Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs tomēr bez medaļas, Podžuks - ceturtais

Ļebedevs tomēr bez medaļas, Podžuks - ceturtais
Kjastam Podžukam trešā vieta Eiropas čempionāta pēdējā finālposmā un tikai pavisam nedaudz pietrūka līdz medaļai kopvērtējumā.
Foto: Laimonis Saulītis, Sportacentrs.com

17 gadus vecajam Andžejam Ļebedevam tomēr vēl neizdevās iegūt medaļu Eiropas čempionātā spīdvejā - jaunais daugavpilietis neizturēja pēdējā finālposma spriedzi, ieguva tajā tikai 6 punktus un no otrās vietas atkāpās uz dalītu piekto sesto vietu. Toties līdz medaļai pēdējā posmā gandrīz aizsniedzās Kjasts Podžuks.

Murekas mototrekā Austrijā ne Ļebedevs, ne Podžuks iepriekš nebija braukuši. Krietni pieredzējušākais Kjasts tika galā gan ar spriedzi, gan ātri apguva nepazīstamo mototreku, toties Ļebedevam nesekmīgs bija jau pats sākums un tas tikai mazināja viņa pārliecību. Pēc trim braucienu sērijām Andžejam bija tikai 4 punkti un ja zaudējums Podžukam, Drīmlam un Ščepanjakam nav nekas neparedzams, tad vēl pāris punktu atdošana motobraucējiem, kuri par medaļām necīnījās (Larsenam un vēlāk arī Suhanekam), kā arī vienam no konkurentiem uz godalgu Karpovam lika pēdējos divos braucienos tikai uzvarēt. Laikam jau Andžejs vēl tomēr nebija gatavs paņemt medaļu - tikai pa punktam arī abos pēdējos braucienos.
Pirms pēdējās braucienu sērijas čehs Alešs Drīmls jau bija nodrošinājis sev Eiropas čempiona titulu - 48 punkti. Polim Robertam Miškovjakam bija 42, ukrainim Andrejam Karpovam - 40, Ļebedevam un polim Tomašam Gapiņskim - pa 39 un Podžukam - 38 punkti. Ļebedevs, kā jau minēts, savā pēdējā braucienā atveda tikai punktu, Podžuks - uzvarēja, taču ar'i Karpovs atveda 3 punktus un līdz ar to Kjasts palika 4. vietā...

Pēdējā finālposmā pa 14 punktiem ieguva dānis Kennijs Larsens un Ščepanjaks, bet trešo vietu ar 12 punktiem ieņēma Podžuks.
Eiropas čempionāta kopvērtējumā Drīmls ar 48 punktiem kļuva par titula ieguvēju, Miškovjakam - 44, Karpovam - 43, Podžukam - 41, Ļebedevam un Gapiņskim - pa 40 punktiem.
Atgādināšu, ka Podžuks un Ļebedevs pirms nedēļas ieguva Eiropas čempionāta sudraba medaļas pāru sacensībās.


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).