Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Sesks ilgstoši cīnās par vadību WRC posmā, bet dienas pēdējos dopos zaudē 35 minūtes

Sesks ilgstoši cīnās par vadību WRC posmā, bet dienas pēdējos dopos zaudē 35 minūtes
Mārtiņa Seska ekipāža Zviedrijā. Foto: Mārtiņš Poikāns

Latvijas ekipāža Mārtiņš Sesks un Krišjānis Caune piektdien ilgstoši cīnījās par vadību pasaules rallija čempionāta (WRC) Zviedrijas posma junioru jeb JWRC klasē, tomēr dienas pēdējos divos ātrumposmos tehniska defekta dēļ kopā zaudēja gandrīz 35 minūtes, izstājoties no reālas cīņas par panākumu.

Rallijs sākās ceturtdienas vakarā ar 1,9 kilometrus garu speciālo ātrumposmu, kurā Sesks un Caune tikai par 0,1 sekundi piekāpās ātrāko laiku uzrādījušā mājinieka un pagājušā gada Zviedrijas posma junioru klases uzvarētāja Denisa Rodstrema (''Ford Fiesta MK8 R2T'') ekipāžai.

Piektdien sportistiem bija jāveic septiņi ātrumposmi bez servisa parka. Jau dienas pirmajā "dopā" starp junioriem uzvarēja tieši Sesks un Caune, pārņemot vadību kopvērtējumā, bet tā tika zaudēta ceturtajā ātrumposmā, kurā latvieši labākajām ekipāžām piekāpās par nedaudz vairāk nekā 20 sekundēm. Pēc sestā ātrumposma latvieši Rodstrema ekipāžai zaudēja vien 2,0 sekundes. Tomēr septītajā "dopā" tehnisku iemeslu dēļ viņi zaudēja vairāk nekā 24 minūtes, bet astotajā ātrumposmā atpalicībai pievienoja vēl desmit minūtes, jo uz starta ekipāža vairs neizgāja.

Līdz ar to pēc otrās sacensību dienas Sesks un Caune atkrituši uz 11. vietu klasē, līdera Radstorma ekipāžai jau zaudējot 34 minūtes un 27,2 sekundes, izstājoties no reālas cīņas par uzvaru.

"Septītajā ātrumposmā mūsu auto piemeklēja droseles defekts, kā rezultātā auto zaudēja jaudu. Tagad esam atgriezušies servisa parkā, kur defekts tiks novērsts, un rīt atgriezīsimies ātrumposmos, bet jau pēc "Rally 2" principa," izteicies Sesks. "Cīņa par uzvaru rallijā, protams, ir beigusies, bet prieks, ka līdz defektam spējām braukt ātri, būt pat rallija vadībā, un izcīnījām savu pirmo uzvaru kādā no ātrumposmiem."

Kopējā ieskaitē pēc otrās dienas vadībā ir soma Tēmu Suninena ekipāža, kas par 2,0 sekundēm apsteidz igauni Otu Tenaku. Tikmēr avārijas piedzīvoja soms Jari Mati Latvala, kurš ilgstoši cīnījās par vadību, un titulētais Sebastjēns Ožjē, kuri vairs uz uzvaru nepretendē.

Zviedrijas WRC rezultāti, JWRC klase:

V.PilotsValstsMašīnaLaiks
1.D. RadstromZviedrijaFord Fiesta MK8 R2T1.20:57.8
2.T. KristenssonZviedrijaFord Fiesta MK8 R2T+1:02.8
3.J. TannertVācijaFord Fiesta MK8 R2T+1:36.3
4.R. PoomIgaunijaFord Fiesta MK8 R2T+1:58.0
5.J. SolansSpānijaFord Fiesta MK8 R2T+3:04.0
6.T. WiliamsLielbritānijaFord Fiesta MK8 R2T+5:07.2
11.M. SesksLatvijaFord Fiesta MK8 R2T+34:27.2

Izmantotie resursi:
wrc.com


, 2019-02-15 20:53, pirms 5 gadiem
Stabila 2.vieta bija, ar visām iespējām uz 1.vietu. Velns.
, 2019-02-16 03:08, pirms 5 gadiem
Viss kārtībā, galvenais turpinājums un stabilitāte🙂
, 2019-02-16 05:48, pirms 5 gadiem
Cienījamais, autor! Pārdomā sava raksta struktūru. Līdz otrajai rindkopa nav skaidrs ,kur notiek rallijs. Zem attēla ir nepareizs sportista vārds un uzvārds un vēl un vēl... Daudz jāstrādā, lai varētu Jūs saukt kaut vai par apskatnieku, bet līdz žurnālista titulam vēl jāurbj un jāurbj...
, 2019-02-16 09:47, pirms 5 gadiem
Ak tehniskās kļūmes liedz mum cīnīties par goda pjedestālu Žēl.
, 2019-02-16 10:55, pirms 5 gadiem
a kas notiek wrc? tie tak ar brauc?
, 2019-02-16 10:56, pirms 5 gadiem
tabulu tak var ielikt .. kopējo
, 2019-02-16 10:57, pirms 5 gadiem
savādāk pa diviem rakstiem jāskraida
Foto: Talsu Novada Pašvaldība

Talsos un Talsu novadā notiks "Tet Rally Latvia" kombinētais ātrumposms

Šodien Talsu Tautas nama Tornīša zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā piedaloties Talsu novada pašvaldības domes priekšsēdētājam Andim Āboliņam un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan pilsētā plānotās rallija aktivitātes, gan Talsos un Talsu novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.
Foto: Toms Paipals

Šo svētdien Rīgā startēs Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta jaunā sezona

Svētdien, 5. maijā, Rīgā, Biķernieku trasē gaidāma Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta sezonas atklāšana. Pirmajā posmā uz starta stāsies ātrākie braucēji astoņās dažādās ieskaites klasēs.
Foto: Autocross.lv

Folkreisa vasaras sezona iesākas ar Gabrāna uzvaru

Nedēļas nogalē, 28. aprīlī, Folkreisa un Krosa komisijas kausa autokrosa braucēji sabrauca Smiltenē, Tepera trasē. Sākās Latvijas vasaras krosa sezona. Folkreisa finālā uzvarēja Ivo Gabrāns, bet autokrosā pirmo vietu izcīnīja Toms Freimanis.