Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

"Andžeja Ļebedeva galotne", komandai - uzvara

"Andžeja Ļebedeva galotne", komandai - uzvara
Andžejs Ļebedevs arī Dānijā sekmēja savas komandas pirmo uzvaru šajā sezonā.

Otrajā mačā pēc kārtas - šoreiz Dānijas spīdveja līgā - 11 punktus guva Andžejs Ļebedevs un atkal lielā mērā viņa teicamais sniegums mača galotnē deva komandai pirmo uzvaru šajā sezonā - "Team Fjelsted" savā mototrekā ar 45:39 pārspēja "Region Verde Elitesport" komandu.

Mājinieki gandrīz visu maču bija vadībā - viesi divreiz panāca neizšķirtu, taču puslīdz drošu vadību ilgi neizdevās iegūt. Arī Andžejam Ļebedevam mača sākums nepadevās, kaut gan ar viņa piedalīšanos bija arī 4:2 uzvara braucienā, bija 3:3 un bija 2:4 zaudējums. Pirmajos trijos braucienos Ļebedevs atveda 3 punktus, bet trijos nākamajos - 8 no 9 iespējamajiem punktiem.
Vispirms 8. braucienā pārī ar Rasmusu Pedersenu tika gūta 4:2 uzvara un izdevās atjaunot 6 punktu pārsvaru - 27:21. Tad 11. braucienā pārī ar bijušo Daugavpils "Optibet Lokomotīve" spīdvejistu Hansu Andersenu izdevās atvest 3:3 un saglabāt 6 punktu pārsvaru trīs braucienus pirms mača beigām (Dānijas līgā ir 14 braucienu tabula) - 36:30, bet priekšpēdējā 13. braucienā Ļebedevs kopā ar Andersenu atveda 5:1 uzvaru un pirms pēdējā brauciena nodrošināja komandai pirmo uzvaru šā gada čempionātā - 44:34.
11 punkus atveda arī Hanss Andersens, bet pa 9 punktiem Peteram Kildemanam un vienam no pagājušās sezonas "Optibet Lokomotīve" līderiem britam Adamam Elisam.


Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix
1

Ļebedevam 12. vieta "Grand Prix" otrajā posmā Varšavā

LETA. Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs sestdien Varšavā ieņēma 12. vietu pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" otrajā posmā.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Spīdveja PČ sezona, klātienē vērojot vairāk nekā 50 000 skatītājiem, turpināsies Polijā

Sestdien, 11. maijā, FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona turpināsies ar tās otro posmu ''ORLEN FIM Speedway GP of Poland - Warsaw'', kas norisināsies ''PGE Narodowy stadium'' jeb Varšavas Nacionālajā stadionā Polijā, sacensības klātienē vērojot vairāk nekā 50 000 skatītājiem. Savas otrās sacensības pasaules čempionāta pamatsastāva braucēja statusā aizvadīs arī Latvijas spīdveja braucējs Andžejs Ļebedevs.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.