Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Karro drīkst atsākt treniņus, par startēšanu nākamajā posmā vēl domās

Karro drīkst atsākt treniņus, par startēšanu nākamajā posmā vēl domās
Matīss Karro
Foto: Ray Archer, www.steveturnerracing.com

Ceturtdien latviešu motosportists Matīss Karro pēc ārstu vizītes saņēma ļoti pozitīvas ziņas – sportistam atļauts atsākt treniņus un braukt ar motociklu.

Īsi pirms sezonas sākuma Karro kādā treniņā pēc viena no piezemējumiem savainoja plaukstu. Ārsti sportistam konstatēja iekšējās locītavas lūzumu. Sportistam tika veikta operācija, kur rokā tika ievietota metāla plāksne un uzliktas 15 šuves. Ceturtdien Karro atkārtoti devās pie ārsta, kurš, apskatot roku, secināja, ka viss ir sadzijis un sportists drīkst atsākt treniņus.

Tagad, kad viss ir kārtībā un sportists drīkst jau trenēties, Matīss ar humoru atklāja, kāpēc roka tik ātri un galvenais labi sadzija. „Lai arī man ar ģipsi bija jāstaigā visu laiku, es to vienā dienā noņēmu nost, jo viņš man apnika. Bija grūti uzvilkt džemperi un jaku, tāpēc arī novilku to nost (smejas). Protams, pakonsultējos ar fizioterapeitu, kurš atļāva tā darīt, tikai bija jāievēro lietas, kuras nedrīkstēju darīt (piemēram, braukšana ar riteni). Kad gāju atpakaļ pie ārsta, uzliku ģipsi, lai viņš redz, ka tas nav nekur pazudis. Biju patīkami pārsteigts, ka ārsts pēc pārbaudēm bija izbrīnīts par to, cik labi man roka ir sadzijusi (smejas).”

Jāatgādina, ka Matīss jau pirms nedēļas gāja pie daktera, kurš toreiz izņēma šuves un pateica, ka vēl nedēļu jāpaciešas līdz tiks dots gala slēdziens. Vakar Karro devās pie ārsta, pēc kura vizītes uz sportista sejas parādījās smaids. „Šodien beidzot sagaidīju daktera vīzīti, kuru gaidīju ar lielu nepacietību. Visas šīs četras nedēļas daudz darīju rokas labā - staigāju uz skābekļa kameru, ēdu vitamīnus, kā arī visu pēdējo nedēļu cītīgi strādāju ar fizioterapeitu, lai atgūtu rokas lokanību. Šoreiz Dieviņš man palīdzēja,” stāsta Karro.

„Pēc vizītes ārsts, kurš ir ārstējis daudzus motobraucējus, man atļāva atsākt treniņus. Protams, rīt jau nesēdīšos uz mocīša, bet nedēļas nogalē varbūt jau izbraukšu. Tagad man rokai jāiegādājas speciāls sargs, kas vēl sākumā roku noturēs stingri.”

Protams, sportists ir priecīgs par šādu ārstu slēdzienu, taču, apdomājot visu ar vēsu galvu, Matīss vēl nezina, vai startēs jau nākamajā posmā. „Jā, tagad esmu vairāk motivēts, gribasspēks ir lielāks, bet es braukšu ar galvu… Apzinos, ka tagad būs ļoti vienkārši atkal satraumēties, tāpēc sākumā treniņos braukšu lēni un ar izjūtām. Tikai tad, kad būšu gatavs, tad kāpināšu tempu. Lai arī ļoti gribas braukt jau nākamajā posmā, ir jāpadomā ar vēsu galvu un jāizvērtē savas spējas. Ja roka nesāpēs un viss būs kārtībā, tad braukšu, bet, ja kaut kas traucēs, tad neriskēšu un gatavošos nākamajiem posmiem. Šoreiz neskriešu pa galvu un pa kaklu, bet vadīšos pēc sajūtām,” nobeidz Karro, kurš sūta sveicienus visiem faniem, kuri uzmundrināja sportistu un bija kopā ar viņu šajā grūtajā periodā.
 
 
Matīsa Karro sportiskajām gaitām var sekot līdzi:
https://twitter.com/MatissKarro
facebook.com
Lapas - Matīss Karro - 15....5....STARTS -...
 
Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Jankovskis, Matīsa Karro preses pārstāvis


, 2013-03-22 10:16, pirms 11 gadiem
Turies veci!
, 2013-03-22 10:17, pirms 11 gadiem
Nu jā bija jau diezgan jocīgi iesildīšanās aplī nokrist...
, 2013-03-22 11:13, pirms 11 gadiem
Nu tad jau pirmajā aprilī Holandē GP-3 posms? Lai veicas!
, 2013-03-22 19:06, pirms 11 gadiem
labak pasporto kartigak uz trenaziera un kartigi LV posmam sagatavojies!!!
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
31

Lietainajā Francijā Jonass trešais otrajā braucienā un piektais kopvērtējumā

Šodien MXGP posmu Francijā divu braucienu summā augsto piekto vietu izcīnīja latvietis Pauls Jonass, kurš to laikā ar piekto un trešo vietu ieguva 36 punktus. Pirmajā braucienā viņš no startā iegūtās devītās vietas pakāpās uz piekto, bet otrajā braucienā sarežģītos laikapstākļos ieņēma trešo vietu. Kopvērtējumā uzvarēja Tims Gajsers.
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: VBP Photography

Kārlis Reišulis EMX250 klases posma otrajā braucienā izcīna otro vietu

LETA. Latvijas motosportists Kārlis Alberts Reišulis svētdien Francijā Eiropas čempionāta ceturtā posma sacensībās 250 kubikcentimetru klasē (EMX250) otrajā braucienā izcīnīja otro vietu.
Pauls Jonass. Foto: @piclabphoto34
2

Jonasam avārija un 29. vieta MXGP posma kvalifikācijā

LETA. Latvijas motosportists Pauls Jonass sestdien pasaules motokrosa čempionāta Francijas "Grand Prix" kvalifikācijā MXGP klases sacensībās piedzīvoja avāriju pirmajā pagriezienā un izstājās, ierindojies 29. vietā.