Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Trīs pretendenti uz Jonasa vietu "KTM" komandā

Trīs pretendenti uz Jonasa vietu "KTM" komandā
Pauls Jonass. Foto: KTM Images

"Red Bull KTM Factory Racing" uz nākamo MX2 pasaules motokrosa čempionāta sezonu ir palikusi brīva vieta, jo Pauls Jonass jau nomainījis komandu un startēs MXGP klasē. Šobrīd vienība izskata iespējamās kandidatūras.

Jonass jau pirms kāda laika paziņoja, ka nākamgad debitēs MXGP pasaules čempionātā, bet šonedēļ kļuva zināms, ka viņš pamet "KTM" pavisam un turpmāk pārstāvēs "Husqvarna" rūpnīcas nometni.

Tikmēr "Red Bull KTM Factory Racing" nesen organizēja testus, kuros piedalīties bija uzaicinājusi trīs sportistus, viens no kuriem nākamgad, iespējams, kļūs par šī gada čempiona Horhes Prado komandas biedru. Neoficiāli zināms, ka šie sportisti ir Braiens Morū, Vilsons Tods un Tims Vialle.

Portāls "Gatedrop.com" vēsta, ka "KTM" ļoti vēlas nolīgt franču talantu Morū, taču grūtības rada fakts, ka viņam jau ir līgumsaistības ar "BUD Kawasaki" komandu, kas tāpat vēlas viņu redzēt sastāvā 2019. gada sezonā. Pērn šis sportists kļuva par Eiropas čempionu EMX125 klasē, bet šogad izcīnīja septīto vietu EMX250 klasē, gūstot arī vienu uzvaru. Pēdējā sezonas posmā viņš jau startēja MX2 pasaules čempionātā.

Nākamais rindā esot Tods, kur šogad kļuva par MX2 klases čempionu savā dzimtenē Austrālijā. Jau iepriekš viņš izteicies, ka nākamgad plāno šo klasi pārstāvēt pasaules čempionātā. Ja ne "KTM", iespējams, viņu redzēsim kādas citas komandas sastāvā.

Vialle šosezon ieguva astoto vietu EMX250 Eiropas motokrosa čempionātā. Viņš pagaidām ir jauns un salīdzinoši maz pieredzējis talants, ar ko "KTM" varētu strādāt.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro


Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Polijā notiks Ziemeļvalstu zonas Eiropas čempionāts motokrosā

4. un 5. maijā Polijas pilsētā Oborņikos notiks Eiropas čempionāta pirmais posms MX65 un MX85 klasei un Eiropas čempionāta trešais posms MX Dāmu klasei. No Latvijas uz šīm sacensībām ceļā devušies 20 šo trīs klašu dalībnieki, tai skaitā MX Dāmu klases mEiropas čempionāts MX65cc, MX85cc klasei ir sadalīts četrās Eiropas zonās – Dienvidaustrumu, Dienvidrietumu, Ziemeļaustrumu un Centrālajā. Latvija iekļauta Ziemeļaustrumu zonā, kurā ir Latvija, Lietuva, Igaunija, Ukraina, Polija, Somija, Zviedrija un Norvēģija. No šīm četrām zonām katrā klasē TOP 8 dosies uz finālu, kas 21. jūlijā norisināsies Čehijā.otosportiste, pagājušā gada Latvijas čempione Patrīcija Bērziņa.
Foto: WSC

Brāļu Lielbāržu ekipāža uzvar Igaunijā

Trešdien, 1. maijā, Igaunijas pilsētā Pelvā aizvadīts motokrosa seriāla "MX Liiga" otrais posms, blakusvāģu kategorijā uzvaru izcīnot Daniela un Bruno Lielbāržu ekipāžai. Startēja arī citi latviešu sportisti, Uldim Freibergam gūstot otro vietu "MX Pro" klasē.
Pauls Jonass. Foto: Standing Construct Honda

Šonedēļ Portugālē MXGP un EMX sacīkstes ar latviešu sportistu piedalīšanos

Šajā nedēļas nogalē, 4. un 5. maijā Portugālē, “Agueda” mototrasē norisināsies Pasaules čempionāta piektais un Eiropas čempionāta trešais posms morokrosā. Šajā posmā piedalīsies pieci latviešu motokrosisti – Pauls Jonass, Edvards Bidzāns, Kārlis Alberts Reišulis, Markuss Ozoliņš un Jēkabs Kubuliņš.