Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Daugavpilī notiks SEC pusfināls spīdvejā

Daugavpilī notiks SEC pusfināls spīdvejā
Daugavpils "Lokomotīves" mototrekā notiks ne tikai Latvijas GP izcīņa (18. jūlijā), bet arī viens no Eiropas čempionāta pusfināliem.

Viens no trim Eiropas čempionāta pusfināliem spīdvejā 16. maijā risināsies Daugavpils "Lokomotīves" mototrekā. Sākotnēji tas tika paredzēts Rovnas mototrekā Ukrainā, taču nestabilās politiskās situācijas dēļ FIM Eiropas nodaļa to nolēma pārcelt uz citu valsti un uz Rovnas pusfināla rīkošanu pieteicās Daugavpils.

Sākotnēji parādījās informācija, ka Rovnas vietā pusfinālu rīkos Balakovas mototrekā Krievijā, taču priekšroka tika atdota Daugavpilij, kas jau ne reizi vien ir apliecinājusi, ka ir viena no pasaules spīdveja pilsētām. Starp citu, šosezon Krievijā - Toljati mototrekā - nenotiks arī trešais Eiropas čempionāta finālposms un FIM Eiropas nodaļa (treka komiteja) jau meklē citu valsti, kur to sarīkot. Atgādināšu, ka CSDD Biķernieku kompleksās sporta bāzes mototrekā šosezon notiks 2016. gada "Grand Prix" seriāla pretendentu pusfināls (27. jūnijā), bet Daugavpilī risināsies Latvijas GP izcīņa.
Pirmais Eiropas čempionāta pusfināls būs 1. maijā Debrecenā (Ungārija), bet divi nākamie - 16. maijā Daugavpilī un Lamotā-Landeronā (Francija). Pieci labākie no katra pusfināla iekļūs fināla pretendentu izšķirīgajās sacensībās, kas 30. maijā risināsies Lendavas mototrekā Slovēnijā.


Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Spīdveja PČ sezona, klātienē vērojot vairāk nekā 50 000 skatītājiem, turpināsies Polijā

Sestdien, 11. maijā, FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona turpināsies ar tās otro posmu ''ORLEN FIM Speedway GP of Poland - Warsaw'', kas norisināsies ''PGE Narodowy stadium'' jeb Varšavas Nacionālajā stadionā Polijā, sacensības klātienē vērojot vairāk nekā 50 000 skatītājiem. Savas otrās sacensības pasaules čempionāta pamatsastāva braucēja statusā aizvadīs arī Latvijas spīdveja braucējs Andžejs Ļebedevs.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”