Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Tanaks ātrs Portugāles WRC posma "shakedown", uzvar Noivils

Tanaks ātrs Portugāles WRC posma "shakedown", uzvar Noivils
Tjerī Noivils
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Iesildoties pasaules rallija čempionāta Portugāles posmam, šodien tika aizvadīta treniņbraucienu sesija jeb "shakedown". Ātrāko laiku uzrādīja "Hyundai" rūpnīcas sportists Tjerī Noivils.

Pēdējā no trim mēģinājumiem beļģu sportists uzrādīja rezultātu 3:11.3, kas ļāva viņam ierindoties pirmajā vietā, aiz sevis atstājot komandas biedru Daniju Sordo. Spānis arī veica trīs braucienu un arī bija ātrākais pēdējā no tiem, zaudējot Noivilam 0.3 sekundes.

Savukārt ar trešo ātrāko rezultātu Portugāles rallija "shakedown" sesiju pabeidza igaunis Ots Tanaks. Startējot ar "Ford" markas mašīnu, Tanaks veica tikai divus braucienus un ātrākais bija otrajā. Novilam viņš zaudēja 0.4 sekundes.

2015. gadā Portugālē Tanaks finišēja piektais, kas vieš cerības uz labu iznākumu arī šajā nedēļas nogalē.

Tikmēr pērnā gada ātrākie braucēji - Jari-Mati Latvala, Sebastjēns Ožjē un Andreass Mikelsens, kas toreiz atnesa pirmās trīs pozīcijas uz goda pjedestāla "Volkswagen" rūpnīcai, šoreiz pirmajā trijniekā neiekļuva. Mikelsens bija piektais ātrākais, piekāpjoties "Abu Dhabi Citroen" pilotam Krisam Mīkem, Latvala ieņēma sesto vietu, bet pašreizējais pasaules čempionāta līderis Ožjē palika astotais.

Portugāles rallijs sāksies šovakar, kad notiks pirmais ātrumposms, bet cīņa turpināsies piektdien, sestdien un svētdien. Kopsummā tiks veikti 19 ātrumposmi, ar distanci gandrīz 370 km.

Portugāles rallija "shakedown"

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC ’163:11.3
2.Dani SordoHyundai i20 WRC ’163:11.6
3.Ott TanakFord Fiesta RS WRC3:11.7
4.Kris MeekeCitroën DS3 WRC3:11.9
5.Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC3:12.1
6.Jari-Matti LatvalaVolkswagen Polo R WRC3:12.1
7.Hayden PaddonHyundai i20 WRC ’163:12.2
8.Sebastien OgierVolkswagen Polo R WRC3:12.4
9.Stéphane LefebvreCitroën DS3 WRC3:12.7
10.Kevin AbbringHyundai i20 WRC3:14.5

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...


Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.