Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Tenaks pēc lieliskas otrās dienas pārņem vadību Turcijas rallijā

Tenaks pēc lieliskas otrās dienas pārņem vadību Turcijas rallijā
Ots Tenaks Turcijā. Foto: AFP/Scanpix

Pēdējā laikā lielisku sniegumu rādošais igauņu sportists Ots Tenaks sestdien pārņēma līderpozīciju pasaules autorallija čempionāta (WRC) posmā Turcijā, kaut pēc pirmās dienas bija vien piektajā pozīcijā ar pusminūtes deficītu. Divi rallija un arī kopvērtējuma līderi sestdien izstājās, igaunim jau ļaujot sākt cerēt pat par pasaules čempiona titulu.

Pēc piektdienas vadībā bija pasaules čempionāta līderis Tjerī Noivils (“Hyundai”), kuram 0,3 sekundes zaudēja sezonas vicelīderis Sebastjēns Ožjē (“M-Sport Ford”). Tomēr sestdien viņi abi pamanījās izstāties - Noivilu piemeklēja balstiekārtas problēmas, bet Ožjē izstājās, kad noslīdēja no ceļa un iestiga. Pirms tam gan francūzis arī bija laika sodu par novēlotu ierašanos uz ātrumposmu.

Pašlaik kopvērtējumā pirmajās divās vietās ir "Toyota" komandas sportisti - Tenaks par 13,1 sekundi apsteidz Jari Mati Latvalu. Svētdien gaidāmi noslēdzošie četri ātrumposmi un tajā Tenaks varēs tikt jau pie trešās uzvaras pēc kārtas. Pirms šī posma Tenaks no Noivila atpalika par 36 punktiem, bet tagad viņam ir iespēja samazināt deficītu līdz sešiem.

Trešajā vietā tagad ir "Hyundai" braucējs Heidens Padons no Jaunzēlandes, kurš atpaliek vairāk nekā minūti. Viņa komandas biedrs Andreass Mikelsens piektdien ilgstoši atradās vadībā, bet pirmās dienas noslēgumā atkrita uz trešo vietu. Tāpat viņš bija līderis arī sestdien dienas vidū, tomēr arī viņam turpinājumā bija transmisijas problēmas un patlaban norvēģis atrodas piektajā pozīcijā. Savukārt konkurentu neveiksmes izmantojis soms Tēmu Suninens ("M-Sport"), kurš pacēlies uz ceturto vietu kopvērtējumā.

Turcijas rallija rezultāti pēc sestdienas

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Ots TanaksToyota Yaris WRC3.34:22.5
2.Jari-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+13.1
3.Heidens PadonsHyundai i20 Coupe WRC+1:10.5
4.Tēmu SuninensFord Fiesta WRC+3:22.2
5.Andreass MikelsensHyundai i20 Coupe WRC+6:25.4
6.Henings SūlbergsŠkoda Fabia R5+11:55.5
7.Elfins EvanssFord Fiesta WRC+16:49.0
8.Jans KopeckisŠkoda Fabia R5+17:05.9
9.Simone TempestīniCitroën C3 R5+17:50.4
10.Kriss IngramsŠkoda Fabia R5+18:38.2

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-09-16 00:51, pirms 6 gadiem
Autor, par ralliju kādreiz esi dzirdējis? Kas tas par Tenaku??? Vai tas atkal Suveizdojums?

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.