Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Latvijas spīdvejisti - "tumšo zirdziņu" lomā

Latvijas spīdvejisti - "tumšo zirdziņu" lomā
Ķasts Puodžuks (pa kreisi) un Andžejs Ļebedevs cer attaisnot "tumšo zirdziņu" lomu un ne vienam vien "iespert"....

Spīdveja eksperti pirms "Best Pairs Cup" pirmā posma sacensībām 28. martā Toruņas mototrekā Polijā uzskata, ka Latvijas spīdvejisti tajā var kļūt par "tumšo zirdziņu" - proti, no Ķasta Puodžuka, Andžeja Ļebedeva un Maksima Bogdanova, kurš būs rezervista lomā, var sagaidīt visu kaut ko...

Jau tas vien, ka mūsu spīdvejisti ir uzaicināti piedalīties šajā sacensībās, ir pagodinājums un liecina par augsto atzinību viņiem, bet tagad daudzi no mūsējiem gaida pārsteigumu. Tam par iemeslu ir pirmām kārtām Latvijas izlases 6. vieta pagājušā gada Pasaules kausa izcīņā, kur tieši minētais trio bija galvenie vilcēji (vēl komandā bija Vjačeslavs Giruckis, kurš arī atveda ļoti svarīgus punktus). Turklāt gan Puodžuks, gan Ļebedevs arī kopumā aizvadīja ļoti labu sezonu un apliecināja sevi no labākās puses lielākajās sacensībās - attiecīgi Eiropas čempionātā un Polijas 1. līgā, kā arī Latvijas "Grand Prix" izcīņā, pasaules un Eiropas junioru čempionātos, Polijas 1. līgā... To visi atceras. Savukārt Bogdanovs bija lielisks tieši Pasaules kausa izcīņā.
"Best Pairs Cup" sacensībās piedalīsies pāri (plus viens rezervists) no Zviedrijas, Krievijas, Dānijas, Polijas, Austrālijas, Vācijas un Latvijas. Nupat kļuvis zināms, ka vāciešiem pirmajā posmā nebūs šā gada GP seriāla dalībnieka Martina Smolinska (brauks Makss Dilgers un Kevins Vēlberts). Starp dalībniekiem būs gan 2012. gada pasaules čempions austrālietis Kriss Holders, gan trīskārtējais pasaules čempions dānis Nikijs Pedersens, gan zviedrs Andreass Junsons, gan Emīls Saifutdinovs un Grigorijs Laguta no Krievijas, gan leģendārais polis Tomašs Gollobs, gan talantīgais austrālietis Darsijs Vords... Tāds neoficiāls pāru pasaules čempionāts (savulaik tāds arī notika!) sanāk.
Otrā posma sacensības risināsies 10. maijā Landshutā (Vācija), bet trešais posms - 23. maijā Eskilstūnā (Zviedrija). Visus posmus rādīs Eurosport TV.


, 2014-03-18 09:25, pirms 10 gadiem
Nu tad gaidīsim pārsteigumus
, 2014-03-18 21:14, pirms 10 gadiem
Savā laikā Grigorijs Laguta prasīja LV pilsonību, neiedeva.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).