Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Galvenie Dakāras rallija favorīti "Volkswagen" dodas uz Argentīnu

Galvenie Dakāras rallija favorīti "Volkswagen" dodas uz Argentīnu
Vēl 14 stundas uz ''Volkswagen Race Touareg'' sasniegs Argentīnu
Foto: www.flickr.com

Kamēr pārējie Dakāras rallija dalībnieki jau decembra sākumā ar kuģi devās uz Argentīnu, tikmēr vakar ''Volkswagen'' komanda ar lidmašīnu uz rallija norises vietu nogādāja piecas ''Volkswagen Race Touareg'' automašīnas.

Decembra sākumā no Francijas pilsētas Le Havres ar kuģi uz Argentīnu ceļu uzsāka Dakāras rallija tehnika, kura šobrīd vēl šķērso Atlantijas okeānu, lai jau pēc divām nedēļām tā stātos uz starta Dakāras rallijā.

Taču ne visi izvēlas uz Argentīnu doties ar kuģi. Tā, piemēram, ''Volkswagen'' komanda tikai vakar ar lidmašīnu uz Argentīnu aiztransportēja piecas 300 ZS jaudīgās automašīnas saviem pilotiem - Žinelam de Viljē, Karlosam Sainsam, Markam Milleram, Naseram Al Atijaham un Moricio Nevesam.

''Volkswagen'' apkalpojošo tehniku, rezerves daļas, ekipējumu un citas lietas jau aiztransportēja kopā ar pārējiem dalībniekiem, bet pašas mašīnas ceļā uz Argentīnu no Nīderlandes devās tikai vakar. Tas izskaidrojams ar to, ka, ņemot vērā komandas uzdevumu aizstāvēt pērn iegūto titulu, visas mašīnas vēl pirms atbildīgā starta tika kārtīgi pārbaudītas un testētas.

''Šodien var teikt, ka beidzot esam gatavi Dakārai,'' saka ''Volkswagen Motorsport'' direktors Kris Nīsens. ''Pēc tam, kad ar kuģi aiztransportējām visu servisa ekipējumu, pats svarīgākais, ''Race Touareg'' automašīnas, uz Argentīnu devās tikai šodien (vakar). Mēs visi gaidām janvāri, lai varētu ķerties klāt šī gada lielajam uzdevumam – titula aizsargāšanai.''

''Transportējot ''Race Touareg'' automašīnas pa gaisu mēs ietaupam ļoti daudz laika,'' saka Lucs Mejers - atbildīgais par loģistikas pasākumiem ''Volkswagen Motorsport'' komandā. Kamēr apkalpojošā tehnika ceļā dodas ar kuģi, mums bija papildus divas nedēļas, lai vēl kārtīgāk sagatavotu pašas automašīnas.''

Izmantotie resursi:
motorsport.com

Vai Dakāras rallijā uzvarēs kāda no "Volkswagen" rūpnīcas ekipāžām?

  • 55

  • 15



Foto: Dace Janova, 4rati.lv
1

"No Budget Racing" gatavojas pirmajam startam minirallijā

Minirallija dienas ietvaros, sākumā apgūstot teorētiskās zināšanas, kas nepieciešamas, lai piedalītos sacensībās, "No Budget Racing" projekta uzvarētāju ekipāžai Ričardam Gothardsonam un Ralfam Runcim bija iespēja arī vairākas reizes nobraukt grants seguma treniņu ātrumposmu Ropažu pusē.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Sezona startēs ar miniralliju "Gulbis"

Nu jau tradicionāli minirallija sezona tiek atklāta ar sacensībām "Gulbis", un arī šogad tas 8. jūnijā norisināsies Gulbenes apkārtnes ceļos.
2

"Lancia" paziņo par savu ilgi gaidīto atgriešanos rallijā

''Lancia'' ir oficiāli paziņojusi par atgriešanos rallijā, apstiprinot, ka tiks radīta jaunā ''Ypsilon'' hečbeka Rally4 versija.