Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Edgars Siliņš: "Eināru Vinteru apdzinu otrajā līkumā, Jāni Vinteru - piektajā vai sestajā"

Edgars Siliņš: "Eināru Vinteru apdzinu otrajā līkumā, Jāni Vinteru - piektajā vai sestajā"
Foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)

Latvijas čempionāta "Cross Country" enduro piektajā posmā, kas norisinājās Ozolnieku novadā, Emburgas apkaimē ļoti veiksmīgi startēja "Motosports RT" komanda, kura ieguva pirmo vietu gan Klubu komandu ieskaitē, gan pārliecinoši ātrākais solo motociklu braucienā bija šī kluba sportists Edgars Siliņš, kuram uzvara arī E1 klasē, kā arī kvadriciklu konkurencē pirmais finišu sasniedza Jānis Arbidāns, līdz ar to viņam pirmā vieta Kvadri Open klasē. Sacensībās dalību ņēma 77 sportisti, no kuriem 65 solo moto braucēji un 12 kvadristi no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas.

Latvijas čempionātā un Latvijas kausā "Cross Country" piektajā posmā spēcīgā konkurencē absolūti ātrākais solo motociklu ieskaitē bija Edgars Siliņš ("Motosports RT"), kuram uzvara arī čempionāta E1 klasē ar desmit veiktiem apļiem. Savus tuvākos sekotājus šajā klasē - lietuviešus Domas Grundele ("Agaras") un Mindaugas Paškevičius ("W’D’Looren RT") viņš apsteidza par veselu apli, kuriem attiecīgi otrā un trešā vieta.

Edgars Siliņš pēc sacensībām dalījās iespaidos: "Lai gan startu izcēla Sandris Kļaviņš un es biju tikai ceturtais, drīz vien jau noķēru konkurentus. Eināru Vinteru apsteidzu otrajā līkumā, bet ar Jāni Vinteru pacīnījāmies piektajā un sestajā līkumā, pēc kuriem man izdevās izvirzīties līderos. Tā kā lielu daļu šīs trases iepriekšējos gados biju palīdzējis veidot, tad daļēji man tā bija zināma un varēju droši un ātri braukt. Vislabāk man patika trases daļa, kas bija jaunizveidotajā izcirtumā, gan vietas, kas vijās cauri mežam. Trase bija daudzveidīga, kurā bija iekļauta gan pļava, gan mežs, gan grantēts segums, kur trase vijās pāri vaļņiem. Tas prasīja no sportista meistarību un mācēt ātri pārorientēties uz citāda seguma braukšanu. Protams, bija putekļi, kā jau tas ir ierasts vasarā, bet tas man neliedza braukt ātri un uzvarēt. Grūti nebija. Interesanti, ka trešo, ceturto un piekto apli veicu gandrīz precīzi vienādā ātrumā. Apļa laiks atšķīrās tikai par dažām nieka sekundes simtdaļām! Šoreiz nestartēja Ivo Šteinbergs, tāpēc izpalika sīva konkurence. E1 klases tuvākos sekotājus apsteidzu par veselu apli. Līdz ar to sezonā man vairāk interesē absolūtais rezultāts, jo citās klasēs startējošie sportisti - Uģis Klimons, Jānis Vinters, Lauris Ermanis, Einārs Vinters ir spēcīgāki konkurenti."

Desmit apļus veica vēl četri sportisti: Uģis Klimons ("Moto A-Z"), kurš absolūtajā vērtējumā palika otrais, toties izcīnīja uzvaru E2 klasē, aiz viņa finišu kā trešais sasniedza Jānis Vinters ("JVE Moto Team"), kuram E2 klasē otrā vieta, tad sekoja E3 klasē ātrākais sportists Lauris Ermanis ("Motosports RT") un šajā klasē otrās vietas ieguvējs Einārs Vinters ("JVE Moto Team").

E2 un E3 klasēs trešajā vietā attiecīgi igaunis Timo Mots ("Somerpalu") un lietuvietis Dovydas Venclovas ("Agaras") ar deviņiem veiktiem apļiem.

Enduro klasē uzvarēja Mārtiņš Vinters ("JVE Moto Team"), finišu sasniedzot par 44.266 sekundēm ātrāk nekā Sandris Kļaviņš ("Motosports RT"). Trešajā vietā Sandra komandas biedrs Stefano Chiussi, kurš no šīs klases uzvarētājiem atpalika par apli.

Seniori klasē pārliecinoša uzvara Jānim Rasmanim ("Moto A-Z"), kurš tuvāko sekotāju Danielius Zostautas ("W’D’Looren RT") apsteidza gandrīz par divām minūtēm. Trešajā vietā Juris Deičmanis no kluba "Moto A-Z".

Teicamu sniegumu rādīja arī Jāņa dēls Miks Rasmanis ("Moto A-Z"), kurš bija par 4 minūtēm un 45.146 sekundēm ātrāks kā komandas biedrs otrās vietas ieguvējs 85cm3 klasē Markus Daniels Jauntirāns.

Kvadraciklu 90 minūšu braucienā absolūti ātrākais bija "Kvadri Open" klases sportists Jānis Arbidāns ("Motosports RT"). Izvirzīties līderos viņam izdevās tikai priekšpēdējā aplī, apsteidzot komandas biedru Gati Irbi un finišu sasniedzot par 38.83 sekundēm ātrāk. Trešajā vietā arī šīs klases braucējs Krišjānis Grava no kluba "Motokruīzs". Šiem sportistiem vienīgajiem kvadraciklu braucienā izdevās veikt deviņus apļus.

