobrī Vācijas pilsētā Vārendorfā. Pateicoties LR Izglītības ministrijas, Latvijas paralimpiskās komitejas, piešķirtajam finansējumam sēdvolejbolisti var trenēties amatieru komandas līmenī, bet ar profesionālu attieksmi.

Baltijas līgas turnīrā piedalījās četras komandas, no Lietuvas, Igaunijas, divas no Latvijas. Tallinā spēlēja ar četras Somijas komandas, kuras bija veidotas no fiziski veseliem volejbolistiem. Tallinā Latvijas komandu galvenais treneris sadalīja "večos” un "jaunajos”. Rezultātā veči neizturēja, jaunie nepavilka un neparādīja raksturu un disciplīnu. Pamatgrupā ātrajās spēlēs, kas risinājās tikai divos setos, Latvija I nepamodās pret Lietuvu (kas gan bija veidota no volejbolistiem bez invaliditātes un tikai viena sportista ar invaliditāti) 0:2 (15:21 un 20:21). Pēc tam pusfinālā Latvija I tikās ar Somijas čempionu - "Kotka SVC" vienību, kurā spēlēja tikai volejbolisti bez invaliditātes, un piekāpās 0:2 (16:25, 15:25).

Spēlē par trešo vietu Latvija I atkal pretī stājās "Fēniksas" (Viļņa, Lietuva). "Veči" neizturēja fiziski un ļoti saspringtā spēlē vajadzēja piedalīties galvenajam trenerim, tomēr Lietuvas volejbolisti šajā sezonā pirmo reizi revanšējās Latvijai I un uzvarēja 2:1 (21:25, 28:26, 15:12). Labākais spēlētājs Latvijas komandā bija Vadims Skoriks. Latvija II vai "Jaunie Kucēni" ne parādīja spēli, ne pierādīja savas ārpus laukuma ambīcijas, spēlējot, bet ne cīnoties un rezultātā septītā vieta un uzvara Baltijas Līgas ietvaros tikai pret "Tallina SVC" (2:0). Savā līmenī nospēlēja tikai Sergejs Popovs, kas ne būt nav komandas līderis.

Baltijas līgas turnīra tabula

VKomandaSU-ZSetiPunkti
1.Rīga I87-120-522
2.Fēniksas (Lietuva)85-313-1017
3.Rīga II84-413-1212
4.Tallinn SVC (Igaunija)80-82-212

Latvijas komandu sastāvs

Latvija I

Uldis Ektermanis (Saldus, Rīga) (Kapteinis)
Vadims Skoriks (Rīga)
Aleksandrs Vivčariks (Rīga)
Oskars Āboliņš (Talsi)
Boriss Jeparovs (Ropaži)
Vadims Landiševs (Rīga)

Latvija II

Andrejs Fiļipavičus (Rīga)
Dmitrijs Pavlovs (Rīga) (Kapteinis)
Aleksejs Berķis (Vangaži)
Sergejs Popovs (Rīga)
Aleksandrs Ronis (Jelgava)
Artūrs Semjonovs (Rīga)

Galvenais treneris: Andris Ulmanis
Treneris: Maksims Rostovcevs
Trenera asistents: Krišjānis Ulmanis

Informāciju sagatavoja:
Andris Ulmanis