Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

2016. gads Latvijas motokrosa čempionātā ieviesīs izmaiņas

2016. gads Latvijas motokrosa čempionātā ieviesīs izmaiņas
Foto: motokross.lv

Jaunais gads nācis ar vairākām nozīmīgām izmaiņā Latvijas motokrosa čempionātā - šogad čempionāta posmi norisināsies atsevišķi no kausa sacensībām vienas dienas garumā gan Latvijā, gan ārpus tās, kā arī sportistiem tiks piedāvātas jaunas motociklu klases.

Viena no svarīgākajām izmaiņām, ar ko šogad saskarsies motokrosa cienītāji, noteikti ir mainītais sacensību formāts. Latvijas čempionāts motokrosā (solo motocikliem) un Latvijas Junioru čempionāts notiks atsevišķi no Latvijas kausa un Latvijas čempionāta blakusvāģiem un kvadracikliem. Latvijas čempionāts norisināsies piecos posmos un tajos startēs MX85; MX125; MX2; MX1 un Veterānu klases. Paralēli trasē dosies vien divas Junioru čempionāta klases – MX50 un MX65, kā arī viena Latvijas kausa klase - Seniori. Netipiski aizvadītajām sezonām, viens no posmiem norisināsies Igaunijā, Tartu, kur katrs brauciens ies abu valstu čempionātu ieskaitēs, kā arī igauņu sportisti ciemosies Dobelē, kur arī abi braucieni ies abu valstu čempionātu ieskaitē.

Ir kardināli mainīta apmeklējuma un dalības maksu kārtība Latvijas čempionāta posmos (tajos, kas notiek Latvijas teritorijā). Šogad praktiski visi, kuri vēlēsies iekļūt sacensību teritorijā, iegādāsies sacensību apmeklētāja biļeti ( tai skaitā sportisti, mehāniķi u.t.t.), toties sportistam reģistrējoties nebūs jāiemaksā nekāda dalības nauda. Šī kārtība attiecas tikai uz četriem Latvijas čempionāta posmiem, Latvijas Kausā spēkā paliek iepriekšējo gadu kārtība.

Latvijas Kausa, Junioru čempionāta un Latvijas čempionāta Q un B/V čempionāts norisināsies sešu posmu garumā. Šajos posmos startēs arī Latvijas čempionāta Dāmu klase ar nosacījumu, ka trijos no sešiem posmiem piedalījušās vismaz piecas sportistes. Latvijas kausu šogad papildinās bērnu klases – MX50 un MX65, kā arī MX Open klase, kurā varēs startēt sportisti no 14 gadu vecuma. Šogad trasē neredzēsim A30+ klasi, kuras vietā nākusi A35+ klase, līdz ar to A25+ klasē varēs startēt sportisti līdz 35 gadiem. Šogad ir samainīti vietām Senioru un Veterānu klašu nosaukumi, kur

Veterāni būs no 40 līdz 46 gadiem, savukārt Senioru klasē varēs startēt visi, kuru vecums šogad, ir 46 gadi. Teorētiski Senioru klases sportistiem šogad ir iespēja piedalīties divos Latvijas Kausa vērtējumos, jo paralēli ar Latvijas čempionāta notiekošajām sacensībām tie izcīna Latvijas Kausu Senioru ieskaitē, bet Latvijas Kausa sacensību ietvaros cīnīties A35+ klasē, protams, ja atbilst visiem noteikumiem un ierobežojumiem saskaņā ar nolikumiem.

Eksperimentālā kārtā būs arī viens dalītais Latvijas Kausa posms, kad solo motocikli vienas dienas sacensībās spēkosies Pilsblīdenē, bet Q un B/V meistari tiksies Viļakā, bet citā nedēļas nogalē.

Šogad pirmo reizi ir izveidota atsevišķa Kvadriciklu Klubu čempionāta ieskaite, kurā tiks noskaidrots spēcīgākais Kvadriciklu Klubs. Līdz ar to, ir izmaiņas arī Latvijas Junioru Klubu čempionātā - uzvarētājs tiks noskaidrots tikai ņemot vērā solo klašu vērtējumu. Arī Latvijas MX Klbu čempionātā ir dažas izmaiņas, tam ir mainīts nosaukums, ir ieviesta opcija, ka Klubiem – posma pirmo sešu vietu ieguvējiem ir BONUS punkti, kas skaitās gada kopvērtējumā, kā arī ir noteikts, ka tikai vienā posmā visas sezonas garumā būs iespēja izmantot JOKER opcija punktu skaita dubultošanai.

Izmaiņas veiktas arī Latvijas Junioru čempionāta klasēs – likvidēta Q200 klase, taču tukšo vietu aizpildīs Q70 klase, kas paredzēta bērniem no 6-10 gadiem, un Q Juniori, kas paredzēta jauniešiem no 12-16 gadiem. Vecuma izmaiņas ieviestas arī bērnu blakusvāģu klasē - ja pērn sportisti varēja startēt no 6 gadu vecuma, tad šogad minimālais vecums ir 9 gadi.
Iespējams, ka pilnīgi visas izmaiņas šeit neesam uzskaitījuši, tāpēc lūgums nopietni iedziļināties un izpētīt publicētos nolikumus, izmaiņu tiešām nav maz. Un protams, ja ir jautājumi un/vai kādi fantastiski ierosinājumi, kas mums visiem sezonu padarīs aizraujošāku un/vai vienkāršāku, droši vēršaties pie mums.

Atgādinām, ka jaunā sezona Latvijas kausa un Junioru sacensībām tiks atklāts jau 2.aprīlī Liepājas Laumas mototrasē, bet Latvijas čempionāts tradicionāli tiks uzsākts 24.aprīlī Aizputē.

Sacensību nolikumi pieejami šeit: Nolikumi - LaMSF

Informāciju sagatavoja
Kristīne Ābelniece
Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) preses sekretāre


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").