Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Motokrosists Meņģelis uzvar pirmajā Eiropas čempionāta posmā

Motokrosists Meņģelis uzvar pirmajā Eiropas čempionāta posmā
Edgars Meņģelis
Foto: Jānis Pastars

Francijā, Castelnau de Levis trasē, noslēdzies pirmais 2015.gada Eiropas čempionāta posms motokrosā kvadraciklu klasē. Uz to bija devušies divi Latvijas sportisti - Kārlis Bole (MX Ādaži) un pērna gada Eiropas čempionāta bronzas laureāts Edgars Meņģelis (Ghetto MX Team). Vakar notikušajās kvalifikācijas sacensībās Meņģelis apstiprināja savas ambīcijas cīnīties par Eiropas čempiontitulu un izcīnīja uzvaru. Neveiksmīgi kvalifikācijas sesija izvērtās otram Latvijas braucējam Bolem, kurš guva rokas traumu un šodienas finālbraucieni viņam gāja secen.

Edgars Meņģelis pirmajā braucienā ātri izvirzījās vadībā un 15 apļu garā brauciena finišā savu tuvāko sekotāju - Itālijas sportistu Andrea Cesari apsteidza par 14 sekundēm. Otrais brauciens Edgaram izvērtās vēl pārliecinošāks - stabils sniegums visa brauciena garumā un katrā aplī atrāviens no tuvākajiem sekotājiem tika palielināts. Šķērsojot finiša līnīju, tas sasniedza 27 sekundes, kas tik lielas konkurences apstākļos ir vairāk kā pārliecinoši.

Menģelis, pirmajā posmā izcīnot maksimālos 50 punktus, ir ielicis labus pamatus cīņā par prestižo titulu. Eiropas čempions šogad tiks noskaidrots sešos posmos, nākamais no kuriem norisināsies 2.maijā Itālijā. Maija vidū sportisti dosies uz Dāniju, bet čempionāta otrā puse tiks aizvadīta Baltijā - 6.jūnijā pirmo reizi posms Stelpē, 2.augustā Igaunijas trasē Kivoli, bet čempionāta pēdejais posms norisināsies 9.augustā Ķegumā, kad arī uzzināsim titula ieguvēja vārdu. Šāds kalendārs ir ļoti pateicīgs Meņģelim un citiem Baltijas sportistiem, jo Baltijas trases ir parocīgākas un daudz zināmākas pašmāju sportistiem.

Kā īsā sarunā atzina Edgars, tad ar Francijas posmu ir ļoti apmierināts - tehnika kalpoja perfekti, trasi sportists bija iepazinis jau pērn un, neskatoties uz kritienu treniņsesijā, sacensībās pašsajūta bijusi lieliska. Jaunais sportists izsaka pateicību visiem saviem atbalstītājiem un faniem, kuri Edgara sniegumu trasē pašu mājās varēs vērot gan Eiropas čempionāta laikā, gan arī atsevišķos ''Superkauss'' un Latvijas čempionāta posmos.

Informāciju sagatavoja:
Aigars Liepa


, 2015-04-12 18:53, pirms 9 gadiem
Kas tur ar blaķenēm ir...
, 2015-04-12 19:12, pirms 9 gadiem
Edža zvērs! Labs sākums ceļā pēc titula!
, 2015-04-12 20:59, pirms 9 gadiem
Warnia nepiedalījās ?
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").