Jānis Arbidāns pēc sacensībām atzina: "Man šīs sacensības bija samērā grūtas, jo Gatis Irbe startā bija ātrāks, tāpēc man lielāko tiesu nācās "sēdēt viņam astē un rīt putekļu", gaidot, kad Gatis kļūdīsies. Te gan nebija tik traki kā iepriekšējās sacensībās Lietuvā, kur bija gan putekļi, gan karsts laiks. Brīžiem pietuvojos un centos Irbi kādā no līkumiem apdzīt, bet viņš prata labi nosargāt savu līdera pozīciju. Kad jau biju samierinājies un sapratis, ka jābrauc savā ritmā, Gatis pēkšņi vienā no līkumiem kļūdījās un man izdevās viņam aizspraukties garām. Nu mēs bijām mainītās pozīcijās! Priecājos, ka manas pūles vainagojās ar uzvaru!"

Vienlaicīgi noritēja arī Latvijas kausa "Cross Country" piektais posms, kur sportisti par uzvarām cīnījās piecās klasēs: solo motocikli - Hobiji, Veterāni un C klasē, kvadriciklisti - Kvadri līdz 750 cm3 un Kvadri no 750 cm3.

Vietu sadalījums sekojošs:

Hobiju klasē, kurā startēja desmit sportisti, pirmajā vietā Ģirts Dubavs ("Moto A-Z"), kurš jau startā spēja parādīt, ka ir ātrākais šo sportistu konkurencē. Otrajā vietā Mareks Zolmanis ("Saldus MK"), kurš finišu sasniedza pēc 55.512 sekundēm. Trešajā vietā Gatis Megris ("Moto A-Z").

Veterānu klasē pirmajā vietā Ivars Miķelsons ("Talsu motoklubs"), otrais vietā Andris Kalniņš ("Motosports RT"), trešajā vietā igaunis Madiss Pols ("Parnu MK").

C klasē bija viskuplākais dalībnieku skaits - 16. Viņu vidū visātrākais bija Raivis Bensons ("Slīterāni"), otrais finišēja Ainārs Kukārs ("MK Kalsnava"), trešais - Jānis Lubāns ("Moto A-Z").

Kvadri līdz 750 cm3 klasē pirmajā vietā Jānis Grava ("Motokruīzs"), otrajā vietā Uldis Putniņš (Saldus MK), trešajā vietā Dzintars Bortiņš (privāti).

Kvadri no 750 cm3 klasē pirmais igaunis Tanels Vērpalu ("Motobox"), otrajā vietā Gunārs Bucenieks ("CAMK Latgale"), trešajā vietā Andis Baltiņš ("Gaujas Kauss MX Team").

Klubu komandu ieskaitē pirmajā vietā "Motosports RT" (77 punkti), otrajā vietā "Moto A-Z" pirmā komanda (73 punkti), trešajā vietā "JVE Moto Team" (54 punkti), jāatzīmē, ka startējot trīs sportistiem, kuriem vienāds punktu skaits ar komandu "Moto A-Z" otro komandu, kuri šoreiz ceturtie. Te vietu izšķīra augstāk izcīnītās godalgotās vietas. Piektajā vietā igauņi "Jahvi Motoklubi" (37 punkti), sestajā – "Paikuse Motoklubi" (33 punkti), septītajā vietā komanda "apPasaule" (16,5 punkti)

Nākošās "Cross Country" sacensības norisināsies 29. augustā Lietuvā, Biržos, kas būs Lietuvas čempionāta piektais posms un Baltijas čempionāta sestais posms.

Sacensības ar balvām atbalstīja "S.A.B.S. Oils" sadarbībā ar "United Oils", "Alcoscan", "Eirovīns", Golfa laukums "Viesturi" un Mediju grupa "Partneri".

Informāciju sagatavoja:
Iveta Kaminska,
AutoEuro


Foto: motogp.com

Banjaja uzvar, "Ducati" komanda pēdējā līkumā izkārto dubultuzvaru

"MotoGP" čempionāta septītajā posmā Itālijas "Grand Prix" uzvaru izcīnījis mājinieks Frančesko Banjaja, savukārt viņa komandas biedrs Enea Bastianīni sacensību pēdējā apļa pēdējā līkumā apdzina Horhi Martinu, nodrošinot "Ducati" rūpnīcas vienībai dubultuzvaru.
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
23

Jonasam Vācijas MXGP posms noslēdzas ar smagu kritienu

Izcīnījis piekto vietu pasaules motokrosa čempionāta Vācijas posma pirmajā braucienā, jau otrās sacīkstes startā Pauls Jonass piedzīvoja kritienu. Pēc sākotnēji pieejamās informācijas, sportists guvis atslēgas kaula savainojumu.
Foto: WSC
3

Lielbāržu ekipāža ar trešo vietu Čehijā atgūst PČ līderpozīciju

Blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta ceturtais posms šodien tika aizvadīts Čehijā, dubļainajā Kramolinas trasē, kur brāļi Daniels un Bruno Lielbārži braucienus noslēdza piektajā un otrajā pozīcijā, summā izcīnot godalgoto trešo vietu. Kopvērtējumā tas ļāvis atgūt līderpozīciju.