Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Noivils: "Mana cīņa par WRC titulu ir galā"

Noivils: "Mana cīņa par WRC titulu ir galā"
Tjerī Noivils
Foto: EPA/Scanpix

Pēc izstāšanās Spānijas posmā "Hyundai" komandas līderis Tjerī Noivils atzinis, ka viņa cerības uzvarēt 2017. gada pasaules rallija čempionātā ir beigušās.

Jau pirms Spānijas posma Noivils bija atpalicis no "M-Sport" komandas pilota Sebastjēna Ožjē, taču Katalonijas rallijā piedzīvotā izstāšanās pilnībā satrieca beļģu pilota cerības uz titulu.

Sešos posmos pēc kārtas kāpis un pjedestāla, tostarp guvis trīs uzvaras, sezonas vidū Noivils sevi nopietni pieteica cīņai par pasaules čempiona titulu, taču sliktie rezultāti Somijas posmā un pēc tam izstāšanās ar bojātu piekaro Vācijā un Spānijā likuši krietni atpalikt no Ožjē. Divus posmus pirms sezonas beigām abus šķir jau 38 punkti, turklāt priekšā nokļuvis arī igaunis Ots Tanaks.

Jautāts par to, vai viņa izredzes iegūt titulu ir galā, Noivils atzīst: "Jā, tā ir daļa no šīs spēles. Mēs darījām visu, lai būtu šajā cīņā. Mums bija neveiksmīga nedēļas nogale, problēmām sākoties sestdien. Tagad viss ir beidzies. Tāds ir rallijs. Iepriekšējās sezonās bijuši daudzi kāpumi un kritumi, bet tā ir vienmēr, jo mēs kopā gan uzvaram, gan zaudējam. Tagad jāskatās tālāk, jāturpina cīnīties un jāpabeidz gads ar patīkamiem rezultātiem."

Noivils neslēpj, ka ir satraukts par daudzajām neveiksmēm, kas radušās "Hyundai i20 Coupe WRC" autombiļa piekares salūšanas rezultātā. Spānijā pēc uztriekšanās vienam un tam pašam objektam piekare neizturēja arī Danijam Sordo un Andreasam Mikelsenam, kuri arī līdz ar to izstājās.

"Nezinu, vai tā ir mūsu vājā vieta," saka Noivils. "Mans uzdevums ir braukt, cik ātri vien iespējams un dot ieguldījumu braucot. Mašīnas nav radītas, lai ar tām brauktu cauri krūmiem un triektos klintīs, bet ir jāanalizē, jo "Ford" spēja izturēt tur, kur Danijs un Andreass izstājās. Jānoskaidro, kāpēc mūsu mašīnas neizturēja."

Nākamās nedēļas nogalē WRC sezona turpināsies ar posmu Velsā, kur uz starta izies četri "Hyundai" automobiļi. Tikmēr pēdējā posmā Austrālijā nolemts braukt ar trim ekipāžām un mājās būs jāpaliek Sordo.

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...


Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.