Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Korsikas WRC rallijā uzvar Latvala, čempionam Ožjē un VW 10 000 eiro liels naudas sods

Korsikas WRC rallijā uzvar Latvala, čempionam Ožjē un VW 10 000 eiro liels naudas sods
Latvala ar komandas biedriem līksmo
Foto: Volkswagen Motorsport

Ar somu sportista Jari Mati Latvalas uzvaru svētdien noslēdzās Korsikas WRC rallijs. Šī Latvalam bija trešā uzvara šosezon.

Pēc divām dienām līderis bija Latvala, kurš tikai par divām sekundēm apsteidza lieliski startējošo Elfinu Evansu. 30 sekundes tobrīd atpalika Andreas Mikelsens.

Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem bija jāveic nepilni 100 kilometri jeb trīs ātrumposmi. Jau dienas pirmajā posmā, kurā ātrākais bija Sebastjans Ožjē, Latvala bija ļoti ātrs, kamēr Evans somu sportistam zaudēja 15 sekundes. Arī turpinājumā Latvala bija ātrāks gan par Evansu, gan Mikelsenu, tādējādi izcīnot trešo uzvaru šosezon. Otro vietu saglabāja Evans, bet trešais finišēja Mikelsens, kuram beigās pietrūka pavisam nedaudz, lai apsteigtu Evansu. Tikai desmitais finiša līniju sasniedza igaunis Ots Tanaks, kurš atzina, ka šis esot bijis viņa viens no sliktākajiem WRC posmiem.

Kopvērtējumā divus posmus pirms sezonas beigām otrajā vietā esošais Latvala ir izcīnījis 160 punktus, bet par 34 punktiem mazāk ir vēl vienam VW komandas braucējam Mikelsenam.

Jāatzīmē, ka pēc pirmās dienas, kurā Sebastjans Ožjē pārsita riteni, sportists kopā ar komandu saņēma 10 000 eiro lielu naudas sodu. Sods saņemts par to, ka brīdī, kad Ožjē pārsita riteni un apstājās, lai to nomainītu, ekipāža automašīnā nav nospiedusi OK pogu, kas nozīmē to, ka ekipāžai tajā brīdī viss ir kārtībā. No šī 10 000 eiro lielā naudas soda 8 000 tiks iesaldēti. Ja šāds pārkāpums līdz 2016.gada WRC sezonas beigām vairs neatkārtosies, tad šī summa komandai tiks atgriezta atpakaļ.

Nākamais WRC posms oktobra beigās notiks Spānijā.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Latvala Jari-MattiVolkswagen Polo R WRC2:39:46.7
2.Evans ElfynFord Fiesta RS WRC+43.1
3.Mikkelsen AndreasVolkswagen Polo R WRC+46.3
4.Meeke KrisCitroën DS3 WRC+1:33.4
5.Paddon HaydenHyundai i20 WRC+1:53.6
6.Østberg MadsCitroën DS3 WRC+1:59.8
7.Sordo DaniHyundai i20 WRC+2:10.4
8.Bouffier BryanFord Fiesta RS WRC+2:12.8
9.Sarrazin StéphaneFord Fiesta RS WRC+2:39.3
10.Tänak OttFord Fiesta RS WRC+3:43.0

Izmantotie resursi:
WRC.com®| FIA World Rally Championship |...


, 2015-10-05 07:58, pirms 9 gadiem
Pedejā laikā pārsteidz Hyundai komandas nevarēšana. Un lielā Hyundai cerība Noivils brauc kā juniors. To ka uz asfalta Evansam ir ķēriens, varēja redzēt jau pagajušgad GER posmā.
Foto: Talsu Novada Pašvaldība

Talsos un Talsu novadā notiks "Tet Rally Latvia" kombinētais ātrumposms

Šodien Talsu Tautas nama Tornīša zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā piedaloties Talsu novada pašvaldības domes priekšsēdētājam Andim Āboliņam un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan pilsētā plānotās rallija aktivitātes, gan Talsos un Talsu novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.
Foto: Toms Paipals

Šo svētdien Rīgā startēs Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta jaunā sezona

Svētdien, 5. maijā, Rīgā, Biķernieku trasē gaidāma Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta sezonas atklāšana. Pirmajā posmā uz starta stāsies ātrākie braucēji astoņās dažādās ieskaites klasēs.
Foto: Autocross.lv

Folkreisa vasaras sezona iesākas ar Gabrāna uzvaru

Nedēļas nogalē, 28. aprīlī, Folkreisa un Krosa komisijas kausa autokrosa braucēji sabrauca Smiltenē, Tepera trasē. Sākās Latvijas vasaras krosa sezona. Folkreisa finālā uzvarēja Ivo Gabrāns, bet autokrosā pirmo vietu izcīnīja Toms Freimanis.