Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs un Šimons Vožņaks pārsteidz Landshutā

Andžejs Ļebedevs un Šimons Vožņaks pārsteidz Landshutā
Andžejs Ļebedevs (pa labi) un Šimons Vožņaks - trešie SBP 2. posmā Landshutā.

"Speedway Best Pairs" otrā posma sacensībās Landshutas mototrekā Vācijā pārsteidza Vroclavas "Sparta" komandas pāris Andžejs Ļebedevs un polis Šimons Vožņaks - startēdami zem "Eko-Dir" karoga viņi ieņēma trešo vietu starp septiņiem pāriem.

Daugavpilietis Andžejs Ļebedevs aizvada pirmo sezonu pasaules spēcīgākajā spīdveja līgā Polijas Ekstralīgā un tieši Šimoins Vožņaks ir viens no viņa konkurentiem uz vietu Vroclavas komandas pamatsastāvā, taču tas netraucēja abiem kopā sekmīgi braukt Landshutā. Andžejam šis mototreks ir labi zināms, jo viņš Vācijas spīdveja bundeslīgā pārstāv tieši Landshutas kommandu (rīt Ļebedevam būs pirmais mačs tās sastāvā šajā sezonā).
Divos braucienos Ļebedevs uzvarēja, divos bija ceturtais, bet pa reizei - otrais un trešais. Kopā - 9 punkti. Vēl labāk klājās Vožņakam - 12 punktu. Abiem kopā - 21 punkts un 3. vieta.
Uzvarēja "Fogo Power" komanda Bartišs Zmaržļiks un brāļi Pavļicki - Pjotrs un Pžemislavs, kuri finālā (brauca Pžemislavs) pārspēja austrālieti Džeisonu Doilu un Grigoriju Lagutu, kaut gan pirms tam vairāk punktu bija tieši Doilam un Lagutam (attiecīgi 22 un 24). Interesanti, ka Ļebedevs un Vožņaks 5. braucienā pieveica nākamos uzvarētājus ar 5:1 (Andžejs bija pirmais)... 5:1 uzvaru izdevās atvest arī pret vāciešiem Eriku Risu un Kaiu Hikenbeku.
Aiz Ļebedeva un Vožņaka palika tādi pāri kā Antonio Lindbeks un Adrians Miedziņskis, Martins Smolinskis un Leons Madsens, Kriss Holders un Pāvels Pžedpeļskis...


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).