Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Ļebedevam - 10 punkti, "Vilkiem" - plus desmit pirms atbildes mača

Ļebedevam - 10 punkti, "Vilkiem" - plus desmit pirms atbildes mača
Andžejs Ļebedevs (pa kreisi) un Vāclavs Miliks atveda pa 10 punktiem Polijas spīdveja 1. līgas pirmajā finālmačā.

Polijas spīdveja 1. līgas pirmajā finālmačā Andžeja Ļebedeva pārstāvētā Krosno "Cellfast Wilki" komanda savā mototrekā ar 50:40 pārspēja galveno favorīti Zeļona Guras "Stelmet Falubaz" komandu. Vai ar to pietiks iekļūšanai Ekstralīgā?

"Vilki" izvirzījās vadībā pēc 5:1 uzvaras otrajā jeb junioru braucienā un to vairs neatdeva. 6. braucienā Ļebedevs un juniors Francišeks Karčevskis atveda 5:1 uzvaru un panāca 8 punktu pārsvaru (22:14), bet jau nākamajā braucienā Keinan Rjū un Vāclavs Miliks vēlreiz uzvarēja ar 5:1, panākdami jau 12 punktu pārsvaru - 27:15. Galvenokārt ar austrāliešu Maksa Frika un Rohana Tangeita pūlēm (attiecīgi 13 un 15 punktu) viesi turējās 8-10 mīnuspunktu robežās un saglabāja izredzes uzvarēt divu maču summā. 50:40 un desmit punktu pārsvars pietuvina "Vilkus" Ekstralīgai, taču skaidrs, ka viss izšķirsies 18. septembrī Zeļona Gurā.
Mājiniekiem pa 10 punktiem guva Ļebedevs un Miliks, lielāks varēja būt Tobiasa Musielaka (6) un Mateuša Ščepanjaka (7) pienesums, toties 13 punktus sakrāja juniori, kas būtiski ietekmēja mača iznākumu par labu Krosno komandai. Ja "Vilku" juniori tik pat labi brauks viesos un ja nepievils neviens no pieaugušajiem, tad izredzes tikt Ekstralīgā būs reālas.


Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix
1

Ļebedevam 12. vieta "Grand Prix" otrajā posmā Varšavā

LETA. Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs sestdien Varšavā ieņēma 12. vietu pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" otrajā posmā.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Spīdveja PČ sezona, klātienē vērojot vairāk nekā 50 000 skatītājiem, turpināsies Polijā

Sestdien, 11. maijā, FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona turpināsies ar tās otro posmu ''ORLEN FIM Speedway GP of Poland - Warsaw'', kas norisināsies ''PGE Narodowy stadium'' jeb Varšavas Nacionālajā stadionā Polijā, sacensības klātienē vērojot vairāk nekā 50 000 skatītājiem. Savas otrās sacensības pasaules čempionāta pamatsastāva braucēja statusā aizvadīs arī Latvijas spīdveja braucējs Andžejs Ļebedevs.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.