Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Karro: "Šis gads parādīs, kas ar mani notiks tālāk"

Karro: "Šis gads parādīs, kas ar mani notiks tālāk"
Matīss Karro
Foto: Motostart Photography

Motokrosa braucējs Matīss Karro jauno sezonu plāno pavadīt privātbraucēja statusā, galvenokārt startējot Latvijā, Igaunijā un Vācijā, kā arī viens no ātrākajiem Latvijas motosportistiem plāno aizvadīt atsevišķus posmus pasaules čempionātā MXGP klasē.

Pagājušo sezonu Karro noslēdza ar Tanela Leoka "A1M Husqvarna" komandu, un arī šogad turpinās sadarbību, taču startējot neatkarīgi no tās. Arī šosezon sportistu varēs redzēt ne vien viņa mājās Latvijā, bet arī motokrosos Igaunijā un spēcīgajā "ADAC MX Masters" seriālā Vācijā. Tāpat 27 gadus vecais Karro, kuram šī motosportā būs 24. sezona, plāno startēt dažos MXGP posmos.

Sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' Matīss atskatās uz aizvadīto sezonu, kā arī pastāsta par gaidāmās sezonas un nākotnes plāniem.

Matīs, pagājušais gads tev pēc savainojuma izārstēšanas bija diezgan saraustīts. Lai arī vienu brīdi daudziem likās, ka esi aizgājis no motosporta, tu tomēr atgriezies un startēji arī Pasaules čempionāta posmos.
Jā, tā bija. Pēc pēdējās smagās traumas nezināju, kur un vai vispār braukšu. Arī pagājušā gada sākumā nezināju, vai vispār piedalīšos motosportā. Taču bija cilvēki, kuri man noticēja. Viņi uzrunāja vācu komandu, un beigās varēju startēt Vācijā Kawasaki komandā.

Sezonas sākums laikam bija ļoti smags.
Jā. Kad sāku braukt, tad nebiju nekam gatavs, taču lēnām iebraucos un sāku atgūt formu. Taču tad man ar komandu bija domstarpības un mūsu ceļi šķīrās.

Un kas notika tālāk?
Tālāk mani uzrunāja viens igauņu cilvēks, kā arī vēlāk vadošais igauņu braucējs Tanels Leoks nolēma man palīdzēt un atbalstīt. Tādā veidā arī kopā noslēdzām sezonu, braukājot uz sacensībām kopā. Tiešām gribu teikt viņam lielu paldies par atbalstu. Visu cieņu viņam. Interesanta situācija, ka igaunis palīdz latvietim. Leoks noticēja tam, ka vēl varu braukt, tāpēc šobrīd viņš ar savu komandu atbalsta mani un mēģina palīdzēt atgriezt man ticību. Cepuri nost viņa priekšā.

Arī šogad tevi atbalstīs Leoks?
Šogad, pateicoties vēl vienam labam igauņu cilvēkam, varu turpināt strādāt un braukt motokrosā. Tāpat būšu un strādāšu kopā ar Leoku, bet ne viņa komandā. Viņš man turpinās palīdzēt, bet sacensībās braukšu privāti. Protams, paralēli meklēšu sponsorus un atbalstītājus. Esmu gatavs doties cīņā.

Ir zināms, kādos un cik daudz pasaules čempionāta posmos tu šogad brauksi?
Konkrēti vēl nezinu, bet, visticamāk, tie varētu būt tuvākie PČ posmi – Ķegums, Beļģija, Holande, Čehija, Zviedrija. To šobrīd nezinu. Viss atkarīgs no finansējuma. Ja pēkšņi atradīsies kāds ģenerālsponsors, tad varbūt braukšu visu sezonu.

Tev arī plānā ir starti Latvijā?
Jā. Braukšu pilnu LČ motokrosā. Esmu deviņkārtējais Latvijas čempions, un gribās izcīnīt arī desmito titulu. Tāpat plānoju startēt Igaunijas čempionātā un Vācijā.

Šobrīd tas tavs plānotais kalendārs izskatās tīri solīds.
Jā, būs daudz sacensību, kurās plānoju piedalīties. Tāpēc arī jau sāku laicīgi gatavoties sezonai.

Vai tu jau šobrīd trenējies?
Šobrīd kopā ar Leoku atrodos Sardīnijā, kur aktīvi gatavojamies sezonai. Pirmais starts paredzēts jau šajās brīvdienās. Pēc tam paredzētas vēl pāris treniņsacensības.

