Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Spīdvejā Rīgā arī Jepsens Jensens, bet bez Bogdanova

Sestdien CSDD Biķernieku kompleksajā sporta bāzē tiks aizvadīts Eiropas pāru čempionāta fināls, kurā viena no pretendentēm uz zelta medaļām būs Latvija. Diemžēl savainojuma dēļ nevarēs braukt mūsu līderis Maksims Bogdanovs.

Iepriekšējā nedēļas nogalē Daugavpilī tika aizvadītas iespējams interesantākās pēdējo gadu sacīkstes. Eiropas čempionāta fināla 2. posmā ļoti saistošā cīņā triumfēja Grigorijs Laguta, aiz sevis atstājot Jonasu Kilmakorpi un Emilu Sajfutdinovu. Diemžēl finālā sāpīgu kritienu piedzīvoja Maksims Bogdanovs, kuram nācās samierināties ar ceturto vietu.

Žēl, ka gūtā rokas savainojuma dēļ Bogdanovs nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei 13. augustā Rīgā. Bogdanova vietu ieņems Jevgeņijs Kostigovs. Mūsu komandas pamatduetu veidos Ķasts Puodžuks un Andžejs Ļebedevs, kuri 2012. gadā atveda Latvijai vienīgo medaļu šajās sacensībās - sudrabu.

Neskatoties uz Bogdanova iztrūkumu, Latvija noteikti būs starp pretendentēm uz zelta medaļām. Ļoti nopietni pastiprinājusies Dānija, kas uz Rīgu vedīs Mikaelu Jepsenu Jensenu, kurš vēl 2015. gadā startēja visos "Grand Prix" posmos, vienreiz tiekot labāko trijniekā. Jepsens Jensens 2012. gadā kā "wild card" pamanījās uzvarēt ziemeļu "Grand Prix", kas nevienam nebija izdevies jau vairākus gadus. Ar Jensenu pārī brauks Rasmuss Jensens.

Solīdu sastāvu uz Latviju ved Čehija, kura paļausies uz Vāclava Milika un Eduarda Krčmāža spējām. Abi pēdējās sezonās demonstrē ļoti laba līmeņa braukšanu un nebūs pārsteigums, ja no Rīgas aizbrauks ar zelta godalgām.

Krievijas izlase paļausies uz Grigorija Lagutas un Andreja Kudrjašova braukšanu. Ar vienu no pasaules labākajiem braucējiem Grigoriju Lagutu nav papildus jāiepazīstina, bet arī Kudrjašovs ir stabila vērtība. Itālijas galvenais spēks būs Nikolass Kovati, Polija paļausies uz Kacperu Gomuļski un Šimonu Vozņjaku, bet uz papīra visvājāk izskatās Vācija, kas nav atvedusi to labāko sastāvu.

Izmantotie resursi:
Spīdveja klubs LOKOMOTIV Daugavpils


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).