Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Sirmacis/Šimins startēs Pasaules rallija čempionāta Zviedrijas WRC posmā

Sirmacis/Šimins startēs Pasaules rallija čempionāta Zviedrijas WRC posmā
Junior WRC klases auto
Foto: @JuniorWRC

Latviešu rallija labākā ekipāža Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins apstiprinājuši dalību Pasaules rallija čempionāta Zviedrijas WRC posmā, kas notiks no 15.-18.februārim.

Jau iepriekš ziņojām, ka dalību Junior WRC čempionātā sākotnēji bija apstiprinājusi latviešu ekipāža. Šonedēļ oficiāli noskaidrojās, ka Zviedrijas WRC rallijā Junior WRC klasē uz starta izies Sirmacis/Šimins, kuri trasē dosies ar ar 1.0 litrīgu ''EcoBoost Ford Fiesta R2'' automašīnu.

Pavisam kopā WRC3 klasē pieteikušās 16 ekipāžas, starp kurām dažas ir ļoti spēcīgas. Sacensībām pieteicies zviedrs Emīls Bergkvists, kurš pagājušajā gadā ar R5 auto startēja sešos WRC posmos. Atgādināsim, ka 2015.gadā Bergkvists kļuva par ERC Junior čempionu, kamēr Sirmacis palika otrais. Dalību Zviedrijas posmam apstiprinājis franču pilots Terijs Folbs, kurš pagājušajā sezonā WRC3 klasē izcīnīja trešo vietu. Vēl dalību apstiprinājis viens no ātrākajiem somu jaunajiem braucējiem Taisko Lario, kā arī Igaunijas R2 klases čempions Kens Torns.

Atgādināsim, ka Junior WRC sportistiem būs jāpiedalās piecos WRC posmos – Zviedrijā, Francijā, Portugālē, Somijā un Turcijā. Šī seriāla uzvarētājs savā īpašumā iegūs iespaidīgu un vērtīgu balvu – ''Ford Fiesta R5'', kas paliks ekipāžas rīcībā. Ar šo auto uzvarētājs 2019.gadā varēs startēt WRC2 čempionātā, kur M-Sport šim braucējam apmaksās dalības maksu, segs loģistikas izdevumus, dos 200 jaunas riepas, nodrošinās bezmaksas degvielu septiņiem posmiem, kā arī apmaksās dalību dažos citos rallijos.

Izmantotie resursi:
ewrc-results.com


, 2018-01-18 09:29, pirms 6 gadiem
Ar kādu mašīnu (kam piederošu) Sirmacis startēs?

Bet ne jau visi no tiem 16 WRC3 klasē pietiektajiem ir juniori? Kāds zinātājs varētu pakomentēt Sirmača izredzes.
, 2018-01-18 10:00, pirms 6 gadiem
Sirmacis būs top 5 braucējs klasē visos posmos.Uzvarēt kopvērtējumā izredzes ir,bet būs ļoti grūti.Ja veiksies,tehnika nelūzīs,braukšana ies no rokas tad viss iespējams.Šī brīža lielākais mīnus Sirmacim attiecībā uz citiem līderiem ir maza braukšanas prakse sacensībās.Iepriekšējā gadā var teikt vispār nav braucis.
, 2018-01-18 10:44, pirms 6 gadiem
Rallijs-2002 rakstīja: Sirmacis būs top 5 braucējs klasē visos posmos.Uzvarēt kopvērtējumā izredzes ir,bet būs ļoti grūti.Ja veiksies,tehnika nelūzīs,braukšana ies no rokas tad viss iespējams.Šī brīža lielākais mīnus Sirmacim attiecībā uz citiem līderiem ir maza braukšanas prakse sacensībās.Iepriekšējā gadā var teikt vispār nav braucis.
Ātrumposmu daudz, sezona gara, gan iebrauksies. Vienīgi laikam viņš ar šādu auto vispār nav braucis? Un kāpēc nepiedalās Alūksnes rallijā?

No tiem 16 laikam tikai Protasovs (pārāk vecs) un viens soms (cits auto) nebūs JWRC ieskatē.
, 2018-01-18 15:11, pirms 6 gadiem
Pierītu par TOP5, cīnīties viņš var katrā posmā, braukšanas pieredzi iegūs, cerams, nav par labu, ka nav braucis pa tiem ceļiem, piemēram tas pats Bergvists mājinieks, droši ka zin tos ceļus un ja ir braucis 6 posmus pagājušajā sezonā, tad tā ir reāla priekšrocība pret pārējiem.

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.