Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

EČ posmā uzvarējušais Nitišs piedalīsies "Rally Talsi"

EČ posmā uzvarējušais Nitišs piedalīsies "Rally Talsi"
Reinis Nitišs rallijā
Foto: RA Events / MVFoto

Latvijas autosporta zvaigzne Reinis Nitišs, kurš pagājušajā nedēļas nogalē uzvarēja šīs sezonas pirmajā Eiropas čempionāta rallijkrosā posmā "Supercar" klasē, pēc mēneša piedalīsies Talsu rallijā.

Nitišs pieteicies Latvijas rallija čempionāta 2018. gada sezonas trešajam posmam, kas Talsos notiks 18. un 19. maijā. Jēkabpilietis sacensībās startēs ar "Neiksans Rallysport" komandas sagatavotu "Mitsubishi Evo X" N4 grupas automašīnu, bet viņa stūrmanis būs Latvijas autosporta meistars Andris Mālnieks.

“Šoreiz rallijam piesakos ar iepriekš nepieredzētu miera sajūtu - "Rally Talsi" man būs ceturtais rallijs, un šī autosporta disciplīna man vairs nav kā ķīniešu alfabēts - redzēts ir, bet saprast neko nevar. Protams, trīs veikti ralliji, no kuriem viens ar priekšpiedziņas auto - kopā gandrīz 500 sacensību kilometri -, tas tāds nieks vien ir, salīdzinot ar pieredzes bagātiem konkurentiem, kuri nereti šādu distanci veic viena pasaules čempionāta posma laikā," saka Nitišs.

"Izmantošu īso atelpas brīdi no tiešajiem rallijkrosa pienākumiem, lai gūtu jaunus iespaidus un nostiprinātu rallijam specifiskas braukšanas prasmes. Atšķirībā no rallijkrosa rallijā maksimālā tempā jābrauc pa iepriekš faktiski nezināmu ceļu - šeit trasi no galvas neiemācīsies. Visu laiku jāklausās stenogramma, jāiztēlojas priekšā esošie līkumi, jāreaģē uz ceļa seguma izmaiņām vai citām negaidītām situācijām -, ticiet man, starts rallijā tikai izklausās daudz vieglāk nekā tas ir patiesībā. Koncentrēšanās un spēja apstrādāt dažādus informācijas avotus vienlaicīgi noder arī rallijkrosā, kur jāspēj analizēt un paredzēt, ko darīs apkārt esošie konkurenti, lai katrā situācijā rastu sev izdevīgāko risinājumu," pauž sportists. "Mans stūrmanis šoreiz būs Andris Mālnieks, ar kuru sastrādāsimies pirmo reizi. Šādi, katrs stenogrammas vai braukšanas treniņos pavadītais kilometrs būs īpaši vērtīgs - man būs ne vien jāapgūst rallija braukšanas specifika, bet arī jāpierod pie mašīnas un jāatrod kopīga valoda ar stūrmani."

"Pirms diviem gadiem ar rallijkrosa Supercar auto veicu Talsu pilsētas ātrumposmu. Jau toreiz sajutu fantastisko rallija atmosfēru - uz katra ielas stūra un pakalniņa, pat pa māju logiem cilvēki visur skatījās ralliju! Ar lielu nepacietību gaidu iespēju atgriezties Talsos, lai ralliju izbaudītu jau pilnā apmērā – no starta līdz finišam!" pirms sacensībām pauž Nitišs.

Pērn Nitišs debitēja arī Eiropas rallija čempionātā, piedaloties "Rally Liepāja" un tajā turklāt tiekot pie kopvērtējuma punktiem.

Nitišs šosezon nepiedalās pasaules rallijkrosa čempionātā, bet ir atkāpies pakāpienu atpakaļ, sezonas pirmajā Eiropas čempionāta etapā parādot ļoti labu ātrumu. Nākamais Eiropas čempionāta etaps viņam notiks 12. maijā Beļģijā.

Izmantotie resursi:
Reinis Nitišs | REINIS NITIŠS PIEDALĪSIES RALLY...


Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.