Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Ivanovs: "Ārstēšanās dēļ nevarēju kārtīgi trenēties"

Ivanovs: "Ārstēšanās dēļ nevarēju kārtīgi trenēties"
Dāvis Ivanovs
Foto: Jānis Pastars

Kluba “MX Moduls” sportists Dāvis Ivanovs Latvijas motokrosa čempionāta 2.posmā Viļakā divu braucienu summā izcīnījis 2. vietu, nostiprinot vadību arī LČ kopvērtējumā. Sportists atzīst, ka uz šo sacīksti nebija pilnvērtīgi sagatavojies.

Pirmajā braucienā Dāvis Ivanovs izcēla startu. Sacensību pirmajos apļos viņam pietuvojās Augusts Justs, taču konkurentam nepietika spēka, lai cīnītos par uzvaru. Justu apdzina arī igaunis Lauri Lehtla. Tikmēr Ivanovs atrāvās vēl vairāk un uzvarēja ar gandrīz piecu sekunžu pārsvaru.

Otrais brauciens Dāvim Ivanovam bija ne tik veiksmīgs. Startā otrais, taču jau pirmajā aplī atkrita uz trešo pozīciju. Sākās cīņa ar Augustu Justu par 2.vietu. Vairākus apļus pirms sacīkšu finiša Ivanovam izdevās Augustu apdzīt, taču bija par maz laika, lai pietuvotos līderim Lehlam.

Abu braucienu summā Dāvis Ivanovs izcīnīja 2.vietu un nostiprināja vadību Latvijas motokrosa čempionāta kopvērtējumā.

Dāvis Ivanovs: “Viļakas mototrase “Baltais briedis” bija labi sagatavota sacensībām. Trase bija ļoti ātra. Vajadzēja kārtīgu drosmi, lai visa brauciena garumā trauktos tādā ātrumā. Diemžēl jāsamierinās ar otro vietu, jo nevarēju dabūt tempu. Ja pirmais brauciens bija normāls, tad par otro esmu neapmierināts. Jūnija sākumā tiku pie nerva iekaisuma plecā. Kamēr ārstējos, nevarēju pilnvērtīgi trenēties. Tāpēc arī nav tāds rezultāts, kādam vajadzēja būt.”

Nākamās sacensības, kurās Dāvis Ivanovs startēs, būs Pasaules čempionāta posms, kas notiks 6.jūlijā Zviedrijā.

Latvijas čempionāta kopvērtējums MX1 klasē

VietaBraucējsPunkti
1.Dāvis Ivanovs89
2.Lauri Lehtla83
3.Augusts Justs82
4.Dāvis Līva63
5.Ardo Kaurits53
6.Matīss Karro50
7.Vairis Aleksējevs48
8.Lauris Freibergs44
9.Edgars Rudītis38
10.Ivo Šteinbergs36

Informāciju sagatavoja:
Sanita Pelēķe


Toms Dankerts trešajā vietā. Foto: lamsf.lv

Dankerts Polijā Ziemeļvalstu zonas Eiropas čempionātā izcīna trešo vietu

Polijas pilsētā Oborņikos aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms MX65 un MX85 klasei un Eiropas čempionāta trešais posms MX Dāmu klasei. No Latvijas MX65 klasē startēja 11 braucēji, MX85 klasē septiņi dalībnieki un MX Dāmu klasē Patrīcija Bērziņa.
Foto: lamsf.lv

Nacionālā kausa otrajā posmā motokrosā MX PRO klasē uzvar Šileika

4. maijā Staicelē, “Līciema” mototrasē notika Nacionālā kausa otrais posms motokrosā. Šajā posmā par uzvarām cīnījās 213 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Trase bija sagatavota ļoti labi, sīvas cīņas notika visās klasēs.
Foto: AMA Supercross

Brāļiem Lorensiem dubultuzvara Amerikas superkrosa priekšpēdējā posmā

Amerikas supekrosa čempionāta priekšpēdējā posmā Denverā vēsturisku panākumu izcīnījuši brāļi Lorensi, finālbraucienā finišējot pirmajās divās pozīcijās. Uzvaru guva Džets Lorenss, 450SX klases debijas sezonas beigu daļā nonākot soļa attālumā no titula.