Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Igaunis Tanaks iegūst balvu nominācijā ''Gada labākais rallija pilots''

Igaunis Tanaks iegūst balvu nominācijā ''Gada labākais rallija pilots''
Ots Tanaks. Foto: Motorsport Images

Prestižajā ''Autosport Awards'' balvu pasniegšanas ceremonijā balvu nominācijā ''Gada labākais rallija pilots'' pirmo reizi saņēma igaunis Ots Tanaks, kurš šogad pirmo reizi karjerā kļuva par pasaules rallija čempionu.

Jau ziņojām, ka par gada rallija pilotu pasaules rallija čempionāta (WRC) vērtējumā pēc WRC sezonas kļuva igaunis Ots Tanaks, kurš šogad pirmo reizi izcīnīja WRC čempiontitulu. Šo balvu Tanaks ieguva ceturto gadu pēc kārtas.

Nesen Londonā norisinājās prestižā ''Autosport Awards'' balvu pasniegšanas ceremonija, kur fani, eksperti un žurnālisti pēc īpaša balsojuma varēja izvēlēties labākos vairākās nominācijās.

Septīto reizi par ''Starptautisko sacensību labāko braucēju'' tika atzīts seškārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons, kamēr sesto reizi pēc kārtas par gada sacīkšu mašīnu atzīta Hamiltona ''Mercedes'' komandas ''Mercedes AMG F1 W10 EQ Power+'' formula.

Tikmēr par gada labāko rallija braucēju tika atzīts igaunis Ots Tanaks, kurš šogad pirmo reizi karjerā kļuva par pasaules rallija čempionu. Līdz šim šajā nominācijā sešus gadus pēc kārtas bija uzvarējis Sebastjans Ožjē, bet iepriekš septiņas reizes šo balvu ieguva Sebastjans Lēbs.

Šīs sezonas 13 rallijos Tanaks spēja uzvarēt sešos posos, tādējādi kļūstot par čempionu. ''Man šis apbalvojums ir ļoti īpašs, jo aizvadījām labu sezonu un sasniedzām savu dzīves mērķi,'' tā Ots Tanaks, kuram balvu pasniedza 1981.gada WRC čempions un četrkārtējais Dakaras rallija čempions Ari Vatanens.

Par gada labāko rallija mašīnu tika nosaukta ''Toyota Yaris WRC''. Kā pēc balvas saņemšanas smejot paziņoja ''Toyota'' tehniskais direktors Toms Fovlers, tad ''15 gadus centāmies apturēt Sebastjanus (Lēbu un Ožjē) no WRC titulu izcīnīšanas, bet tagad ar nepacietību gaidām, kad varēsim sākt strādāt kopā ar Ožjē.''


Foto: Toms Paipals

Šo svētdien Rīgā startēs Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta jaunā sezona

Svētdien, 5. maijā, Rīgā, Biķernieku trasē gaidāma Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta sezonas atklāšana. Pirmajā posmā uz starta stāsies ātrākie braucēji astoņās dažādās ieskaites klasēs.
Foto: Autocross.lv

Folkreisa vasaras sezona iesākas ar Gabrāna uzvaru

Nedēļas nogalē, 28. aprīlī, Folkreisa un Krosa komisijas kausa autokrosa braucēji sabrauca Smiltenē, Tepera trasē. Sākās Latvijas vasaras krosa sezona. Folkreisa finālā uzvarēja Ivo Gabrāns, bet autokrosā pirmo vietu izcīnīja Toms Freimanis.
Uzvarētāja Krisa Mīkes ekipāža. Foto: Hyundai Portugal

Stūrmanis Ivo Pūķis turku pilota ekipāžā aizvadījis Portugāles rallija čempionāta posmu

Nedēļas nogalē tika aizvadīts Eiropas kausa izcīņas (ERT) pirmais posms un Portugāles čempionāta trešais posms "Rali Terras d'Aboboreira", kas noslēdzās ar bijušā WRC pilota Krisa Mīkes uzvaru. Turku pilota Cana Alakoča ekipāžas stūrmanis šajās sacensībās bija Ivo Pūķis.