Šogad tu startēsi ar Husqvarna motociklu
Jā, jo arī Tanels brauc Husqvarna komandā. Tāpat gribu pateikt lielu paldies veikalam Motosports un Latvijas Husqvarnai, kuri nāca pretim ar atbalstu un sagādāja man Husqvarna motociklu.

Atgriežoties vēl pie pagājušā gada – kādā sportiskā formā tu pats juties?
Pēdējā trauma ļoti lika manīt par sevi, tāpēc vairs nevēlos pieņemt izaicinājumus un riskēt. Sezonas sākumā Latvijā mani apdzina sportisti, kurus negribētu, lai mani apdzen, taču sezonas beigās es jau viņiem braucu pa pusapli priekšā. Arī PČ posmos bija tas pats – sezonas sākumā knapi līdz finišam tiku, bet beigās jau varēju iebraukt punktos. Sezonas gaitā mans sportiskais līmenis kāpa. Taču gribu atzīmēt, ka ar motociklu pagājušajā gadā sāku braukt tikai janvāra beigās, kas ir krietni par vēlu. Līdz tam traumas dēļ nebiju braucis kādu pusgadu.

Kādā šobrīd esi sportiskajā formā?
Sezonu beidzu, paņēmu nelielu pauzi, un nu jau turpinu trenēties. Šobrīd jūtu, ka esmu tādā formā, kādā pabeidzu pagājušo sezonu, tāpēc smagi jāstrādā, lai ietu uz priekšu. Nākamie soļi nebūs viegli, bet ir jāstrādā. Tagad daru melno darbu un smagi trenējos. Galvenais nesadegt sezonas sākumā, bet gan uzsākt to mierīgi un sākt rādīt rezultātus.

Cik viegli vai grūti tev ir atgriezties motokrosā pēc tik smagām traumām? Cik pats stiprs jūties?
Pagājušais gads tika upurēts, lai atgūtu motostundas, kas iepriekšējos gados dēļ traumām tika pazaudētas. Šis gads parādīs, kas ar mani notiks tālāk. Tagad vairāk strādāšu ar pieredzi, jo es vairs nevaru atļauties traumēt savu ķermeni. Teikšu godīgi – redzēsim, vai būšu vēl sportists... (gara nopūta). Negribas par to domāt un tas mani biedē, bet varbūt dzīvē ir jāpāršķir nākamā lapaspuse. Varbūt ir jāizvirza jauni mērķi dzīvē, jo dzīve ar to nebeigsies, bet tā virzās uz priekšu. Man ir tā, ka Latvijā negribu būt otrais, bet gribu būt pirmais. Tāpēc šis gads parādīs, vai man vēl ir spēka un varēšana cīnīties par augstiem rezultātiem vai nav.

Kāds būtu tavs mērķis PČ posmos?
Gribētu stabili iebraukt punktos un varbūt uz sezonas otru pusi jau cīnīties par Top 15. GP līmenis pēdējos gados, kad biju traumējies, ir ļoti audzis. Nevarēju augt līdzi ar pasaules čempionātu, tāpēc šobrīd ir ļoti grūti atgūt to ātrumu.

Matīss, novēlu tev veselību, veiksmi un spēku jaunajā sezonā.
Paldies. Apņemšanās un gribēšana ir, bet es tagad jūtu, ka gribu izbaudīt motokrosu. Gribu kaut ko pamainīt sevī, treniņos. Protams, treniņos ir jāieliek tas melnais darbs, bet gribu tagad gūt lielāku baudu no motokrosa.


, 2019-01-25 21:31, pirms 5 gadiem
Visu cieņu, Tev, Matīss. Lai veselība un laba sezona Tev
, 2019-01-25 23:51, pirms 5 gadiem
Veiksmi Matīss, mēs ar Tevi un par Tevi!
, 2019-01-26 18:58, pirms 5 gadiem
Lai veicās!
, 2019-01-26 20:57, pirms 5 gadiem
Karro(tulkojumā lauva), lai izdodās viss. Un pēc labām gonkām, lai arī dāsni sponsori atrodās un ceram uz pilnu sezonu mxgp!! Ticu, ka vel ir iekšā tev!!!
, 2019-01-26 22:50, pirms 5 gadiem
Matīs,visu cieņu Tev par veikumu motokrosā !!! Esi vēl jauns,spēcīgs,lai Tev izdodas laba sezona !!!!
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").