Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Sesks: "Izbaudījām Alūksnes rallija ziemu un viltīgos ceļus"

Sesks: "Izbaudījām Alūksnes rallija ziemu un viltīgos ceļus"
Sesks/Caune
Foto: Raimonds Volonts

LMT Autosporta Akadēmijas (LMT AA) rallija pilots Mārtiņš Sesks ar stūrmani Krišjāni Cauni izcīnījuši pirmo kopīgo uzvaru Latvijas rallija čempionātā savā klasē, Alūksnes rallija kopvērtējumā ierindojoties 11. vietā.

Alūksnes rallijā ekipāža M. Sesks un K. Caune izcīnīja 1. vietu LRC3 klasē, uzvarot septiņos no desmit ātrumposmiem, bet kopvērtējumā starp visiem sportistiem ekipāža ierindojās 11. vietā. Savukārt Latvijas rallija čempionāta Junioru ieskaitē 1. vieta. Vēl bez tam viena tilta priekšpiedziņas automašīnu konkurencē M.Sesks un K.Caune izrādījās ātrāki par citiem, par ko saņēma 1000 EUR speciālbalvu no Rally Alūksne 2019 organizatoriem.

Mārtiņš Sesks, LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas pilots: “Šajās sacensībās izbaudījām katru ātrumposmu. Centāmies veidot un uzlabot savu sadarbību pirms gaidāmā pasaules junioru čempionāta, kas jau pēc nepilna mēneša notiks Zviedrijā. Galvenais uzdevums bija iepazīt mašīnu, sajust nianses sacensību režīmā. Izbaudījām ziemu, viltīgos ceļus un ar prieku esam sākuši 2019.gada rallija sezonu.”

“Ļoti gribētu, lai sezonas beigās, tā atmosfēra mašīnā būtu tieši tāda, kāda tā bija, noslēdzoties Alūksnes rallijam – lieliska, labi padarīta darba sajūta. Liels paldies komandai, atbalstītājiem un rallija organizatoriem, prieks atgriezties autosportā”, atzīst LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas stūrmanis – Krišjānis Caune.

“Jauna sezona un jauni izaicinājumi, ne vien gatavojamies pasaules čempionātam, bet jāapgūst arī citāda automašīna - Ford Fiesta Turbo ar specifisku dzinēja vadību. Šajās sacensībās lielākais pārbaudījums bija - vai tik īsā treniņu laikā esam spējuši to izprast? Sacensības pierādīja, ka esam līdzvērtīgi pieredzējušiem pasaules čempionāta braucējiem, un varam rādīt ar šo auto konkurētspējīgu rezultātu. Ir jāturpina strādāt!” atklāj LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas treneris – Uldis Briedis.

Jau iepriekš ziņots, ka ekipāža M. Sesks/ K. Caune piedalīsies piecos Junior WRC posmos. Uzvara Eiropas rallija čempionātā nodrošina apmaksātu dalību divos posmos un izvēle izdarīta par labu ERC Kanāriju salās (2.-4.maijs) un ERC Itālijā (19.-21.jūlijs). Abos šajos posmos ekipāža brauks ar Škoda Fabia R5 klases auto.

M.Seska/K. Caunes 2019.gada sacensību kalendārs (*)
· WRC Zviedrija – 14.-17.februāris
· WRC Francija (Korsika) – 28.-31.marts
· ERC Kanāriju salas – 2.-4.maijs
· WRC Itālija – 13.-16.jūnijs
· ERC Itālija – 19.-21.jūlijs
· WRC Somija – 1.-4.augusts
· WRC Lielbritānija – 3.-6.oktobris

(*)Kalendārā iespējamas izmaiņas


, 2019-01-20 21:53, pirms 5 gadiem
Rallijs Alūksne bildēs - JanisAsaris.com

JA
Foto: Talsu Novada Pašvaldība

Talsos un Talsu novadā notiks "Tet Rally Latvia" kombinētais ātrumposms

Šodien Talsu Tautas nama Tornīša zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā piedaloties Talsu novada pašvaldības domes priekšsēdētājam Andim Āboliņam un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan pilsētā plānotās rallija aktivitātes, gan Talsos un Talsu novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.
Foto: Toms Paipals

Šo svētdien Rīgā startēs Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta jaunā sezona

Svētdien, 5. maijā, Rīgā, Biķernieku trasē gaidāma Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta sezonas atklāšana. Pirmajā posmā uz starta stāsies ātrākie braucēji astoņās dažādās ieskaites klasēs.
Foto: Autocross.lv

Folkreisa vasaras sezona iesākas ar Gabrāna uzvaru

Nedēļas nogalē, 28. aprīlī, Folkreisa un Krosa komisijas kausa autokrosa braucēji sabrauca Smiltenē, Tepera trasē. Sākās Latvijas vasaras krosa sezona. Folkreisa finālā uzvarēja Ivo Gabrāns, bet autokrosā pirmo vietu izcīnīja Toms Freimanis.