Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Karro: ''Sezona būs gara, tāpēc vairāk jādomā ar galvu''

Karro: ''Sezona būs gara, tāpēc vairāk jādomā ar galvu''
Matīss Karro
Foto: www.steveturnerracing.com

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika aizvadīts Anglijas motokrosa čempionāta pirmais posms, kurā trešo vietu MX1 klasē izcīnīja latviešu sportists Matīss Karro.

Karro turpina gatavoties jaunajai sezonai, kura sāksies 9.aprīlī. Svētdien tika dots starts Anglijas motokrosa čempionāta pirmajam posmam, kurā uz starta stājās daudz spēcīgu braucēju. Pirmajā braucienā, tehnisku problēmu vajāts, Karro palika astotajā vietā, taču nākamajos braucienos tika izcīnīta otrā vieta, kas trīs braucienu summā deva trešo rezultātu. Pēc sacensībām Karro atzina, ka ir apmierināts ar rezultātu, lai arī, protams, varēja būt labāk.

''Trase bija ļoti smaga un izsista. Uz starta, kā jau tas bija gaidāms, stājās ļoti spēcīgi braucēji. Kvalifikācijā īsti negāja, tāpēc biju astotais. Pirmajā braucienā padevās labs starts. Nokļuvu otrajā vietā, kur sāku cīnīties ar Kevinu Straijbosu (pagājušajā gadā MX1 kopvērtējumā 10. vieta). Taču noguru, un viņš atrāvās. Beigās manam motociklam bija problēmas ar aizmugurējām bremzēm, tāpēc biju spiests doties boksos. Pēc tam atsāku braukt, taču paliku astotais,” pirmā brauciena notikumus komentē Matīss Karro.

''Otrajā braucienā starts nebija labs, taču drīz vien no piektās vietas aizcīnījos līdz otrajai pozīcijai, kur atkal sāku cīņu ar Straijbosu. Taču arī šoreiz nekā – viņš bija ātrāks un spēcīgāks. Pēdējā braucienā manā starta vietā iestājās cits sportists, tāpēc pēc starta aizgāju kā septītais. Brauciena vidū atkal nokļuvu otrajā pozīcijā, taču Straijbos jau bija atrāvies un neaizsniedzams.”

Gan Karro, gan arī viņa komanda ir priecīga par rezultātu, taču, ja nebūtu tehniskas kļūmes, rezultāts būtu vēl labāks. ''Kopumā ar sacensībām un ar rezultātu esmu apmierināts. Ja nebūtu problēmas pirmajā braucienā, visticamāk, kopvērtējumā varētu pakāpties uz otro vietu, jo Straijbosu, kurš uzvarēja, man šoreiz nebija pa spēkam apdzīt, jo viņš bija stiprs. Taču šīs bija tikai pirmās sacīkstes. Sezona gara, tāpēc vairāk jādomā ar galvu. Arī komanda ir ļoti apmierināta ar šo rezultātu.”

''Kopumā jāsaka, ka ar katrām sacīkstēm jūtos labāk. Vairs tik ātri nepiedzenu rokas, kas ir ļoti labi. Fiziski šobrīd neesmu pašā labākajā formā, taču tas ir tikai normāli. Spēki jāsabalansē uz visu sezonu, kura būs ļoti gara un smaga.”

Taču atpūsties Karro nedomā, jo sportists jau šodien (pirmdien) dosies uz Rīgu, lai turpinātu gatavoties jaunajai sezonai. ''Rīt (saruna notika svētdien) lidošu uz mājām, kur kopā ar Kasparu Stupeli uztaisīsim mazu nometni un turpināsim strādāt pie fiziskā. Kādu nedēļu paņemšu brīvu no motocikla, jo paspēšu vēl izbraukāties. Šobrīd izskatās, ka nākamais starts man paredzēts pēc trīs nedēļām, kad notiks Anglijas čempionāta otrais posms.”

Sarunas noslēgumā sportists no sirds pateicās faniem un saviem atbalstītājiem. ''Paldies faniem, kuri mani atbalstīja trasē un Latvijā. Sacensībās bija viena latviešu grupiņa septiņu cilvēku sastāvā, kura mani ļoti atbalstīja. Arī šoreiz viņi pārbļāva angļus, par ko arī paldies. Biju noilgojies pēc viņiem. Protams, paldies arī maniem atbalstītājiem. Turpināšu strādāt un centīšos sagādāt pēc iespējas vairāk pozitīvu emociju,” nobeidz Karro.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Jankovskis, Matīsa Karro preses pārstāvis


, 2012-03-12 14:06, pirms 12 gadiem
Malacis Matīs! Lai sezona izdodas ar plus zīmi un Anglijas čempionāta titulu!!!
, 2012-03-12 16:24, pirms 12 gadiem
veiksmi Matīss
vareeja Puče nointerveet Matīsu ,buutu interesanti paklausiities kas un kaa , pie reizes vareetu uzzinaat par jauno komandu un meerkjiem shosezon
Foto: WSC

Brāļi Lielbārži, Neija un Lizanders šajā nedēļas nogalē startēs Nīderlandē

11. un 12. maijā Nīderlandē, Hērdē notiks pasaules čempionāta otrais posms blakusvāģu motokrosā un Eiropas čempionāta otrais posms kvadriciklu motokrosā.
Pauls Jonass. Foto: MXGP

Pasaules motokrosa čempionāts turpinās Spānijā

11. un 12. maijā Spānijā, Galīcijā, ātrajā Lugo mototrasē norisināsies pasaules čempionāta sestais un Eiropas čempionāta (EMX125 klasei) ceturtais posms motokrosā.
Toms Dankerts trešajā vietā. Foto: lamsf.lv

Dankerts Polijā Ziemeļvalstu zonas Eiropas čempionātā izcīna trešo vietu

Polijas pilsētā Oborņikos aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms MX65 un MX85 klasei un Eiropas čempionāta trešais posms MX Dāmu klasei. No Latvijas MX65 klasē startēja 11 braucēji, MX85 klasē septiņi dalībnieki un MX Dāmu klasē Patrīcija Bērziņa.