Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Hyundai" kritizē Noivilu un uzliek par pienākumu uzvarēt Argentīnas rallijā

"Hyundai" kritizē Noivilu un uzliek par pienākumu uzvarēt Argentīnas rallijā
Noivils pēc avārijas Meksikā
Foto: AFP/Scanpix

Pēc divām piedzīvotajām avārijām pasaules rallija čempionāta posmā Meksikā, "Hyundai" komanda nosodījusi sava pilota Tjerī Noivila attieksmi un uzlikusi par pienākumu nākamajās sacensībās Argentīnā izcīnīt uzvaru.

Noivils jau sarežģītajā 2015. gada WRC sezonā saskārās ar motivācijas trūkumu, kas liedza regulāri izcīnīt labus rezultātus. Pagājušās nedēļas nogalē Meksikā viņš atkal sevi parādīja ne no tās labākās puses - piektdien avarēja, tobrīd cīnoties par pjedestālu, sestdien atgriezās trasē, taču piedzīvoja vēl iespaidīgāku avāriju.

Sportists pēc negadījuma pat nonāca mediķu aprūpē, jo bija aizdomas, ka varētu būt gūti savainojumi, taču viss izrādījās kārtībā. Tikmēr komanda jau publiski nosodījusi sportista sniegumu, sakot, ka viņam uzdotais uzdevums nav izpildīts.

"Tjerī pieļāva kļūdu, par to šaubu nav, taču tāda avārija kā pirmajā dienā var gadīties, ja pilots cīnās par uzvaru," atzīst "Hyundai" komandas tehniskais direktors Alēns Penase. "Tomēr otrā avārija nebija nepieciešama. No rīta skaidri sarunājām, ka gribam redzēt mašīnu finišā, lai iegūtu vismaz dažus punktus ražotāju vērtējumā, tāpēc nesaprotu, kāpēc viņš brauca ar ātrumu, kas bija pārāk liels. Viņam ir jāpaanalizē braucienu ieraksti, jāsalīdzina tos ar citiem pilotiem."

Jāpiemin, ka "Hyundai" pilots Danijs Sordo finišēja trešais, taču par atļautā riepu skaita izmantošanu saņēma divu minūšu sodu un atkrita uz ceturto vietu.

Aprīļa otrajā pusē WRC sezona turpināsies Argentīnā. Līdzīgi kā Jari-Mati Latvala, izmantojot izdevīgo starta pozīciju, uzvarēja Meksikā, "Hyundai" vēlas, lai Noivils uzvarētu Argentīnā. Pērn tālajā Dienvidamerikā, startējot izdevīgā pozīcijā, šādā veidā uzvarēja Kriss Mīke.

"Argentīnas rallijam plāns ir vienkāršs – Tjerī būs tikpat izdevīga starta vieta kā pērn Mīkem," saka Penase. "Ja viņš spēs paveikt to, ko izdarīja Kriss, mēs būsim priecīgi. Ja ir tik laba starta vieta, nav iemesla to necensties izmantot."

Jāatgādina, ka Montekarlo rallijā Noivils guva trešo vietu, bet tad Zviedrijā nespēja tikt "Top 10".

Izmantotie resursi:
Autosport


, 2016-03-08 11:16, pirms 8 gadiem
Neticu, ka Tjerī to paveiks. Jau pagājušā gadā viņam bija nesaskaņas ar komandas vadību. Nebrīnīšos, ja pēc Argentīnas posma Hyundai nometīs Noivilu un pamatā būs Sordo ar Padonu, bet trešais būs Abrings
, 2016-03-08 12:18, pirms 8 gadiem
Krizē vai kritizē?
, 2016-03-08 14:39, pirms 8 gadiem
Es kā skatītājs/līdzjūtējs atbalstu Noivilu, ir jāgāž uz pilnu.
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.