Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Jārevanšējas un jāņem 3 punktus

Polijas Nice spīdveja līgas ietvaros Daugavpils "Lokomotīve" šovakar savā mototrekā uzņems Pilas komandu "Polonia", kurai pirmajā riņķī viesos zaudēja ar 40:48. Jārevanšējas ar vismaz 9 punktu pārsvaru, lai par uzvaru iegūtu nevis divus, bet gan trīs punktus.

"Loko" sastāvs paliek nemainīgs - juniors Jevgeņijs Kostigovs atkal brauks pieauigušā kategorijā un maču sāks vienāpārī ar Maksimu Bogdanovu, savukārt juniori būs Dāvis Kurmis un Oļegs Mihailovs. Vēl - Ķasts Puodžuks, Timo Lahti un Tomass Junasons.
Pilas komandā ir iekļauts 20 gadus vecais austrāliešu talants, pagājušā gada Austrālijas čempions (šogad - 7. vieta) Breidijs Kurcs. Tomašs Gapiņskis, Norberts Košcjuhs un Vadims Tarasenko (Grigorija un Artjoma Lagutu brālēns savulaik trīs sezonas brauca "Loko" rindās) plus Kurcs būs viesu triecienkvartets.
Nice līgas turnīra tabulā "Loko" ar 11 punktiem 8 mačos ir 3. vietā, bet Pilas komanda ar ar 8 punktiem 7 mačos ir 5. vietā.
Mača sākums - plkst. 18.


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).